Amin Maalouf

Amin Maalouf

Son dakika Amin Maalouf haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Amin Maalouf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Amin Maalouf haber sayfamızda...

Amin Maalouf

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 103 amin maalouf haberi bulunmuştur.
Maalouf’tan  ‘Labirent’ çıkmazı
Maalouf’tan ‘Labirent’ çıkmazı Amin Maalouf’un denemelerini bir araya getirdiği Ali Berktay’ın çevirisini üstlendiği “Labirent”, Türkçede yayımlandı.
11.03.2024 Kültür Sanat
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın Yayıncılık açısından oldukça zor bir yılı geride bırakan yayınevlerini yeni kitaplarını okurla buluşturma heyecanı sardı. Yaşamın paslarını kültür ve sanatla gidermeye çalışan kitapseverleri kurmaca, çeviri, araştırma-inceleme türlerinde sürpriz kitaplar bekliyor…
31.12.2023 Kültür Sanat
Müzik sınırları ortadan kaldırıyor
Müzik sınırları ortadan kaldırıyor Renaud Garcia-Fons’un ‘Tellerin Nefesi’ adlı projesi kültürler arası köprü kurarak Doğu ile Batı’yı tam birleştikleri yerde İstanbul’da bir araya getiriyor. Konser keyifli bir yolculuk sunuyor.
19.04.2023 Kültür Sanat
“Tellerin Nefesi, Renaud Garcia-Fons’un müzikal yaşantısının özeti niteliğinde”
“Tellerin Nefesi, Renaud Garcia-Fons’un müzikal yaşantısının özeti niteliğinde” Caz ve gelenekselin buluştuğu, ünlü caz kontrbasçı “Renaud Garcia-Fons’”un son projelerinden “Le Souffle Des Cordes” (Tellerin Nefesi), 5 Mayıs Cuma, 20.30’da seyircisiyle ilk defa İş Kuleleri Salonu’nda buluşuyor.
19.04.2023 Advertorial
Ömer Selçuk Baz: En sürdürülebilir, en çevreci, en ekolojik yapı hiç yapılmamış olandır.
Ömer Selçuk Baz: En sürdürülebilir, en çevreci, en ekolojik yapı hiç yapılmamış olandır. Ona göre “coğrafya kaderdir” noktayla değil, üç noktayla bitmesi gereken bir cümle. Çünkü bu kader değiştirilebilir ama anlamadığın bir şeyi değiştirmeye çalışamazsın. Bulunduğu coğrafyanın kodlarını iyi anlayıp özümseyen, bu zamana ve yere ilişkin bir mimarlık üretimini sürdüren Mimar Ömer Selçuk Baz ile kendi varoluşunu biçimlendiren coğrafyaları, mimarlık yazınında onu cezbeden şeyleri ve güncel işlerini konuştuk.
30.10.2022 Mimarlık
Savaşmak ya da insan kalmak
Savaşmak ya da insan kalmak İnsanlar yalnızca anladıkları konularda konuşsalardı dünyadaki sessizlik dayanılmaz olurdu...
7.03.2022 Ege
Çevirmen Aysel Bora hayatını kaybetti
Çevirmen Aysel Bora hayatını kaybetti Kendimizi ana dilimizde ifade etmekte zorlandığımızda başka bir dilden kurgusal bir dünyayı bambaşka bir dilde okurla buluşturan çevirmenlerin verdiği emeği daha çok anlıyoruz.
9.02.2022 Kültür Sanat
Fransızca Çeviri Ödülü'nü Ebru Erbaş kazandı
Fransızca Çeviri Ödülü'nü Ebru Erbaş kazandı Institut français Türkiye’nin nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek ve çevirmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermek amacıyla bu yıl ilk defa başlattığı Fransızca Çeviri Ödülü Fransa Büyükelçisi Hervé Magro’nun katıldığı törenle Ebru Erbaş’a verildi. Erbaş, ödüle, Fransızca aslından çevirdiği Mahir Güven’in Ağabey romanı ile layık görüldü.
