Alma

Alma

Son dakika ALMA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ALMA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ALMA haber sayfamızda...

Alma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 48.117 alma haberi bulunmuştur.
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu?
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu? Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibinin hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz görenleri şoke ediyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz özelliklerini taşıyan kanatlı hayvanın Türkiye'de örneği yok. İngiliz bilim adamları, ender rastlanan, erkek ve dişi özelliklerini birlikte taşıyan (jinandromorf/karmaeşeyli) Sam adı verilen yarı tavuk, yarı horoz örneği İnegöl'de yaşandı.
25.04.2024 Yaşam
IBM'den 6,4 milyar dolarlık satın alma
IBM'den 6,4 milyar dolarlık satın alma International Business Machines (IBM), HashiCorp'u 6,4 milyar dolar değerindeki bir anlaşmayla satın alacak.
25.04.2024 Uzmanpara
Irak’tan PKK için ‘mülteci’ formülü
Irak’tan PKK için ‘mülteci’ formülü Kalkınma Yolu projesinin hayata geçirilmesi ve Türkiye ile ilişkilere büyük önem veren Irak yönetimi, terör örgütü PKK’nın Irak’taki silahlı gücüne son vermek için formül arıyor.
25.04.2024 Gündem
Kesikbaş cinayetinde yeni gelişme! Hakim karşısındalar
Kesikbaş cinayetinde yeni gelişme! Hakim karşısındalar Zonguldak’ta emekli madenci Mustafa Keleş’in başı kesilerek ayrı bir yere gömülmüştü. Tutuksuz yargılanan sanıklar hakim karşısında.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İsrail'le ticaret' sorusuna çok net cevap: O iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İsrail'le ticaret' sorusuna çok net cevap: O iş bitti Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonrası Türkiye'nin aldığı kararlara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
24.04.2024 Haberler
Erdoğan'dan 'İsrail'le ticaret' sorusuna çok net cevap: O iş bitti
Erdoğan'dan 'İsrail'le ticaret' sorusuna çok net cevap: O iş bitti Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonrası Türkiye'nin aldığı kararlara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
24.04.2024 Gündem
ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yükseğinde
ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yükseğinde ABD'de geçen hafta mortgage faizlerinde yükseliş devam etti ve yaklaşık 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı, başvurular buna bağlı olarak düşüşe geçti.
24.04.2024 Uzmanpara
Rusya'yı karıştıran haber! Şoygu'nun yardımcısı gözaltında, ultra-lüks hayatında yok yok
Rusya'yı karıştıran haber! Şoygu'nun yardımcısı gözaltında, ultra-lüks hayatında yok yok Ukrayna işgalinin yirmi yedinci ayı bugün dolarken, Moskova'da savaşın başından bu yana en üst düzey gözaltı aniden gerçekleşti. Şoygu'nun yardımcısı, Kremlin sözcüsü Peskov'un parti arkadaşı Timur İvanov'un göz kamaştırıcı lüks hayatında yok yok: Albümden Cote d’Azur'daki yaz tatilleri, kiralık yatlar, helikopterler, İstanbul'da doğum günü ve elbette lüks arabalar ve mücevherler çıktı.
24.04.2024 Dünya
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma
Thermonator'u dünyaya tanıttılar! Telefondan kontrol ediliyor: Lazer ve otomatik hedef alma ABD'li robot üretimi yapan bir şirketin son ürettiği cihazın fotoğrafları dünyada ses getirdi. Söz konusu robotun özellikleri ise uluslararası medyada gündem haline geldi.
24.04.2024 Dünya
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’ Türkiye son dönemde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için önemli atılımlar yaptı. Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin yanı sıra Türkiye’de gaz merkezinin kurulması için yapılan girişimler bunlardan sadece birkaçı. Özellikle Libya ve Somali ile enerji anlaşmaları konusunda da önemli adımlar atıldı. Peki Türkiye başka ülkelerden çıkardığı petrol ve doğal gazdan pay alabilir mi? Gaz merkezi ne zaman kurulacak? İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Trump'ın 'sus payı' davası devam ediyor! 'Neyi yapmasına izin verilmediğini biliyor, yine de yapıyor'
Trump'ın 'sus payı' davası devam ediyor! 'Neyi yapmasına izin verilmediğini biliyor, yine de yapıyor' ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasının ikinci gününde davanın tanıklarında David Pecker, Trump hakkındaki hikayeleri satın alarak yayınlamadığını açıkladı.
23.04.2024 Dünya
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' açıklaması: Temasları arttıracağız
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' açıklaması: Temasları arttıracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi.
23.04.2024 E-Devlet
Beşiktaş'a 22'lik Yunan yıldız! Transferde ters köşe hamle
