Alzheimer Hastalığı

Alzheimer Hastalığı

Son dakika alzheimer hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan alzheimer hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan alzheimer hastalığı haber sayfamızda...

Alzheimer Hastalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 711 alzheimer hastalığı haberi bulunmuştur.
Embriyoların genetiğini değiştirdiği için hapsedilen Çinli bilim adamı yeniden iş başında
Embriyoların genetiğini değiştirdiği için hapsedilen Çinli bilim adamı yeniden iş başında 2019'da Çin'deki bir mahkeme, ikiz kız kardeşler Lulu ve Nana'nın gen dizilimini doğumdan önce değiştirdiğini söylediği He'yi tıbbi düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle üç yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
2.04.2024 Dünya
El yazısı beynin dostu
El yazısı beynin dostu Nöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
23.02.2024 Eğitim
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Dünya
Herkeste aynı 'unutturan' hastalık var! Bu köyde para geçmiyor
Herkeste aynı 'unutturan' hastalık var! Bu köyde para geçmiyor Sadece başvuran 120 kişinin yaşadığı Landais Köyü'nde para geçmediği için kimse yanında cüzdan taşımıyor. Herhangi bir ziyaret saati olmadığı için herkesin istediği gibi gelip gidebildiği bu yerde yaşayanların tek ortak özelliği ise aynı 'unutturan' hastalığa sahip olması. "Böylesi köylerin kurulması herkes için faydalı" diyen Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız'a sorduk.
31.12.2023 Genel Sağlık
Gizli karın yağı Alzheimer sinyali mi?
Gizli karın yağı Alzheimer sinyali mi? Kuzey Amerika Radyoloji Derneği’nin (RSNA) yayımladığı araştırmaya göre, gizli karın yağı, semptomlar ortaya çıkmadan 15 yıl önce Alzheimer hastalığı riskinin sinyalini verebiliyor.
23.11.2023 Dünya
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor Okulların da açılmasıyla birlikte birçok kişi çocuklarının gelişimi için beyin gelişimine katkısı olan gıdaları araştırmaya başladı. Uzmanlarsa bu konuda uyarıyor.
26.10.2023 Genel Sağlık
Evdeki manzarayı görenlere verdiği cevap kahretti: Eşim öldükten sonrasını hatırlamıyorum
Evdeki manzarayı görenlere verdiği cevap kahretti: Eşim öldükten sonrasını hatırlamıyorum Adana’da yaşayan 78 yaşındaki bir kadının evi, çöplüğe dönüştü. Komşuların CİMER’e şikayeti üzerine yetkililer tarafından temizlenen evden 2 kamyon çöp çıktı. Evin duvarında 1983 yılına ait takvimin asılı olduğu görüldü.
12.10.2023 Haberler
Evdeki manzarayı görenlere verdiği cevap kahretti: Eşim öldükten sonrasını hatırlamıyorum
Evdeki manzarayı görenlere verdiği cevap kahretti: Eşim öldükten sonrasını hatırlamıyorum Adana’da yaşayan 78 yaşındaki bir kadının evi, çöplüğe dönüştü. Komşuların CİMER’e şikayeti üzerine yetkililer tarafından temizlenen evden 2 kamyon çöp çıktı. Evin duvarında 1983 yılına ait takvimin asılı olduğu görüldü.
12.10.2023 Gündem
65'ten sonra her 5 yılda 2 kat artıyor! 'Yakın tarihli olayları unutmak Alzheimer işareti olabilir'
65'ten sonra her 5 yılda 2 kat artıyor! 'Yakın tarihli olayları unutmak Alzheimer işareti olabilir' Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Önder, demans vakalarının yüzde 50 ila yüzde 70'ine sebep olan Alzheimer’ın görülme riskinin 65 yaşından sonra her 5 yılda 2 kat arttığını söyledi. Dr. Önder, Alzheimer'ın en sık karşılaşılan belirtilerini tek tek sıraladı.
28.09.2023 Genel Sağlık
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili'
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili' Unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkileyen Alzheimer'ın henüz kesin bir tedavisi bulunmuyor. Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekere Alzheimer hakkında bilgiler verdi.
21.09.2023 Genel Sağlık
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti İngiltere ve Belçika'da bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin ölüm nedenine ışık tutuyor.
15.09.2023 Dünya
Alzheimer’ın 10 erken sinyali! Beyindeki değişimler 20-30 yıl önce başlıyor
Alzheimer’ın 10 erken sinyali! Beyindeki değişimler 20-30 yıl önce başlıyor  Türkiye’de 600 binin üzerinde Alzheimer hastası olduğunu ve uzayan insan ömrüyle birlikte bu sayının 65 yaş üzerinde her beş yılda bir iki katına çıktığını söyleyen Alzheimer’ın 10 erken sinyalini açıkladı.