10.09.2021 Kültür Sanat
Amin Maalouf Kimdir? Hayatı, Eserleri, Kitapları Ve Edebi Kişiliği
Amin Maalouf Kimdir? Hayatı, Eserleri, Kitapları Ve Edebi Kişiliği Emin Maluf olarak da Amin Maalouf, 25 Şubat doğumlu olan ve Beyrut doğumlu olan bir yazar olarak bilinir. Fransa'da yaşamını sürdüren bu yazar, Lübnanlıdır. Pek çok eseri ve kitabı bulunmaktadır. 1993 yılında ödüle layık görülmüş ve sahip olduğu kitapları 40'tan fazla dil çerçevesinde çevrilmiştir. Hem Fransa'da hem çevrildiği dillerde pek çok kişi tarafından rağbet görmüş ve geniş bir kitleye ulaşmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
26.05.2021 Eğitim
Keşke...!
Keşke...! Onurlu bir adam susuzluğunu giderdiği kuyuya taş atmaz...
8.05.2021 Ege
‘Sonsuzluk arzusu kölelik yolunu açtı’
‘Sonsuzluk arzusu kölelik yolunu açtı’ Amin Maalouf, dün katıldığı çevrimiçi söyleşide “Tabii ki herkes sonsuza dek yaşamak isteyecektir, kimsenin ölmeyi yahut hastalığı tercih edeceğini sanmıyorum. Ve ölüm her an her yerde karşımıza çıkan bir gerçeklik değil artık” dedi
30.04.2021 Kültür Sanat
Institut français Maalouf’u ağırlıyor
Institut français Maalouf’u ağırlıyor Institut français Türkiye tarafından düzenlenen ‘Edebiyat Salonu’ adındaki çevrimiçi etkinliğin bu ayki konuğu eserleri 38 dile çevrilen ünlü yazar Amin Maalouf olacak.
20.04.2021 Ege
Amin Maalouf’la edebiyat buluşması
Amin Maalouf’la edebiyat buluşması Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrimiçi etkinliğine bu ay eserleri 38 dile çevrilen ünlü yazar Amin Maalouf katılıyor.
16.04.2021 Kültür Sanat
Amin Maalouf ile çevrimiçi söyleşi
Amin Maalouf ile çevrimiçi söyleşi Institut français Türkiye’nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay eserleri 38 dile çevirilen ünlü yazar Amin Maalouf katılıyor. Etkinlik 28 Nisan tarihinde saat 19.00’da Zoom platformunda gerçekleşecek. Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek olan Edebiyat Salonu’nda Amin Maalouf’a, eserlerini Türkçe’ye kazandıran çevirmen ve yazar Ali Berktay da eşlik edecek.
15.04.2021 Kültür Sanat
Şarkıcı Ege'den kitap alışverişi
Şarkıcı Ege'den kitap alışverişi 90'lı yılların efsane isimlerinden Ege, akşam saatlerinde İstinyePark AVM'de objektiflere takıldı.
4.03.2021 Cadde
Amin Maalouf Türk okurlarıyla buluşuyor
Amin Maalouf Türk okurlarıyla buluşuyor Sekiz yıl aranın ardından kaleme aldığı yeni romanı “Empedokles’in Dostları” ile okurların karşısına çıkan dünyaca ünlü yazar Amin Maalouf, D&R canlı yayınında Cansu Canan Özgen ile sohbet ediyor. Maalouf’un yeni kitabı “Empedokles’in Dostları” ile ilgili merak edilenleri yanıtlayacağı canlı yayın, 19 Şubat Cuma günü saat 20.00’da @dr_dunyasi Instagram hesabından yayınlanacak.
