Alper Şener

Alper Şener

Son dakika Alper Şener haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alper Şener gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alper Şener haber sayfamızda...

Alper Şener

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 865 alper şener haberi bulunmuştur.
Deprem sonrası yok olan mahallenin hali yürek burktu
Deprem sonrası yok olan mahallenin hali yürek burktu Hatay’da asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’ın Antakya ilçesindeki mahallede deprem öncesi ve çekilen görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne serdi.
21.01.2024 Haberler
Yürek burkan fotoğraf! Her şey adeta yok oldu
Yürek burkan fotoğraf! Her şey adeta yok oldu Hatay’da asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’ın Antakya ilçesindeki mahallede deprem öncesi ve çekilen görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne serdi.
21.01.2024 Gündem
Koronavirüs olgularında mevsimsel bir artış var
Koronavirüs olgularında mevsimsel bir artış var İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi.
24.12.2023 Haberler
'Koronavirüs olgularında mevsimsel bir artış var'
'Koronavirüs olgularında mevsimsel bir artış var' İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi.
24.12.2023 Gündem
'Covid- 19' uyarısı: Ciddi anlamda artış olacak
'Covid- 19' uyarısı: Ciddi anlamda artış olacak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris ile ilgili açıklamalarda bulundu.
19.10.2023 Gündem
'Eris' varyantı Türkiye'de görülmüştü! Prof. Dr. Şener'den uyarı geldi
'Eris' varyantı Türkiye'de görülmüştü! Prof. Dr. Şener'den uyarı geldi Türkiye’de de görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'e (EG.5.1) ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Alper Şener, "Bu varyantta mutlaka ülke genelinde de vaka sayılarında bir artışa sebep olacaktır” dedi.
24.09.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu? Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu? Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023 Gündem
Kovid kabusu geri mi dönüyor? ‘Pozitif vaka sayısı arttı’
Kovid kabusu geri mi dönüyor? ‘Pozitif vaka sayısı arttı’ Kovid-19’un yeni varyantı Eris, dünyada istikrarlı yayılım gösteriyor. Uzmanlar, pozitif vakanın artışa geçtiği Türkiye’de Eris varyantının muhtemelen var olduğunu söylüyor. Uzmanlara sorduk ‘Eris yeni bir pandemiye yol açar mı?’
5.09.2023 Gündem
DSÖ: Daha fazla Kovid testi yapın
DSÖ: Daha fazla Kovid testi yapın Dünya genelinde birkaç haftadır koronavirüsün yeni varyantları nedeniyle Kovid-19 vakalarında artış görülüyor..
23.08.2023 Dünya
Prof. Dr. Şener: Kızamık  masum bir hastalık değil
Prof. Dr. Şener: Kızamık masum bir hastalık değil İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de hızla artan kızamık vakalarına karşı uyarılarda bulunup, masum bir hastalık olmadığını söyledi.
22.07.2023 Gündem
Prof. Şener’den, sel felaketi sonrası bulaşıcı hastalık uyarısı
Prof. Şener’den, sel felaketi sonrası bulaşıcı hastalık uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketi sonrası oluşabilecek olan hastalıklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunarak, “Kolera, salmonella, tifo, leptospiroz, Hepatit A ve B gibi ateşle ve ateşle, ishalle seyreden dizanteri ve dizanteri benzeri hastalıklarla daha sık karşı karşıya kalabiliriz” dedi.
11.07.2023 Gündem
İstilacıların maliyeti 100 milyar dolar
İstilacıların maliyeti 100 milyar dolar Yazarları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan’ın da bulunduğu yeni bir çalışma, istilacı türlerin Avrupa Birliği’ne ekonomik maliyetinin hesaplanandan yüzde 501 daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
5.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı Prof. Dr. Alper Şener, "Ülkemizde daha çok gördüğümüz sivrisinek türünden daha farklı olarak 'Aedes Aegypti' adı verilen 'istilacı sivrisinek' türleri Avrupa coğrafyasına artık baskın hale gelmeye başladı. Bu da Türkiye'de ve Avrupa coğrafyasında bu zamana kadar daha az gördüğümüz ya da hiç görmediğimiz Zika, Chikungunya, Dang, Batı Nil Ateşi gibi viral hastalıkların sivrisineklerle bulaş ihtimalinin artması anlamına geliyor" dedi. Prof. Dr. Şener, "Sivrisineklerle mücadele anlamında elimizi çabuk tutmalıyız ve önlem almalıyız" diye konuştu.
4.07.2023 Haberler
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'istilacı sivrisinek' uyarısı Prof.  Dr. Alper Şener, "Ülkemizde daha çok gördüğümüz sivrisinek türünden daha farklı olarak 'Aedes Aegypti' adı verilen 'istilacı sivrisinek' türleri Avrupa coğrafyasına artık baskın hale gelmeye başladı. Bu da Türkiye'de ve Avrupa coğrafyasında bu zamana kadar daha az gördüğümüz ya da hiç görmediğimiz Zika, Chikungunya, Dang, Batı Nil Ateşi gibi viral hastalıkların sivrisineklerle bulaş ihtimalinin artması anlamına geliyor" dedi. Prof. Dr. Şener,  "Sivrisineklerle mücadele anlamında elimizi çabuk tutmalıyız ve önlem almalıyız"  diye konuştu.
4.07.2023 Gündem
Kızamığa bağlı ölüm olmadı
Kızamığa bağlı ölüm olmadı Bakanlığın son verileri ışığında kızamık vakalarının “stabil” durumda olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyuna yansıyan bazı hekim açıklamalarına rağmen, kızamık kaynaklı ölüm olmadığını belirtti.
20.06.2023 Gündem
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemlerde artan kızamık vakalarının ardından ortaya çıkan 'kızamık salgını' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalarda bulundu.
19.06.2023 Gündem
‘Salgın riski artacak’
‘Salgın riski artacak’ İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof...
20.02.2023 Ege
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'long Covid' ve 'post Covid'in Türkiye'de de gündeme gelmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
3.02.2023 Haberler
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'long Covid' ve 'post Covid'in Türkiye'de de gündeme gelmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
3.02.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: Long Covid'in tedavisi yok
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: Long Covid'in tedavisi yok Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: "Long Covid'in tedavisi yok"
Bilim Kurulu Üyesi Şener açıkladı: "Long Covid'in tedavisi yok" Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den Strep A uyarısı: Ölümcül
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den Strep A uyarısı: Ölümcül Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
30.01.2023 Gündem
20 yıl sonra Vali'nin karşısına çıktı: Beni hatırladınız mı?
20 yıl sonra Vali'nin karşısına çıktı: Beni hatırladınız mı? Açılış töreninde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Ozan Balcı'nın yanına yaklaşan Gülsüm Şanal, "Sayın Valim, beni hatırladınız mı?" diye sordu. Ardından kendini tanıtan genç kadın 20 yıl sonra gerçekleşen bu karşılaşmanın hikayesini anlattı.
5.01.2023 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener: Sessiz bir 'HIV pandemisi' var
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener: Sessiz bir 'HIV pandemisi' var İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda görevli, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV) vaka sayılarının Türkiye'de 40 bine dayandığını belirtti.
5.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alper Şener ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.