Ambalaj

Ambalaj

Son dakika ambalaj haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ambalaj gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ambalaj haber sayfamızda...

Ambalaj

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.658 ambalaj haberi bulunmuştur.
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi kapsamında 4 milyon TL, KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında ise 14 milyon TL devlet desteği var. Gelin, 1 yıl geri ödemesiz desteklemeler için gerekli şartlara yakından bakalım...
5.04.2024 Milliyet Executive
Dünyanın en büyük cam üretim tesisi oldu
Dünyanın en büyük cam üretim tesisi oldu Dünyanın ilk üç oyuncusundan biri olma hedefi bulunan Şişecam, yatırımlarına devam ediyor.
30.03.2024 Ekonomi
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret
Sektörün profesyonelleri buluşuyor! Hedef 4 günde 4 milyar euroluk ticaret Alanında dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyüğü unvanına sahip uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek.
27.03.2024 Ekonomi
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz Yapıştırıcı Teknolojileri ve Tüketici Markaları alanında faaliyet gösteren Henkel, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Şirketin CEO’su Carsten Knobel, “Sürdürülebilirlik hedeflerimizi hayata geçirmek için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.
20.03.2024 Ekonomi
Türkiye'de dünyaya örnek olacak proje! 20 milyardan fazla ürün dönüşecek
Türkiye'de dünyaya örnek olacak proje! 20 milyardan fazla ürün dönüşecek Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünlersisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Endeks Kimya’nın yerli temizlik markası Doa, inovatif ve vegan ürünleriyle evleri ferahlatıyor
Endeks Kimya’nın yerli temizlik markası Doa, inovatif ve vegan ürünleriyle evleri ferahlatıyor %100 yerli üretim olan Doa’nın yeni reklam kampanyasının yüzü Öykü Gürman, tüketicilere “Temizlik doa’sında var!” diyor.
9.03.2024 Advertorial
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı!
Hedef: Mutluluğu büyütmek! Türkiye'nin dondurma ihracatında bir rekora imza atıldı! 7'den 70'e her damak zevkine hitap eden dondurma, sadece mutluluğu büyütmekle kalmıyor, Türkiye ekonomisinde 'hedefleri büyüten' gelişmelere de öncülük ediyor. 30 yılı aşkın süredir Konya ve Çorlu’daki fabrikalarında hizmet veren Algida, 2023 yılında Türkiye’nin 74 milyon dolar değerindeki dondurma ihracatının yüzde 80’inden fazlasını gerçekleştirerek bir rekora imza attı.
5.03.2024 Advertorial
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.
28.02.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.
28.02.2024 Gündem
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı Gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldığını duyurdu. Robotların ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabildiği belirtildi.
19.02.2024 Teknoloji
70 ülkeye cam ihracatı
70 ülkeye cam ihracatı Türkiye’nin 2023 yılında 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşen cam ihracatı Denizli özelinde ise 2023 yılında 17,6 milyon dolar değerine ulaştı.
19.02.2024 Ekonomi
Ambalajda tasarım yarışı
Ambalajda tasarım yarışı Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (ASD) 11’inci kez düzenlenen ‘Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’ için başvurular başladı.
19.02.2024 Ekonomi
Beykoz'da fabrikada yangın! Çok sayıda ekip olay yerinde
Beykoz'da fabrikada yangın! Çok sayıda ekip olay yerinde Beykoz’da bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
14.02.2024 Haberler
Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak
Emisyonu ambalaj çözümüyle azaltacak Edding, yeni ambalaj çözümleriyle karbon emisyonlarını 3 bin ton azaltmayı planlıyor. Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, Edding’in sürdürülebilir bir strateji benimsediğini bildirdi.
1.02.2024 Ekonomi
Türk pamuğuna DNA’lı takip yolda
Türk pamuğuna DNA’lı takip yolda Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslak tebliğle pamukta DNA barkodlu kimliklendirme yapılacak. Tekstilde Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması için pamuk üretiminde standartlaşma sağlanacak.
29.01.2024 Ekonomi
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi...
Yoğurda hücum! Üretim arttı ihracat yükseldi... Türkiye’de yoğurt üretimi artıyor, ihracatı yükseliyor. Tüketicilerin farklı çeşit yoğurtlara ilgisi çoğalırken son dönemde az yağlı yoğurt büyük talep görüyor.
26.01.2024 Ekonomi
Tavukta fiyat makası açılıyor
Tavukta fiyat makası açılıyor Bütün tavukla parça tavuk arasındaki fiyat makası açılıyor. Önceki yıllarda bütün tavuk ile parça tavuk arasındaki fiyat farkı 10-15 lira düzeyindeyken, şu an bazı ürünlerde 40 lirayı aşıyor.
23.01.2024 Ekonomi
Günde iki ton atık
Günde iki ton atık Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sunmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlattığı geri dönüşüm atağı ile günde yaklaşık 2 ton ambalaj atığı topluyor.
20.01.2024 Ege
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi Fransa, 1 Ocak’tan bu yana evlerdeki gıda çöplerini komposta dönüştürmeyi zorunlu hale getirdi. Türkiye’de de bu atıklar çöp oluyor. Sadece İstanbul’da her gün 8000 ton evsel organik atık oluşuyor bunun çok az bir bölümü kompost tesislerine gidiyor.
15.01.2024 Gündem
Peynir küflenmesini engelleyen tüyo! Çabucak küfleniyorsa kabına bunu yapın
Peynir küflenmesini engelleyen tüyo! Çabucak küfleniyorsa kabına bunu yapın Kahvaltı sofraları ve sandviçlerin vazgeçilmezi peyniri her ne kadar buzdolabında saklasam da bozluyor diyorsanız bu yöntemi deneyin. Peynirin küflenmesini engelliyor…
27.12.2023 Püf Noktası
Sorumlu davranan şirketler ne  yapıyor?
Sorumlu davranan şirketler ne  yapıyor? Şirketler ticari işletmelerdir ama aynı zamanda sorumlu birer kurumsal vatandaştırlar. Ürünlerinin ham madde tedarikinden tüketicilere ulaşana kadar süren yolculuğunda, paydaşları için sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlamalıdırlar.
26.12.2023 Ekonomi
Aldatıcı reklamlara dev ceza
Aldatıcı reklamlara dev ceza Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara toplam 114 milyon 139 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
18.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ambalaj ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.