Amiraller

Amiraller

Son dakika amiraller haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan amiraller gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan amiraller haber sayfamızda...

Amiraller

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 289 amiraller haberi bulunmuştur.
94 yaşındaki Kore gazisi: Atatürk'ü el sallayarak Meclis'e uğurlardık
94 yaşındaki Kore gazisi: Atatürk'ü el sallayarak Meclis'e uğurlardık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hayattayken gören Kore ve Kıbrıs gazisi emekli astsubay Osman Yaşar Eken (94), "Atatürk Çankaya'da her sabah saat 09.00-09.30 sıralarında üstü açık arabası ile Meclis'e giderdi. Biz de onun geçiş saatinde okuldan dışarıya çıkar ona el sallardık" dedi.
10.11.2023 Gündem
Kırım'a 'Jet Ski' operasyonu! Komandolar karargahı havaya uçurdu
Kırım'a 'Jet Ski' operasyonu! Komandolar karargahı havaya uçurdu Rusların Kırım'da bulunan haberleşme ağına bir operasyon düzenleyen Ukrayna deniz komandolarının operasyonu dünyada yankı uyandırdı. Operasyon esnasında yapılan taktikler ve Rusların çabalarını İngiliz basını haberleştirdi.
1.10.2023 Dünya
Moskova, Ukrayna'nın öldürdük dediği Rus amiralin görüntüsünü yayınladı
Moskova, Ukrayna'nın öldürdük dediği Rus amiralin görüntüsünü yayınladı Rusya savunma bakanlığı tarafından yayınlanan video ve fotoğraflarda, Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı Viktor Sokolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey amiraller ve ordu komutanlarıyla bir video konferansa katıldığı görülüyor.
26.09.2023 Dünya
Jandarmada terfi heyecanı yaşanıyor
Jandarmada terfi heyecanı yaşanıyor Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) kara, deniz ve hava kuvvetlerindeki terfilerin karara bağlanmasının ardından jandarmada da terfi ve atama heyecanı başladı. 30 Ağustos geleneğine uygun olarak jandarmadaki atama ve terfilerin önümüzdeki günler içinde Resmî Gazete’de yayımlanması bekleniyor.
9.08.2023 Gündem
Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'de! 'Ordumuzun gücüne güç katacağız'
Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'de! 'Ordumuzun gücüne güç katacağız' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, YAŞ kararlarına ilişkin mesaj verdi.
3.08.2023 Haberler
YAŞ heyecanı! Genelkurmay'a 4 aday
YAŞ heyecanı! Genelkurmay'a 4 aday Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) terfi ve atamaların ele alınacağı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Çıkması beklenen kararlar arasında en çok merak edilen Genelkurmay Başkanlığı'na kimin getirileceği.
3.08.2023 Gündem
Emekli amirallerin yargılandığı davada karar
Emekli amirallerin yargılandığı davada karar Ankara'da 'Montrö bildirisi' soruşturması kapsamında 'Anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan 103 emekli amiralin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, CMK 223/2-a maddesi gereği ‘Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması’ gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında oy birliğiyle beraat kararı verdi.
20.12.2022 Gündem
'Montrö bildirisi' davasında 12 sanık için hapis cezası talebi
'Montrö bildirisi' davasında 12 sanık için hapis cezası talebi Ankara'da 'Montrö bildirisi' soruşturması kapsamında 'devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan 103 emekli amiralin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı; Atilla Kıyat, Ergün Mengi ve Türker Ertürk dahil 12 sanık için 12'şer yıla kadar hapis istedi. 91 sanık için beraat talep edildi.
7.10.2022 Gündem
Bakan Akar: Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır
Bakan Akar: Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Konya Akşehir’de şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Akar, “Terör örgütünün çöküş hâlinde olduğunu bizzat kendileri söylüyor. Daha dün El Bab'da 13 Suriyeli kardeşimizi katlettiler. Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır. Sonların geldiğini biliyorlar” ifadelerini kullandı.
24.08.2022 Siyaset
Terörle mücadelede aktif komutanlara terfi ve süre uzatma
Terörle mücadelede aktif komutanlara terfi ve süre uzatma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Siyaset
Bildiri yayınlayan amirallerin dosyası mütalaa için savcıya gönderildi
Bildiri yayınlayan amirallerin dosyası mütalaa için savcıya gönderildi 'Montrö Bildirisi’ yayınlayan amirallerin dava dosyası mütalaayı açıklaması için duruşma savcısına gönderildi.
27.06.2022 Gündem
Yargıtay, Donanma davasında 12 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi
