Tam bir asır sonra fark edildi! Türkiye'de başka örneği yok
Tam bir asır sonra fark edildi! Türkiye'de başka örneği yok Nevşehir’de yaklaşık 100 yaşında olduğu belirtilen anıt ağacın hem türü hem de yaşı uzmanları şaşırttı.
23.11.2023 Gündem
10 bin anıt ağaç, bakanlık korumasında
10 bin anıt ağaç, bakanlık korumasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca tarihe tanıklık eden yaklaşık 10 bin anıt ağacın tescillenmesi ve bakımı konusundaki çalışmaların sürdüğü; Bursa'da bulunan, ülkenin fiziki olarak en büyük ağacı olan 620 yaşındaki İnkaya çınarının da korunduğu belirtildi.
5.11.2022 Ekonomi
Samsun'da 1100 yıllık çınar ağacı bakıma alındı
Samsun'da 1100 yıllık çınar ağacı bakıma alındı Samsun Büyükşehir Belediyesi, anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Tekkeköy ilçesindeki 1100 yıllık çınar ağacının bakımını yaptı.
23.04.2021 Gündem
812 yaşındaki çınarın çevresindeki beton yapılar yıkılacak
812 yaşındaki çınarın çevresindeki beton yapılar yıkılacak Kahramanmaraş'ta bulunan yaklaşık 812 yaşındaki anıt çınar ağacının etrafında bulunan beton yapılar yıkılacak, ziyaretçiler için de seyir alanı oluşturulacak.
24.09.2020 Gündem
1500 yıllık zeytin ağacının dibine villa yaptılar
1500 yıllık zeytin ağacının dibine villa yaptılar Kuşadası’nda 1500 yıllık bir zeytin ağacının 40 santim yakınına villa yapılması çevrecileri ve doğaseverleri harekete geçirdi. Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), zeytin ağacının tescil edilip koruma altına alınması için başvuruda bulundu.
20.08.2020 Gündem
180 yaşındaki tarihi çınar toprağa tutunmaya çalışıyor
180 yaşındaki tarihi çınar toprağa tutunmaya çalışıyor İstanbul'da yaşanan fırtınada hasar gören ve bakıma alınan 180 yaşındaki tarihi çınar iyileşme sürecine girdi. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul'da yaşanan afet sonrasında devrilen Çengelköy İskele Meydanı'ndaki tarihi çınar ağacı, Başkan Kadir Topbaş'ın talimatı ile bakıma alınmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen tedavi olumlu sonuçlar vermeye başladı. Yaklaşık 1,5 aydır bakımı süren 180 yaşındaki çınar ağacı filizlenerek tedaviye cevap verdi ve iyileşme sürecine girdi. Tarihi çınarın tedavi sürecinde öncelikle ağacın yükünü hafifletebilmek için tepe ve yan dalları budanarak ağaç küçültüldü. Kökler, hava almaması için keçe ile kapatıldı. Ardından kırılma sonucu tahrip olan köklerde restorasyon çalışması yapıldı. Vinçle ayağa kaldırılan tarihi çınar için geçici destek çalışması yapıldı. Tedavisi devam eden çınar filiz vererek iyileşmeye başladı. Köklerinin güçlenmeye başladığı ve önümüzdeki baharda kendi başına ayakta durabileceği tahmin ediliyor.
11.09.2019 Haberler