Antibiyotik Kullanımı

Antibiyotik Kullanımı

Son dakika antibiyotik kullanımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antibiyotik kullanımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antibiyotik kullanımı haber sayfamızda...

Antibiyotik Kullanımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 532 antibiyotik kullanımı haberi bulunmuştur.
Çocuklarda antibiyotik kullanımına dikkat! Sadece zararlı bakteriyi değil yararlıları da öldürüyor
Çocuklarda antibiyotik kullanımına dikkat! Sadece zararlı bakteriyi değil yararlıları da öldürüyor Uzmanlar her geçen gün gereksiz yere antibiyotik kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Ancak çocuklarda erken yaşlardan antibiyotik kullanımı çok daha kalıcı hasarlara sebep olabilir. Peki nasıl?
8.02.2024 Çocuk Sağlığı
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Haberler
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan  açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
Antibiyotikleri doğru şekilde kullanmak için bu adımlara dikkat
Antibiyotikleri doğru şekilde kullanmak için bu adımlara dikkat Antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Kale, “Antibiyotiklerin alınma saati her gün aynı olmalıdır. Her antibiyotiğin optimum etki gösterdiği bir etki süresi vardır. Buna uyularak alınmazsa, ilacın etkisi azalır ve bakteriler çoğalmaya başlayabileceği gibi antibiyotik direnci de gelişebilir” dedi.
18.11.2023 Genel Sağlık
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik var
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik var Özellikle yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve enfeksiyonunda antibiyotiğe sarılıyoruz. Türkiye’de 3 reçeteden 1’inde antibiyotik olduğunu belirten uzmanlar, gereksiz kullanımı sağlığa zarar verdiğini söylüyor.
18.11.2023 Dünya
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldi
Türkiye'de antibiyotik alarmı! Direnç yüzde 70’lere yükseldi  Vatandaşların ısrarlı antibiyotik taleplerinin dirence yol açtığına dikkat çeken Türkiye Acil Tıp Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şahin Çolak, “Bazı antibiyotiklere direnç yüzde 60-70’lere gelmiş durumda. Yeni moleküller artık çok zor bulunuyor. Elimizdeki dirençli olmayan antibiyotiklerin sayısı giderek azalıyor” dedi.
9.11.2023 Gündem
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyin
Probiyotik uyarısı: Fayda beklerken zarar görmeyin Probiyotik takviyesi kullanmak yükselen bir trend. Ancak bilinçsiz kullanım bağırsaklardaki iyi bakterilerin ölümüne yol açarak insana zarar verebiliyor.
9.10.2023 PembeNar
Mariana Çukuru’nda yeni bir virüs keşfi
Mariana Çukuru’nda yeni bir virüs keşfi Dünya üzerindeki virüslerin sayısı gökyüzündeki yıldızlardan daha fazla. Bu virüsler arasında en yaygın olan tür ise bakterileri enfekte eden ve zarar veren bakteriyofajlar.
22.09.2023 Dünya
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladı
Hastalık artışı uyarısı! Bağışıklık için 4 altın kuralı açıkladı Okulların açılması ve mevsim geçişi ile birlikte çocuklar arasında soğuk algınlığı, grip ve daha birçok hastalık artış eğilimi göstermeye başladı. Uzmanlar, çocukların bağışıklığını güçlendirmek için ailelere altın değerinde önerilerde bulundu.
20.09.2023 Genel Sağlık
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor Sıcak yaz günlerinde kendini kumsallara atan tatilcilerin en büyük sorunlarından biri güneş yanıkları. Yaz tatilinde bronzlaşmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yanan bölgeye yoğurt, sirke ve farklı bitkisel yağlar sürülmesinin yarardan çok sağlığa zarar verdiğini söylet
22.07.2023 Genel Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu: Glutatyon, selenyum, vitamin B2 ve B6
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu: Glutatyon, selenyum, vitamin B2 ve B6 Bağışıklık sistemimiz her türlü bakteri, virüs gibi hastalık yapıcı faktöre karşı vücudumuzu koruyan ve iyileşme sürecini sağlayan sistemdir. Dışarıdan gelen tehditler ilk olarak bu savunma sistemiyle karşılaşır. İlk aşamayı geçmeyi başaran tehditler, sonrasında vücudumuzu hasta edebilir. Ancak savunma sistemimiz ne kadar güçlüyse biz de hastalıklara karşı o kadar dirençli oluruz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr Pınar Balcı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapabileceğimizi anlattı.
17.03.2023 Genel Sağlık
Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge uyardı! Grip ve Covid-19 aşılarıyla korunmak gerek
Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge uyardı! Grip ve Covid-19 aşılarıyla korunmak gerek Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, son dönemde grip vakalarının artması ve toplu alanlarda maske kullanımı ile hijyenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bağışık sistemi düşük olan insanların, yaşlıların, kronik hastalığı olan insanların kendilerinin hem maske kullanarak hem hijyenlerine dikkat ederek hem de genel grip aşısı ya da Covid-19 aşısını yaptırarak korunmaları gerekiyor” dedi.
28.12.2022 Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022 Haberler
MHRS randevularıyla ilgili iki yeni uygulama! Bakan Koca başladığını duyurdu
