Videoları milyonlarca kez izlenen Poppy'nin psikolojik şifreleri
Videoları milyonlarca kez izlenen Poppy'nin psikolojik şifreleri Son dönemlerde gittikçe ünlenen 'Poppy' isimli hesapla YouTube'da tuhaf videolar paylaşan bu genç kızın ne yapmaya çalıştığını alayabilen çıkmadı. Elbette bazı tahminler var (sübliminal mesaj vermeye çalıştığı gibi) ancak henüz kanıtlanmış hiçbir şey yok... Konuyla ilgili fikirlerini Uzman Klinik Psikolog ve Psikoterapisti Dr. Haluk Alan'a sorduk.
5.05.2021 Trend
SSB Başkanı Görgün: Türkiye silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldi
SSB Başkanı Görgün: Türkiye silah ihracatında 11'inci sıraya yükseldi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2018-2022 aralığında küresel büyük silah ihracatının yüzde 1,1'ini gerçekleştirip, 12'nci sırada yer alan Türkiye'nin 2019-2023 aralığında bu oranı yüzde 1,6'ya çıkararak 11'inci sıraya yükseldiğini duyurdu.
13.03.2024 Ekonomi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. SSB Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayiimiz açısından çok anlamlı bir günü hep beraber yaşadık. Çok heyecanlıyız, gururluyuz. Bu gemiden yapılan ilk atıştı, bu atışların devamı gelecek!” dedi.
12.03.2024 Haberler
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Türk donanması, Hisar füzesinin ateşlendiği sistem ile 'millî hava savunma şemsiyesi' ile koruma kalkanına sahip oldu.
12.03.2024 Gündem
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur'
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur' Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından gözler yerli imkanlarla tasarlanıp inşa edilmesi planlanan uçak gemisine döndü. Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Dizayn Proje Ofisi tarafından paylaşılan fotoğraflar üzerinden uçak gemisi tasarımına ilişkin olası senaryoları Milliyet.com.tr'ye anlattı.
28.02.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Gökyüzüne bir kere daha bak
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Gökyüzüne bir kere daha bak KAAN ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'den de bir paylaşım geldi.
22.02.2024 Haberler
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Gökyüzüne bir kere daha bak
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Gökyüzüne bir kere daha bak KAAN ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'den de bir paylaşım geldi.
22.02.2024 Gündem
Milli uçak KAAN gök vatanda! İşte F-16 ve KAAN karşılaştırması
Milli uçak KAAN gök vatanda! İşte F-16 ve KAAN karşılaştırması Türkiye’nin beşinci nesil savaş jeti projesinde, en kritik aşamalardan biri geçildi. Milli muharip uçak KAAN, dün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
22.02.2024 Gündem
Hatay krizinde son karar Savaş!
Hatay krizinde son karar Savaş! CHP lideri Özel dün görüştüğü Savaş’a, “Senin de destekleyeceğin, önereceğin bir adayla çıkalım” önerisini sundu. Savaş ise “Bu saatten sonra yoluma bakarım” diyerek rest çekti. Saatler süren istişareler sonucu gece yarısı yapılan açıklamada Savaş ile yola devam kararı alındığı belirtildi.
20.02.2024 Gündem
Modernize edilen ilk parti M60T tankları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi
Modernize edilen ilk parti M60T tankları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın modernizasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan “TİYK - M60T İlk Tank Teslim Töreni” yapıldı.
10.02.2024 Gündem
Savunma sanayiinden gövde gösterisi
Savunma sanayiinden gövde gösterisi Türk savunma sanayii, 4-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ikinci kez düzenlenen World Defense Show (WDS) Fuarı’na 63 savunma sanayii firması ile katıldı.
6.02.2024 Ekonomi
Türk savunma sanayiinden Suudi Arabistan'da gövde gösterisi: Bu çok güzel bir gelişme!
Türk savunma sanayiinden Suudi Arabistan'da gövde gösterisi: Bu çok güzel bir gelişme! Türk Savunma Sanayii, 04-08 Şubat 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ikinci kez düzenlenen World Defense Show (WDS) Fuarı’na 63 (altmış üç) savunma sanayii firması ile katılım sağlıyor.
5.02.2024 Haberler
Türk savunma sanayiinden Suudi Arabistan'da gövde gösterisi: Bu çok güzel bir gelişme!
