And Dağları

And Dağları

Son dakika And Dağları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan And Dağları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan And Dağları haber sayfamızda...

And Dağları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 189 and dağları haberi bulunmuştur.
Ekvador'da korkunç suikast! Ülkenin en genç belediye başkanı öldürüldü
Ekvador'da korkunç suikast! Ülkenin en genç belediye başkanı öldürüldü Son yıllarda çete şiddetiyle sarsılan Latin Amerika ülkelerinden Ekvador’un en genç belediye başkanı, 27 yaşındaki Brigitte Garcia, suikasta uğradı.
25.03.2024 Dünya
Kuzey yarımküre’de kar kıtlığı, su kaynakları tehlikede: Sera gazları karı tüketti, sıra suda
Kuzey yarımküre’de kar kıtlığı, su kaynakları tehlikede: Sera gazları karı tüketti, sıra suda Bilim adamları Kuzey Yarımküre’de yaşanan kar kuraklığının nedeninin sera gazları olduğunu belirterek, su kaynaklarının alarm verdiğini, yaz kuraklığının daha da şiddetleneceğini söylüyor.
13.01.2024 Dünya
Peru Hakkında Bilgiler; Peru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Peru Hakkında Bilgiler; Peru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Peru günümüzde oldukça önemli bir ülke olup Güney Amerika’nın batısında yer almaktadır. Peru resmi adı Peru Cumhuriyeti’dir. İşte, Peru hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
6.8'lik deprem Ekvador ve Peru'da 15 can aldı
6.8'lik deprem Ekvador ve Peru'da 15 can aldı Geniş bir alanda hissedilen deprem Ekvador'da özellikle Pasifik Okyanusu kıyısındaki El Oro'da yıkıma yol açtı, Peru'da ise başına duvar parçası düşen bir kız çocuğu yaşamını yitirdi.
20.03.2023 Dünya
571 sefer sayılı uçuşun korkunç detayları! Hayatta kalmak için arkadaşlarını yediler
571 sefer sayılı uçuşun korkunç detayları! Hayatta kalmak için arkadaşlarını yediler Ölümcül bir uçak kazasından sağ çıkmak birçok kişi tarafından 'mucize' olarak kabul edilir. Ancak 571 sefer sayılı uçuştan sağ kurtulanlar için feci kaza başka korku dolu bir hikâyenin sadece başlangıcıydı. 16 kişinin hayatta kalmak için yaptığı şey parça parça arkadaşlarını yemek oldu!
22.12.2022 Dünya
Şili’deki Lascar yanardağında 6 bin metrelik patlamalar!
Şili’deki Lascar yanardağında 6 bin metrelik patlamalar! Şili’de Lascar yanardağında 6 bin metre yüksekliğe kadar ulaşan patlamaların ardından yetkililer güvenlik uyarılarında bulundu.
11.12.2022 Dünya
Çin'den Arjantin'e devasa 'beyaz altın' yatırımı
Çin'den Arjantin'e devasa 'beyaz altın' yatırımı Çinli madencilik şirketi Tibet Summit Resources, Arjantin'de iki lityum projesine yatırım yapıyor.
8.11.2022 Dünya
Güneşin kansere yol açan etkisinden korunmak için ne yapmalı?
Güneşin kansere yol açan etkisinden korunmak için ne yapmalı? Dünyanın en yüksek cilt kanseri oranlarından birine sahip Avustralya'da yürütülen başarılı kampanyayla bu oran düşürüldü. Cilt kanserine yakalanma riskinin azaltılması bakımından çocukluk ve ergenlik dönemleri kritik önem taşıyor.
20.07.2022 Dünya
Arjantin-Şili sınırında kar esareti
Arjantin-Şili sınırında kar esareti Arjantin-Şili sınırında bulunan dağ geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla mahsur kalan 400’ü aşkın kişi 4 gün sonra kurtarıldı.
16.07.2022 Haberler
Arjantin-Şili sınırında kar esareti
Arjantin-Şili sınırında kar esareti Arjantin-Şili sınırında bulunan dağ geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla mahsur kalan 400’ü aşkın kişi 4 gün sonra kurtarıldı.
16.07.2022 Dünya
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde...
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde... İkinci Dünya Savaşı sırasında kanlı bir muharebe sırasında vuruldu ve battı. ABD donanmasına ait destroyer, deniz seviyesinin yaklaşık 7 kilometre altında bulundu.
25.06.2022 Dünya
And Dağları’nın esintisi
And Dağları’nın esintisi Şilili müzik grubu Venceremos, And Dağları’nın yerli halk müziği ve yöresel çalgılarıyla yaptıkları şarkılarıyla KüçükÇiftlik Park’ta!
19.06.2022 Kültür Sanat