16.02.2021 Kültür Sanat
Amin Maalouf yeni romanını anlatacak
Amin Maalouf yeni romanını anlatacak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın çevrimiçi düzenlediği etkinliklerinin bu haftaki konuklarından biri de yazar Amin Maalouf. 11 Şubat Perşembe günü yazar Amin Maalouf ve ekonomist/yazar Ufuk Tarhan canlı yayında bir araya geliyor. Söyleşide iki yazar Maalouf’un yeni çıkan romanı “Empedokles’in Dostları”nı konuşacak.
10.02.2021 Kültür Sanat
Maalouf’tan sekiz yıl sonra yeni kitap
Maalouf’tan sekiz yıl sonra yeni kitap Yazar Amin Maalouf’un sekiz yıl aranın ardından kaleme aldığı yeni romanı “Empedokles’in Dostları”, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.
8.02.2021 Kültür Sanat
Amin Maalouf'tan 8 yıllık aradan sonra yeni roman
Amin Maalouf'tan 8 yıllık aradan sonra yeni roman Daha çok tarihsel romanlarıyla tanınan ve Türkiye’de geniş bir okur kitlesine sahip Amin Maalouf’un yeni romanı Empedokles’in Dostları, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.
3.02.2021 Kültür Sanat
Amin Maalouf'a İtalya'dan ödül
Amin Maalouf'a İtalya'dan ödül Yazar Amin Maalouf, Türkiye’de Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Uygarlıkların Batışı kitabının İtalyanca baskısıyla İtalya’da Tiziano Terzani 2020 Uluslararası Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Maalouf’un 2012 yılından bu yana yazdığı ilk roman olan Nos frères inattendus (Beklenmedik Kardeşlerimiz) ise 2021’in ilk aylarında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanacak. Roman, Fransa’da geçtiğimiz Eylül ayında çıktı.
12.10.2020 Kültür Sanat
Türkiye Yayıncılar Birliği Kurultayı’nda 58 konuşmacı
Türkiye Yayıncılar Birliği Kurultayı’nda 58 konuşmacı Türkiye Yayıncılar Birliği’nin iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın dokuzuncusu, 25-26 Haziran 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi.
29.06.2020 Kültür Sanat
Yayıncılık Kurultayı çevrimiçi düzenlenecek
Yayıncılık Kurultayı çevrimiçi düzenlenecek Türkiye Yayıncılar Birliği’nin (TYB) 25-26 Haziran 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştireceği 9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı Online’ın detaylı programı açıklandı.
22.06.2020 Kültür Sanat
Edebiyat Festivali online başladı
Edebiyat Festivali online başladı 12 yıldan bu yana düzenlenen İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleşiyor. Dün “Günebakan Edebiyat” temasıyla başlayan festival, edebiyat dünyasından ulusal ve uluslararası konukları ağırlıyor
16.06.2020 Kültür Sanat
'Nefes aldığın sürece aşk var. Benim için aşk, her an her yerde'
'Nefes aldığın sürece aşk var. Benim için aşk, her an her yerde' Sanatçı Yılmaz Erdoğan’la 13 yıl süren evliliğini noktayan Belçim Bilgin kendi yapım şirketini kurdu. Yakında ‘Şahmeran’ isimli oyunuyla sahnede, ‘Hekimoğlu’ dizisiyle ekranda olacak. Bilgin yeni aşkını, değişen hayatını ve ayrılığın perde arkasını anlattı. İşte o röportaj...
1.03.2020 Cadde
Yasemin Sungur: Kitap okumak boş zaman uğraşı değil
Yasemin Sungur: Kitap okumak boş zaman uğraşı değil 12 yıldır, haftada bir kitap kulübünün katılımcılarıyla bir araya gelerek seçilen bir kitap hakkında konuşmak büyük bir maharet ve istikrar gerektirir. Yasemin Sungur, diğer  birçok işinin yanında bunu da başarıyor. Kendisiyle sohbet etme imkanı buldum, biraz Kitap ile Sohbet kulübünü konuştuk.
3.02.2020 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Amin Maalouf ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.