Türk savunma sanayiinden Suudi Arabistan'da gövde gösterisi: Bu çok güzel bir gelişme! Türk Savunma Sanayii, 04-08 Şubat 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ikinci kez düzenlenen World Defense Show (WDS) Fuarı’na 63 (altmış üç) savunma sanayii firması ile katılım sağlıyor.
5.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’i ziyaret etti.
2.02.2024 Haberler
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz
Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’i ziyaret etti.
2.02.2024 Gündem
'Güçlü deniz kuvvetleri tercih değil, zorunluluktur'
'Güçlü deniz kuvvetleri tercih değil, zorunluluktur' Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir deniz kuvvetlerine sahip olmamız bir tercih değil, zorunluluktur" dedi.
20.01.2024 Gündem
İzlenmesi Gereken Diziler 2024: Mutlaka İzlenmesi Gereken Yerli ve Yabancı En İyi Diziler Listesi
İzlenmesi Gereken Diziler 2024: Mutlaka İzlenmesi Gereken Yerli ve Yabancı En İyi Diziler Listesi Televizyon kanallarında gösterime girdiği andan bu yana izlenme rekorları kıran pek çok yerli ve yabancı diziler yer alıyor. Konuları, oyunculukları ile seyircileri ekran başına kilitleyen bu dizilerden bazıları eski olsa da günümüzde hala izlememiş olanlar da. Gelmiş geçmiş en diziler arasında yer alan bu içeriklerin bazıları Netflix’te de izlenebilir. İzlenmesi gereken diziler için "Mutlaka İzlenmesi Gereken Yerli ve Yabancı Gelmiş Geçmiş En İyi Diziler Listesi 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
3.01.2024 Kültür Sanat
Çınarcık sallandı İstanbul korktu! Marmara depremini tetikler mi? sorusuna uzmanlardan cevap
Çınarcık sallandı İstanbul korktu! Marmara depremini tetikler mi? sorusuna uzmanlardan cevap Marmara Denizi’nde, Yalova, Çınarcık açıklarında pazar akşamı 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Milliyet’in konuştuğu uzmanlar, İstanbul dahil birçok ilde hissedilen depremin beklenen Marmara depreminin öncüsü olmadığını ancak stresi de azaltmadığını söylüyor.
19.12.2023 Gündem
'Turkish dizi' dalgası
'Turkish dizi' dalgası Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Dizi Ödülü’ne layık görülen “Yargı” bir kez daha Türk dizilerinin dünyada yarattığı etkiye dönüp bakmamız gerektiğini hatırlattı. İşte seyahat rotalarından yemek tariflerine, çocuklarına Türk isimleri verenlerden İstanbul tutkunlarına Türk dizilerinin rüzgârı.
26.11.2023 Pazar
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması Ebru Şevli, Mimar- Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, politik, ekonomik, kültürel ve toplumsal dönüşümler doğrultusunda gelişen mimarlık ortamımızın önemli kırılma noktalarını ve sürece etki sağlamış mihenk taşı niteliğindeki üretimleri, günümüz mimarlarına ve akademisyenlere sorduk...
30.10.2023 Mimarlık
Dünya barışına hizmet edecek teknolojiler geliştiriyoruz
Dünya barışına hizmet edecek teknolojiler geliştiriyoruz Savunma Sanayiinin Yüzyılı...Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün Milliyet’e yazdı.
28.10.2023 Gündem
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
17.08.2023 Haberler
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir'
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir' Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
17.08.2023 Gündem
ASELSAN'ın 100 şirket arasındaki sıralaması değişti
ASELSAN'ın 100 şirket arasındaki sıralaması değişti ASELSAN'ın savunma sanayi şirketleri arasındaki sıralaması değişti. En büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında ASELSAN'ın sıralaması dikkat çekti.
7.08.2023 Ekonomi
Konya, Erzurum, Adana ve Muğla’daki depremlerin nedeni 6 Şubat!
Konya, Erzurum, Adana ve Muğla’daki depremlerin nedeni 6 Şubat! Kahramanmaraş depremlerinden bu yana 6 ay geçti. Bölge zaman zaman artçılarla sarsılırken Konya, Erzurum, Adana, Muğla’da peş peşe depremler endişe yarattı. 6 Şubat depremlerinin deprem bölgesinde bulunan Türkiye’deki sismik hareketliliği artırdığını söyleyen uzmanlar, ‘Deprem orada, burada olmaz demek gerçeği yansıtmaz’ dedi.
5.08.2023 Gündem