'Uyanış' filminin yönetmeni Ali Avcı için istenen ceza belli oldu
'Uyanış' filminin yönetmeni Ali Avcı için istenen ceza belli oldu FETÖ soruşturmasında tutuklanan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı  hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis istendi
11.07.2018 Gündem
Savcılık Avcı’nın 22,5 yıla kadar hapsini istedi
Savcılık Avcı’nın 22,5 yıla kadar hapsini istedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanması ve ailesinin öldürülmesi sahnelerinin canlandırıldığı Uyanış filmi fragmanın yönetmeni Ali Avcı’nın terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yönetmen Ali Avcı’nın çektiği Uyanış filminin fragmanı kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanması ve ailesinin öldürülmesi sahnelerinin canlandırıldığı fragmanın tanıtım metninde, "Filmin tüm sahne ve efectleri bitmemesine rağmen yoğun talep baskı üzerine yayınlanmıştır. 9 Adet kısa kısa fragman olarak hazırlanmış filmimizin 1. Fragmanı beğenilerinize sunulmuştur" ifadeleri yer almıştı. Darbe girişiminin yıl dönümünde çok konuşulan fragmanı incelemeye alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcı hakkında terör soruşturması başlatmıştı. Bu kapsamda Avcı, gözaltına alınarak sorgulanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca Avcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Avcı’nın “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsini talep eden savcılık iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderdi. Avcı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Yapımcı olan Ali Avcı, 13 Temmuz 2017’de Bağcılar'daki evinde gözaltına alınmıştı. Ali Avcı'nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki "FETÖ" soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fethullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.
11.09.2019 Haberler
Son dakika: ‘Uyanış’ filminin yapımcısı Ali Avcı’ya 22 yıl hapis istemi!
Son dakika: ‘Uyanış’ filminin yapımcısı Ali Avcı’ya 22 yıl hapis istemi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanması ve ailesinin öldürülmesi sahnelerinin canlandırıldığı "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı’nın terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.
29.11.2017 Gündem
Son dakika: 'Uyanış' filminin fragmanı tepki toplamıştı! Ali Avcı gözaltına alındı
Son dakika: 'Uyanış' filminin fragmanı tepki toplamıştı! Ali Avcı gözaltına alındı Hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden soruşturma başlatılan "Uyanış" filminin yönetmeni aynı zamanda "Reis" filminin de yapımcısı olan Ali Avcı gözaltına alındı. Avcı'nın yönetmenliğini yaptığı yeni filmi 'Uyanış'ın dün yayınlanan fragmanı büyük tepki toplamıştı.
13.07.2017 Gündem