Antikor

Antikor

Son dakika antikor haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antikor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antikor haber sayfamızda...

Antikor

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.354 antikor haberi bulunmuştur.
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Haberler
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu.
10.04.2024 Gündem
Kedi tırmığı hastalığı uyarısı! Görme kaybına yol açabilir
Kedi tırmığı hastalığı uyarısı! Görme kaybına yol açabilir Kedi tırmalaması sonucu insana bulaşabilen bir bakterinin sebep olduğu kedi tırmığı hastalığı konusunda Doç. Dr. Merih Oray uyarılarda bulundu.
26.02.2024 Gündem
LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR
LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR LABORATUVAR HİZMETİ ALINACAKTIR
31.01.2024 Resmi İlanlar
Erkek çocukların aşılanması gerekli
Erkek çocukların aşılanması gerekli Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.
27.01.2024 Gündem
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
19.01.2024 Genel Sağlık
Can dostlar için seyahat kolaylığı
Can dostlar için seyahat kolaylığı Kuduz Antikor Titre Tayini Testi (FAVN testi) evcil hayvanlara yapılan kuduz aşıları sonrası, hayvanlarda yeterli bağışıklık düzeyinin oluşup oluşmadığını ortaya koyan bir test ve Türkiye’den yurt dışına evcil hayvanıyla seyahat edeceklerden istendiği gibi, ülkemize evcil hayvanıyla gelip tekrar kendi ülkesine dönecek yabancılardan da talep ediliyor.
14.01.2024 Gündem
2023 yılında neler oldu?
2023 yılında neler oldu? Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
30.12.2023 Pazar
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor Üç ülkede yapılan araştırma, yaygın ve tehlikeli kış virüsü olan RSV’ye karşı bebekleri korumak için geliştirilen antikorun, hastaneye yatışları yüzde 80’den fazla azalttığını gösterdi.
28.12.2023 Dünya
KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMI
KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMI KİT KARŞILIĞI TAM OTOMATİK İMMÜNOHİSTOKİMYA VE İN SİTU HİBRİDİZASYON ALIMI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ-BAKIRKÖY SAĞLIK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI Kit Karşılığı Tam Otomatik İmmünohistokimya ve İn Situ Hibridizasyon Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
29.11.2023 Resmi İlanlar
Yer: İstanbul! Depoda tutulan sahte ilaçlara operasyon
Yer: İstanbul! Depoda tutulan sahte ilaçlara operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yollarla ele geçirilen sahte ve kaçak ilaçların piyasaya sürüldüğüne dair ihbar aldı.
26.10.2023 Gündem
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyor
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyor Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, “Bu hastalara gereksiz ve yanlış besin diyeti verilmesi rahatsızlığı geriletmeyeceği gibi kişiyi strese sokabilir ve hastalığı daha da alevlendirebilir” dedi.
2.10.2023 Genel Sağlık
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilir
Bu virüs özellikle bebekleri tehdit ediyor! Solunum yetmezliğine neden olabilir Sonbaharla birlikte birçok enfeksiyon da kapımızı çalmaya başladı. Özellikle yeni doğan bebeklerin sağlığını tehdit eden RSV ise önlem alınmadığı takdirde solunum yetmezliğine dahi sebep olabilir. İşte RSV virüsüne dair bilmeniz gerekenler.
2.10.2023 Genel Sağlık
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü'nün kazananları belli oldu
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü'nün kazananları belli oldu Nobel Tıp Ödülü, Kovid-19'a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan Katalin Karikó ve Drew Weissman isimli bilim insanlarına verildi.
2.10.2023 Dünya
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz'
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz' Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü söylemesi pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? "Daha öncekilerden farklı. Eski koronavirüs aşıları artık korumaz" diyen 2 uzman, önemli bilgiler paylaştı.
21.09.2023 Genel Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu? Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu? Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
16.09.2023 Gündem
Ölen kişiye domuz böbreği nakli yapıldı! Günlerce çalışmayı başardı
Ölen kişiye domuz böbreği nakli yapıldı! Günlerce çalışmayı başardı ABD’li bilim insanları, beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişiye genetiğiyle oynanmış bir domuz böbreği nakletti. Söz konusu nakil sonrası böbrek 32 gün boyunca çalışmayı başardı.
17.08.2023 Dünya
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladı
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladı Kovid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren ve Türkiye'deki kamuoyunun Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in çalışmaları sayesinde daha yakından tanıdığı BionTech firmasının kanser aşısına yönelik deneylere başlaması birçok kişinin aklına "Yoksa kanser insan eliyle ortaya çıkarılmış bir hastalık mı?" sorusunu getirdi. Peki bu iddia gerçekten doğru olabilir mi? Kanser hastalığı gerçekten de insan eliyle ortaya çıkan bir rahatsızlık mı? Uzmanlar bu iddialara son noktayı koydu.
28.07.2023 Gündem
Aşı yapılmasına rağmen niye öldü? Genç mimarın kardeşi Milliyet'e konuştu
Aşı yapılmasına rağmen niye öldü? Genç mimarın kardeşi Milliyet'e konuştu Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
21.07.2023 Gündem
Elleriyle beslediği köpek sonu olmuştu! 4 doz kuduz aşısı neden kurtaramadı?
Elleriyle beslediği köpek sonu olmuştu! 4 doz kuduz aşısı neden kurtaramadı? Şanlıurfa'da geçtiğimiz günlerde kendi beslediği Sibirya kurdu tarafından ısırılan 28 yaşındaki genç mimar Lütfü Seray hayatını kaybetti. 4 doz kuduz aşı olmasına rağmen onu ölüme götüren şeyin ise gerçekte ne olduğu henüz bilinmiyor. Uzmanlar da yaşanan bu endişe verici olayın ardındaki ihtimalleri sıralayarak, aşının koruyuculuğuna dair göz ardı edilmemesi gereken çarpıcı detayı paylaştı.
19.07.2023 Gündem
Alzheimer’da ilaç devrimi!
Alzheimer’da ilaç devrimi! Prof. Dr. Barış Topçular, Alzheimer’ı yüzde 30 oranında yavaşlattığı açıklanan  ‘Donanemab’ adlı ilaç için “İlk defa bir ilaç, hastalığın stabil kalmasını sağlamış. Bu sonuç yüz güldürücü” dedi.
19.07.2023 Gündem
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne-baba adayları, hamilelik döneminde yaşanabilecek kızamığın bebeğin sağlığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyor. Peki korunmak için gebelikte kızamık aşısı yapılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin hamileyken geçirilen kızamığın zararlı olup olmadığını açıkladı.
10.07.2023 Genel Sağlık
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’ Kızamık vakasında artış endişeyi de beraberinde getirdi. En büyük neden bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmaması. Bu ailelerin çocuklarının korunma hakkını ihlal ettiğini belirten uzmanlar, ‘Aşı yaptırın’ diyor.
27.06.2023 Gündem
Yumurtalarını donduran ünlü şarkıcı: Neredeyse ölüyordum!
Yumurtalarını donduran ünlü şarkıcı: Neredeyse ölüyordum! Kesha Rose Sebert olan, ancak sahne adıyla bilinen ABD'li şarkıcı Kesha; 2023'ün başlarında yumurtalarını dondurduğunu ve ardından yaşadığı komplikasyonlar yüzünden 'neredeyse öldüğünü' anlattı.
22.06.2023 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Antikor ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.