Son dakika... Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem
Son dakika... Peru'da 7.2 büyüklüğünde deprem Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alan Güney Amerika ülkesi, şiddetli bir şekilde sallandı. Deprem Peru'nun yanı sıra Bolivya, Şili ve Brezilya'da da hissedildi.
26.05.2022 Dünya
86 milyon yıl önce yaşamış! 'Ölüm Ejderhası'nın kalıntıları bulundu!
86 milyon yıl önce yaşamış! 'Ölüm Ejderhası'nın kalıntıları bulundu! Arjantin'de yaklaşık 86 milyon yıl önce yaşamış ve "Ölüm Ejderhası" olarak adlandırılan uçan bir sürüngene ait fosil kalıntılar keşfedildi.
25.05.2022 Dünya
Bitlere ait sıvıda tarih öncesi insan DNA'sı bulundu
Bitlere ait sıvıda tarih öncesi insan DNA'sı bulundu Bilim insanları, bitlerin yumurtalarını saça tutturmak için ürettiği yapışkan madde olan bit zamkında bulunan DNA'nın, 1500 ila 2 bin yıl önce Güney Amerika'da ne tür insanların yaşadığına ilişkin uzun süredir devam eden gizemlere ışık tutabileceğini söylüyor.
30.12.2021 Dünya
Machu Picchu gizemleriyle büyülüyor
Machu Picchu gizemleriyle büyülüyor Machu Picchu, günümüzde de çözülememiş gizemleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Peru'daki And Dağları'nın yüksek bir noktasında bulunan bu tarihi şehir bundan yüz yıl kadar önce dünyanın geri kalanı tarafından varlığı bilinmiyordu. Bir tesadüf eseri keşfedilen Machu Picchu'ya yakından bakalım.
2.11.2021 Tatil
ABD'li dağcının cesedi, 'zirvede oturmuş' halde bulundu
ABD'li dağcının cesedi, 'zirvede oturmuş' halde bulundu 24 yaşındaki Coloradolu bir adamın cesedi, tırmanışı sırasında akciğerlerinin iflas etmesi sonucu Bolivya'nın en yüksek ikinci dağının "zirvesinde oturur" vaziyette bulundu.
8.09.2021 Dünya
Avrupa'nın en büyük buzulunda mikroplastik parçaları bulundu
Avrupa'nın en büyük buzulunda mikroplastik parçaları bulundu İzlanda'daki Vatnajokull'da bulunan küçük parçalar, buzulların erime ve yer değiştirme davranışını etkileyebilir.
6.05.2021 Dünya
Son dakika... Şili'de deprem
Son dakika... Şili'de deprem Coquimbo kentinin hemen kıyısında gece yarısı gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki sarsıntı, komşu ülke Arjantin'de de hissedildi.
2.05.2021 Dünya
Dünya eriyor!
Dünya eriyor! Şu ana kadar yapılan en kapsamlı araştırmaya göre, dünyadaki buzulların erime hızı 20 yılda ikiye katlandı. Bunun bir ‘rekor’ olduğu bildirilirken buzul erimesinin deniz seviyesinin yükselmesine neden olduğu açıklandı.
30.04.2021 Gündem
Venezuela'daki son buzul da eriyor
Venezuela'daki son buzul da eriyor Güney Amerika ülkesi Venezuela'da en yüksek ikinci zirve olarak bilinen Humboldt Zirvesindeki son buzul kütlesi küresel ısınma nedeniyle hızla eriyor.
31.12.2020 Dünya
Şili'de 5.3 büyüklüğünde deprem
Şili'de 5.3 büyüklüğünde deprem Güney Amerika ülkeleri Şili ve Arjantin sınırında meydana gelen sarsıntıdan önce de bölgede 4.9, 4.9, 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde depremler gerçekleşti.
15.11.2020 Dünya
Salgında bisikletle Kolombiya turu
Salgında bisikletle Kolombiya turu Bir bankanın kurumsal iletişim bölümünde sosyal sorumluluk projeleri hazırlarken gezgin olan Hale Sargın, 2012’den beri 6 kıtada 30 ülkeyi dolaştı.
26.10.2020 Gündem
Dünyanın en büyüğü! Bilim insanları kurtarmaya çalışıyor
Dünyanın en büyüğü! Bilim insanları kurtarmaya çalışıyor Deniz seviyesinden 3 bin 800 metre yükseklikteki Titicaca Gölü'nde yaşayan yeryüzünün en büyük kurbağası, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle yok olmak üzere.
28.07.2020 Dünya
İstanbul’a lezzetli bakış
İstanbul’a lezzetli bakış Hayatımızın yeni normalli döneminde, sağlığımızın güvende olacağı, iç rahatlığıyla gidebileceğimiz yeme-içme mekânları öne çıkıyor. Swissotel Bosphorus İstanbul’un terasında yer alan 16 Roof, muhteşem Boğaz manzarası, özel menüsü ve pandemiye karşı sıkı önlemleriyle ilk tercih edilen mekânlardan biri
18.07.2020 Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri

And Dağları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.