1.09.2023 Genel Sağlık
Beyin ve kalp sağlığı için meyve! Araştırmacılar çileğin sırrını açıkladı
Beyin ve kalp sağlığı için meyve! Araştırmacılar çileğin sırrını açıkladı Araştırmalar, çilek yemenin daha yüksek bilişsel işlev, düşük kan basıncı ve daha yüksek antioksidan sağladığını ortaya koydu.
2.08.2023 Genel Sağlık
Alzheimer’da ilaç devrimi!
Alzheimer’da ilaç devrimi! Prof. Dr. Barış Topçular, Alzheimer’ı yüzde 30 oranında yavaşlattığı açıklanan  ‘Donanemab’ adlı ilaç için “İlk defa bir ilaç, hastalığın stabil kalmasını sağlamış. Bu sonuç yüz güldürücü” dedi.
19.07.2023 Gündem
Yeni Alzheimer ilacı, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor
Yeni Alzheimer ilacı, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor Eli Lilly ilaç şirketi, üçüncü faz çalışmalarını tamamladığı "donanemab" ilacının Alzheimer hastalığının ilerlemesini üçte bir oranda yavaşlattığını açıkladı.
4.05.2023 Dünya
Alzheimer ilacı için umut veren gelişme
Alzheimer ilacı için umut veren gelişme ABD merkezli ilaç şirketi Eli Lilly, “Remternetug” adlı yeni nesil Alzheimer ilacının hafıza kaybına yol açan hastalığın erken aşamasında, beyinde biriken “amiloid plak” (Alzheimer teşhisinde ayırt edici patolojik oluşum) seviyesini düşürdüğünü duyurdu.
3.04.2023 Gündem
Canan Hoşgör'ün annesi hayatını kaybetti
Canan Hoşgör'ün annesi hayatını kaybetti Hamdi Alkan'ın eski eşi Canan Hoşgör, anne acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncu, annesinin vefat haberini sosyal medya hesabından yayınladığı bir fotoğrafla duyurdu. Bir süre önce de babasını kaybeden Hoşgör, daha sonra annesi ve babasının birlikte çekilen bir karelerini de paylaştı. Hoşgör'ün eski eşinin annesi de geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti.
24.02.2023 Cadde
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen...
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen... Her sene olduğu gibi tutulan yeni yıl dilekleri arasında kilo verme, zayıflama, sağlıklı yaşam , sağlıklı beslenme gibi başlıklar bulunur.
2.02.2023 Cadde
Gazeteci Solak hayatını kaybetti
Gazeteci Solak hayatını kaybetti Siyasete damga vuran haberleriyle isim yapan ve Merhum Bülent Ecevit’in başbakan olduğu dönemde danışmanlığını üstlenen gazeteci ve yazar İsmet Solak (80) hayatını kaybetti.
21.01.2023 Gündem
Yemekleri hangi kaplarda pişirmeliyiz?
Yemekleri hangi kaplarda pişirmeliyiz? Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kavramlardan biri olan clean eating yani temiz beslenmenin mutfakta kullandığımız araç gereçlerden başladığını biliyor muydunuz? Yemek pişirmek için kullanılan en güvenli tencere ve tavalar neler gelin birlikte yakından inceleyelim...
19.01.2023 Cadde
Alzheimer hastalığı için kan testi geliştirildi
Alzheimer hastalığı için kan testi geliştirildi Bilim insanları, Alzheimer hastalığını teşhis etmek için kan testi geliştirdi.
28.12.2022 Dünya
Alzheimer geni ne kadar riskli?
Alzheimer geni ne kadar riskli? Oyuncu Chris Hemsworth’le gündeme gelen Alzheimer genini taşımak gelecekte hastalığın gelişmesiyle ne kadar ilişkili? Genetik testler bize bu konuda ne kadar bilgi sağlayabilir?
27.11.2022 Pazar
Dengeli ve sağlıklı beslenmek beyni nasıl etkiliyor?
Dengeli ve sağlıklı beslenmek beyni nasıl etkiliyor? Olaylara ve konuşmalara yoğunlaşmak, odak noktasını artırmak, fiziksel olarak aktif olmak, okuma ve öğrenmeye devam etmek gibi davranışlar beynin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Dengeli ve sağlıklı beslenmek beyin gelişimine katkı sağlarken, proteinden zengin ve omega 3 destekli bir beslenme düzeni de beyin için oldukça yararlı.
29.10.2022 Genel Sağlık
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim!
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim! Bugün, desteklenmez ise neredeyse hepimizde düşük çıkan Vitamin D’den bahsedeceğiz.
21.10.2022 Cadde
Alzheimer semptomlarını yavaşlatan ilaç geliştirildi
Alzheimer semptomlarını yavaşlatan ilaç geliştirildi Japon ilaç firması Eisai, ABD’li biyoteknoloji şirketi ile ortak geliştirdikleri Alzheimer ilacının semptomların ilerlemesini yavaşlatmayı başardığını duyurdu.
29.09.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Alzheimer Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.