Prof. Dr. Alpay Azap'tan deprem bölgesine tetanos, kızamık ve suçiçeği uyarısı
Prof. Dr. Alpay Azap'tan deprem bölgesine tetanos, kızamık ve suçiçeği uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, deprem bölgesinde tetanos, kızamık ve su çiçeği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Azap, bölgedeki Aile Sağlığı Merkezlerinin zarar görmesi ve büyük bir nüfusun başka şehirlere göç etmesi nedeniyle çocukluk çağı aşılamalarında da aksaklıklar yaşanabileceğini kaydederek, "Aksi taktirde önümüzdeki haftalarda kızamık, suçiçeği gibi hızla bulaşan ve yayılan salgın hastalıkların yeniden ortaya çıkma riski var" dedi.
22.03.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Azap: Salgın bitecek; ama virüs kaybolmayacak
Bilim Kurulu Üyesi Azap: Salgın bitecek; ama virüs kaybolmayacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgının biteceğini; ancak virüsün kaybolmayacağını belirterek, "Covid-19’un mevsimsel bir enfeksiyon olarak kışın artan yazın azalan, grip gibi bir hastalık olmasını bekliyoruz" dedi. Azap, Ankara'da nisan, haziran, ağustos ve kasım aylarında olmak üzere 4 dalga yaşandığını, 5'incisini şubat ortasında beklediklerini de söyledi.
29.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi: Aylardır koronavirüs hastalarına bakıyorum ve hastalanmadım
Bilim Kurulu üyesi: Aylardır koronavirüs hastalarına bakıyorum ve hastalanmadım Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, gözlük ve maske kullanarak aylardır koronavirüs hastalarına baktığını ve hastalanmadığını söyledi. Prof. Dr. Azap, kış aylarında kapalı ortamlarda 1 metre fiziki mesafenin 2 metreye çıkarılması, kapalı ortamların 1 saatte 6 kez 5'er dakika havalandırılması gerektiğini belirtti. Çift maske takılmasını ise önermeyen Prof. Dr. Azap, "Bu aslında biz kurallara dikkat edersek çok da kolay bulaşan bir virüs değil" dedi. 
30.10.2020 Gündem
Son dakika I Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap'tan ikinci dalga açıklaması!
Son dakika I Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap'tan ikinci dalga açıklaması! Son dakika haberine göre; Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, katıldığı bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Azap, corona virüste ikinci dalga ihtimaline değindi, yaz aylarında böyle bir ihtimali öngörmediklerini söyledi. Azap, corona virüsün gribe çok benzediğine dikkat çekti, "Yaz aylarında beklemiyoruz ama sonbahar, kışta 2020 yılının sonlarına doğru bir ikinci dalga olma olasılığı var gerçekten." dedi.
25.05.2020 Gündem