Yargıtay, Donanma davasında 12 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi Yargıtay, terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemine yönelik 51 sanıklı davada beraat eden 3 kişiyle mahkumiyet alan 9 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi.
18.06.2022 Gündem
'Montrö bildirisi' davasında 29 emekli amiralin adli kontrolü kaldırıldı
'Montrö bildirisi' davasında 29 emekli amiralin adli kontrolü kaldırıldı Ankara'da 'Montrö bildirisi' soruşturmasında, haklarında 'devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan dava açılan 103 emekli amiralin yargılanmasına devam edildi. Geçen hafta duruşmada savunmasını tamamlayan 24 kişi ile adli kontrol tedbiri kaldırılan sanık sayısı, 29 oldu.
30.03.2022 Gündem
Montrö bildirisi davasında ara karar
Montrö bildirisi davasında ara karar Kamuoyunda "amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın beşinci duruşmasında ara karar çıktı.
26.03.2022 Gündem
Amiraller tarih yazacak
Amiraller tarih yazacak Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Korumalı Futbol 1...
25.03.2022 Ege
‘Peki siz nereye yüzeceksiniz?’
‘Peki siz nereye yüzeceksiniz?’ CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik eleştirileri nedeniyle kendisine tepki gösteren Bahçeli'ye yanıt verdi: "Tek bir sorum olacak; sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin? Merakım o"
23.03.2022 Siyaset
'Darbeler bu ülkeye ihanet'
'Darbeler bu ülkeye ihanet' Kamuoyunda "amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.
22.03.2022 Gündem
Montrö Bildirisi davasında 2 emekli amiral ifade verdi
Montrö Bildirisi davasında 2 emekli amiral ifade verdi Kamuoyunda "Montrö Bildirisi" ya da "Emekli Amiraller Bildirisi" olarak bilinen açıklamayı yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 103 emekli amiralin arasında yer alan emekli koramiral Atilla Kıyat ve emekli tuğamiral İbrahim Akın İstanbul’da ifade verdiler.
14.03.2022 Gündem
Yaşar’ın amiralleri doludizgin
Yaşar’ın amiralleri doludizgin Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Korumalı Futbol 1. Lig C Grubu’nda mücadele eden ve sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Yaşar Üniversitesi takımı, sezonun ikinci maçında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi takımıyla karşılaştı.
1.03.2022 Ege
Emekli Tuğamiral Kırçiçek 'Montrö Bildirisi' davasında ifade verdi
Emekli Tuğamiral Kırçiçek 'Montrö Bildirisi' davasında ifade verdi Kamuoyunda "Montrö Bildirisi" veya "Emekli Amiraller Bildirisi" olarak adlandırılan açıklamayla ilgili olarak haklarında dava açılan 103 emekli general arasında yer alan emekli Tuğgeneral Serdar Okan Kırçiçek İstanbul'da talimat yoluyla savunmasını verdi.
28.02.2022 Gündem
'Müdahale kabul edilemez'
'Müdahale kabul edilemez' CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, önceki akşam olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) gündemine ilişkin dün düzenlediği basın toplantısında, özetle şunları söyledi: SALDIRI DURDURULMALI: MYK'mız, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin hukuki ve insani bakımdan kabul edilemez olduğunun altını çizdi...
26.02.2022 Siyaset
“Montrö Bildirisi” davasında ilk savunma! Emekli amiral İstanbul’da ifade verdi
“Montrö Bildirisi” davasında ilk savunma! Emekli amiral İstanbul’da ifade verdi Kamuoyunda “Montrö bildirisi” olarak bilinen açıklamada imzası bulunan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Ankara’daki mahkemeye gönderilmek üzere İstanbul’da talimatla ifade verdi.
4.03.2022 Gündem
Poyrazköy soruşturmasında 68 kişi hakkında iddianame
Poyrazköy soruşturmasında 68 kişi hakkında iddianame "Poyrazköy" davasında FETÖ kumpası olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 68 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu şüphelilerin çeşitli suçlardan cezalandırılması talep edildi.
4.03.2022 Gündem
Yaşarlı gençler sayı vermeden başladı
Yaşarlı gençler sayı vermeden başladı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Korumalı Futbol 1. Lig C Grubu’nda mücadele eden ve sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Yaşar Üniversitesi takımı, 2021/2022 sezonunda ilk resmi maçında Ege Üniversitesi takımıyla karşılaştı.
16.02.2022 Ege
Her basket Kaan Efe’ye!
Her basket Kaan Efe’ye! Bergama Belediyesi, SMA Tip 1 hastası Kaan Efe adına 31 Ocak-1 Şubat günlerinde basketbol turnuvası düzenliyor
28.01.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Amiraller ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.