Amerikan Büyükelçiliği’nden dumanlar yükseldi! Özel bankalar havaya ateş açtı
Amerikan Büyükelçiliği’nden dumanlar yükseldi! Özel bankalar havaya ateş açtı Afganistan’ın Kabil’ kentindeki deki son durumu gazeteci Ahmet Mengli CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak anlattı. Özel bankalardan paralarını çekemeyenler şubeleri istila etti, güvenlikler havaya ateş attı. Amerikan Büyükelçiliği’den çıkan dumanlar panik yarattı. İşte Kabil sokaklarında bugün yaşananlar.
15.08.2021 Haberler
Son dakika: ABD-İran geriliminde sıcak gelişme! Kritik hamle...
Son dakika: ABD-İran geriliminde sıcak gelişme! Kritik hamle... Gelen son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığının, İran'la artan gerginlik dolayısıyla Irak'taki diplomatik personelinin sayısını bir süreliğine azaltacağı iddia edildi.
2.12.2020 Dünya
ABD'den vatandaşlarına Bolivya'ya seyahat uyarısı
ABD'den vatandaşlarına Bolivya'ya seyahat uyarısı ABD Dışişleri Bakanlığı, Bolivya'daki "sivil anarşi" gerekçesiyle, bu ülkeye seyahat etmek isteyen vatandaşlarını uyardı; Amerikan Büyükelçiliği'nde çalışan ikinci derece görevliler ve ailelerden ülkeyi terk etmesini istedi.
13.11.2019 Dünya
Milliyet oradaydı!
Milliyet oradaydı! Gökçer Tahincioğlu gördüklerini şöyle anlattı: İlk karşılaştığımız, patlayan nizamiye kapısından gelen yoğun duman ve plastik kokusuydu. Sonra sokağa saçılan ceset parçaları ve kaldırımın köşesinde, gerçekliğine inanması güç bir görüntüyle duran bacağı gördük. Patlamanın yaşandığı, ABD Büyükelçiliği personelinin ve elçiliğin bazı ziyaretçilerinin kullandığı nizamiye kapısının Paris Caddesi'ne bakan duvarları ayakta ve sağlam halde olduğundan, ilk anda neler olup bittiğini anlamak güçtü. Ancak yaklaştığımızda nizamiyenin içinin tamamen enkaz yığını haline geldiğini ve o nizamiyenin diğer tarafından gelen, "Ne olur ambulans çağırın, çabuk ambulans çağırın, enkaz altındalar" seslerini fark ettik. Ankara'nın belki de en iyi korunan yerlerinden birinde, birçok özel ve resmi hastanenin 5 dakika uzaklıkta bulunduğu Aşağı Ayrancı'da o ambulanslar 20 dakikaya yakın bir süre olay yerine gelemedi. Elçilik görevlilerinin çaresizce "nerede kaldılar" diye bağırmaları arasında, olay yerine yaklaşık
11.09.2019 Haberler
Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu
Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu Patlamanin bir canlı bomba eylemi olduğu sanılıyor. Çevreye yayılan ceset parçalarının saldırıyı düzenleyen bombacıya ait olduğu iddia edildi. Olayın ardından içeride bulunan herkes sığınaklara toplandı. Binada yaralıların olduğu belirtilirken, ağır yaralı biri kadın, iki yaralı dışarı çıkartıldı. ABD Büyükelçiliği koruma müdürü olay yerine giderek incelemelerde bulunuyor.
11.09.2019 Haberler