MHRS randevularıyla ilgili iki yeni uygulama! Bakan Koca başladığını duyurdu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde iki yeni uygulama başladığını duyurdu.
24.12.2022 Gündem
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir'
Tevfik Özlü'den çok önemli 'grip' uyarısı: 'Ömür boyu hastalık oluşturabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
24.12.2022 Gündem
Bakan Koca: Sağlık harcamalarımızın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranı yüzde 5 civarındadır
Bakan Koca: Sağlık harcamalarımızın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranı yüzde 5 civarındadır Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Küresel ekonomik duruma rağmen sağlık harcamalarımızın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranı yüzde 5 civarındadır. Bilhassa son 4 yıl özel sektör sağlık harcamaları yüzde 1 oranıyla sabit seyrederken kamu sağlık harcamalarında istikrarlı bir artış olmuştur. Son 20 yılda kamu cari sağlık harcamasının oranı Amerika'da 2,5 kat, OECD'de neredeyse 1,5 kat artarken, sağlıktaki bütün gelişmelerle birlikte bizde belirgin bir artış olmamıştır." dedi.
24.11.2022 Gündem
Bakan Koca'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
Bakan Koca'dan antibiyotik kullanımı uyarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Antibiyotikler, biz kullandıkça etkisini kaybeden ilaçlardır. İleride sizi koruyacak silahı doktorunuz zorunlu görmedikçe, yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın" dedi.
18.11.2022 Gündem
Her yaştan insanı vuruyor: 5 hastane ölümünden 1'i sepsisten
Her yaştan insanı vuruyor: 5 hastane ölümünden 1'i sepsisten Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran derideki çizikten, diş apsesine, apandisitten, evde bakılan hastaların sondalarından kaynaklı idrar yolu enfeksiyonuna her an karşı karşıya kalınılabilecek ve hastane ölümlerinin yüzde 20'sini oluşturan sepsis için farkındalık ve eylem planı hazırlama çağrısında bulundu.
14.09.2022 Gündem
4 soruda FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hakkında bilinmesi gerekenler
4 soruda FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hakkında bilinmesi gerekenler FMF yani Ailesel Akdeniz Ateşi tekrarlayan yüksek ateş ile karın, akciğer ve eklemlerdeki ağrılarla kendini belli eden bir hastalık. Türkiye'de görülme sıklığı fazla olan genetik geçişli bu hastalığa tanı koymak ise oldukça uzun zaman alabiliyor. Hastaların yüzde 90-95’inin kolşisinle tedavi edildiğini dile getiren Çocuk Romatolojisi Uzmanı Doç. Dr. Amra Adrovic Yıldız bilinmesi gerekenleri anlattı.
29.07.2022 Çocuk Sağlığı
Kandidiyazis Nedir, Neden Olur? Kandidiyazis (Vajinal Mantar) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kandidiyazis Nedir, Neden Olur? Kandidiyazis (Vajinal Mantar) Tedavisi Nasıl Yapılır? Kandidiyazis, merak edilen hastalıklar arasında yer alır. Özellikle de kadınlar tarafından sıklıkla araştırılır. Peki Kandidiyazis nedir, neden olur? Kandidiyazis (vajinal mantar) tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.
24.07.2022 Sağlık
'Pandemide adeta antibiyotikle yıkandık, direnç çok ciddi boyutlarda arttı'
'Pandemide adeta antibiyotikle yıkandık, direnç çok ciddi boyutlarda arttı' Prof. Dr. Önder Ergönül, Kovid pandemisinde ilk dönemdeki yaygın kullanım nedeniyle, Türkiye'de antibiyotik direncinin endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı.
29.06.2022 Sağlık
'Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor'
'Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor' Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, çocuklarda sık görülen alerjileri ve nedenlerini anlattı. Çocuk ve ebeveyne yapılacak alerji testlerinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Güzel, “Çocuk alerjilerinde genetik faktörler yüzde 30-50 oranında etkiliyor” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için floramızı korumanın önemi
Güçlü bir bağışıklık için floramızı korumanın önemi Bağışıklığımızı koruyan dost bakterilerle tanışmamızın normal doğum ile başladığını belirten Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Doç. Dr. Mehtap Kılıç, "Kimyasal içeriği yüksek ürünlerden uzak durmak, gereksiz ilaç kullanımını azaltmak, sağlıklı ve dengeli beslenme floramızı korumanın ilk şartıdır" dedi.
24.06.2022 Genel Sağlık
Sibo Nedir, Neden Olur? Sibo Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Sibo Nedir, Neden Olur? Sibo Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? SİBO, ince bağırsaktaki aşırı bakteri üremesidir. Henüz tam olarak anlaşılamayan bir hastalık olan SİBO kalın bağırsakta olması gereken bakterilerin ince bağırsakta üremesidir. Kendini ishal, kabızlık, gaz, şişkinlik, kronik yorgunluk ve ciltte kızarma ile belli edebilir. SİBO hakkında tüm detayları derledik.
23.05.2022 Sağlık
Sifilis Nedir, Neden Olur? Sifilis Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sifilis Nedir, Neden Olur? Sifilis Tedavisi Nasıl Yapılır? Sifilis, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Sifilis nedir öğrenebilir neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Sifilis nedir, neden olur? Sifilis tedavisi nasıl yapılır detaylarıyla derledik.
12.04.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Antibiyotik Kullanımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.