Beşiktaş'a 22'lik Yunan yıldız! Transferde ters köşe hamle Beşiktaş'ta gelecek sezon adına transfer çalışmalarına hız veren kurmayların sürpriz bir ismin peşine düştüğü öğrenildi. Ada basını, siyah-beyazlıların 22 yaşındaki Yunan hücumcuyla ilgilendiğini öne sürdü.
23.04.2024 Beşiktaş
ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ görüntüle: 2024 ATA AÖF vize sınav tarihi ne zaman? Atatürk Üniversitesi AÖF sınav takvimi
ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ görüntüle: 2024 ATA AÖF vize sınav tarihi ne zaman? Atatürk Üniversitesi AÖF sınav takvimi Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bahar dönemi vize sınavlarına kısa süre kaldı. Ara sınava dair giriş belgeleri adayların erişimine sunuldu. 2023-2024 ATA AÖF vize sınavları ne zaman, saat kaçta? İşte, ATA AÖF sınav tarihleri...
23.04.2024 Bilgi Rehberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile terörle mücadelede atılabilecek adımlara ilişkin bilgileri aktarıken, Gazze için de net mesajlar verdi. Erdoğan, CHP lideri Özel ile beklenen görüşmesine ilişkin de konuştu. Erdoğan'ın gündeminde fahiş fiyatlara ilişkin atılacak yeni adımlar da vardı.
23.04.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör çukurları dümdüz edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör çukurları dümdüz edilecek Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ile terörle mücadelede atılabilecek adımlara ilişkin bilgileri aktarıken, Gazze için de net mesajlar verdi. Erdoğan, CHP lideri Özel ile beklenen görüşmesine ilişkin de konuştu. Erdoğan'ın gündeminde fahiş fiyatlara ilişkin atılacak yeni adımlar da vardı.
23.04.2024 Gündem
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan büyük fırsat: 214 arsa satışa çıkıyor
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan büyük fırsat: 214 arsa satışa çıkıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Van’da 214 muhtelif arsayı yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor.
23.04.2024 Ekonomi
‘Çok çalışmadan kazanamazsınız’
‘Çok çalışmadan kazanamazsınız’ İstanbul Okan Üniversitesi’nin başlattığı Girişimcilik Dersi’ne Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar konuk oldu. Çakar, gençlere eğitim ve iş hayatından anılar anlatarak tavsiyelerde bulundu. “Emeğe, çalışkanlığa, azme inanırım. Ben buradayım deyin, fark yaratın” diyen Çakar “Gençlerimize fırsat verildiğinde ne muhteşem işler yapabileceklerine çok kez şahit oldum” sözleriyle gençleri motive etti.
23.04.2024 Ekonomi
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı
İBAN’a para gönderirken dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı Bankaların kredi kartlarındaki komisyonu arttırması nedeniyle işletme ve firma sahipleri İBAN'la ödeme kabul etme yoluna yöneldi. Son dönemde pek çok işyeri kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başlarken, Bankacılık ve Finans Hukukunda Uzman Arabulucu Avukat Emin Saygın, vatandaşları bekleyen tehlikeye karşı uyardı.
22.04.2024 Ekonomi
Fed anketinde faiz ve enflasyona dikkat çekildi
Fed anketinde faiz ve enflasyona dikkat çekildi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) anketi ısrarcı enflasyon ve yüksek faizi finansal istikrar için temel riskler olarak işaret etti.
22.04.2024 Uzmanpara
Berkay Hardal setlere geri dönüyor! 'Hollywood'da olabilirim'
Berkay Hardal setlere geri dönüyor! 'Hollywood'da olabilirim' 'İstanbullu Gelin', 'Kardeş Çocukları' gibi dizilerde boy gösteren Berkay Hardal, Etiler'de bir alışveriş merkezinde görüntülendi. Eşi Dilan Telkök ile şehir yaşantısından uzaklaşıp Köyceğiz'e yerleşen çift, İstanbul'a geri dönüş kararı aldığını açıkladı. Ünlü isim, sevenlerine setlere geri döneceği müjdesini de vermeyi ihmal etmedi.
22.04.2024 Cadde
Iğdır Üniversitesi yeniden Kalite Yönetim Sistemi almaya hak kazandı
Iğdır Üniversitesi yeniden Kalite Yönetim Sistemi almaya hak kazandı Kurulduğu günden beri kendini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu çağa büyük bir başarı ile ayak uyduran Iğdır Üniversitesi, yeniden TS EN ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.
21.04.2024 Eğitim
Hollanda Grand Prix'inde zafer Toprak Razgatlıoğlu'nun!
Hollanda Grand Prix'inde zafer Toprak Razgatlıoğlu'nun! Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 3. durağı olan Hollanda Grand Prix’sinin ikinci yarışını zirvede tamamladı. Razgatlıoğlu, 9. sıradan başladığı yarışta yaptığı harika ataklarla podyumun ilk basamağında yer aldı.
21.04.2024 Motor Sporları
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’ Neslihan Önderoğlu sevginin ve nefretin bir insana neler yaptırabileceğini gösterdiği “Cüret”le Duygu Asena Roman Ödülü’nü kazandı
21.04.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Alma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.