Antivirüs

Antivirüs

Son dakika Antivirüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antivirüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antivirüs haber sayfamızda...

Antivirüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 453 antivirüs haberi bulunmuştur.
‘Cep’teki casusu nasıl yakalayabilirsiniz? 'Ruhunuz bile duymaz'
‘Cep’teki casusu nasıl yakalayabilirsiniz? 'Ruhunuz bile duymaz' Özel hayatı izinsiz izlemek için tasarlanan casus yazılımlar, haberiniz olmadan cep telefonunuza hem uzaktan hem fiziksel olarak yüklenebiliyor. Uygulamalar beklenmedik izin talep ediyorsa, telefon aşırı ısınıyorsa, e-posta ve mesajlarda anormallik oluyorsa cebinizde ‘casus’ olabilir.
25.09.2023 Gündem
Türk genci 2 günde çözdü! Snapchat’in açığını buldu, para ödülünü kaptı
Türk genci 2 günde çözdü! Snapchat’in açığını buldu, para ödülünü kaptı Siber güvenlik; yazılım programları, veri ve bilgisayar donanım ağları gibi internet bağlantılı sistemleri siber tehditlerden koruyan bir güvenlik yöntemi. Ancak yerli, yabancı fark etmeksizin pek çok büyük firmada dahi güvenlik açıklarıyla karşılaşılabiliyor. Aylık 750 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olan Snapchat’in bugüne kadar kimsenin fark etmediği güvenlik açığını bulan 24 yaşındaki Hüseyin Tıntaş da para ödülünün sahibi oldu.
5.05.2023 Gündem
“Ücretsiz Maldivler tatili” vaadine 30 bin kişi inandı
“Ücretsiz Maldivler tatili” vaadine 30 bin kişi inandı Dijitalleşmenin her alana yayılması siber güvenliği daha da önemli bir konu haline getirirken, siber saldırganların kullandığı yöntemlerin başında gelen oltalama saldırıları da arttı. Konuyla ilgili yapılan bir farkındalık çalışması, 30 bin kişinin kurgusal bir kampanyaya inanarak oltalama saldırısı kurbanı olabileceğini ortaya koydu.
23.11.2022 Ekonomi
Çalıntı kredi kartı bilgileri 2 dolara sağlık verileri 363 dolara satılıyor
Çalıntı kredi kartı bilgileri 2 dolara sağlık verileri 363 dolara satılıyor Sağlık kuruluşları tarafından toplanan kişisel sağlık bilgileri giderek daha fazla siber saldırıların hedefi haline geliyor. Öyle ki, kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada 2 dolara satılıyorken, sağlık verileri 363 dolara kadar satılabiliyor.
1.09.2022 Ekonomi
Almanya uyardı! 'Rus Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımını kullanmayın'
Almanya uyardı! 'Rus Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımını kullanmayın' Almanya'da siber güvenlik yetkilileri halkı, Rusya merkezli Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımının kullanılmaması yolunda uyardı.
16.03.2022 Dünya
Japonya’da Emotet siber virüs alarmı
Japonya’da Emotet siber virüs alarmı Japon siber güvenlik uzmanları, dünyaca ünlü zararlı yazılım Emotet'in ülkede yeniden yayılmaya başladığını açıkladı.
16.02.2022 Dünya
Metaverse kanunları yazıldı mı?
Metaverse kanunları yazıldı mı? Metaverse’de maruz kalınan siber suçlara karşı hukuki zeminde hak aramak mümkün mü? Bilişim hukuku uzmanı avukatlara sorduk.
16.01.2022 Pazar
Türkiye dahil 195 ülkede yeni tehlike! Kişisel veriler risk altında...
Türkiye dahil 195 ülkede yeni tehlike! Kişisel veriler risk altında... Kötü amaçlı yazılarımlar artık hayatımızın her noktasında karşımıza çıkıyor. Kişisel bilgileri bu yollarla ele geçirilen çok sayıda kişi ciddi problemler yaşıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir tehlike ise siber güvenlik konusunda yaşanan endişeleri iyice artırdı.
2.03.2022 Gündem
Msmpeng.exe Nedir, Nasıl Kapatılır? Msmpeng.exe Neden Yüksek Cpu Ve Disk Kullanır?
Msmpeng.exe Nedir, Nasıl Kapatılır? Msmpeng.exe Neden Yüksek Cpu Ve Disk Kullanır? Windows 10 sisteminde msmpeng.exe isimli bir dosya görebilmek mümkündür. Bu dosya C içerisinde bulunabilmektedir. Aynı zamanda bu msmpeng.exe dosyası Windows Defender’in temel dosyalarından biridir. Windows Defender ise antirvirüs programıdır. Peki ya msmpeng.exe nedir? Msmpeng.exe nasıl kapatılır? Msmpeng.exe neden yüksek CPU ve disk kullanılır tüm detayları ile derledik.
8.12.2021 Eğitim
Türkiye'de 1.4 milyon kişi tehdit altında! Sadece 1 saniye sürüyor
Türkiye'de 1.4 milyon kişi tehdit altında! Sadece 1 saniye sürüyor Siber korsanlar kişisel verilerimizi ele geçirebilmek için her gün yeni yöntemler buluyor. Özellikle sosyal medya ve internet bankacılığı işlemlerinde kullanılan şifreler oldukça büyük öneme sahip. Yapılan son araştırma ise tehlikenin boyutunu ortaya koydu.
25.02.2022 Gündem
İstemci Nedir, Ne İşe Yarar? İstemci Düşük , Eski, Zayıf Ne Demek?
İstemci Nedir, Ne İşe Yarar? İstemci Düşük , Eski, Zayıf Ne Demek? Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin her geçen gün artmasının sonucunda insan hayatını ve işleri kolaylaştıran çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Bilgisayarların insan hayatında önemli bir yere sahip olduğu günümüzde bu makinelerin daha işlevsel hale gelmesi teknoloji sayesinde olmaktadır. İstemci kavramı da bu bağlamda ele alınması gereken bir tanımlama olmaktadır. Peki, istemci nedir, ne işe yarar? İstemci düşük, eski, zayıf ne demek? İşte, istemci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları derledik.
2.11.2021 Eğitim
Korkutan siber güvenlik uyarısı! 'Sakın eski telefonunuzu anne - babanıza vermeyin...'
Korkutan siber güvenlik uyarısı! 'Sakın eski telefonunuzu anne - babanıza vermeyin...' Pandemiyle birlikte akıllı cihaz kullanımında yaşanan artış ve şirketlerin evden çalışma modeline geçmesi, önemli bir veri güvenliği sorununu gündeme getirdi. Uzmanlar, küçük ve orta ölçekli işletmelerin siber saldırılardan en çok etkilenen grup olduğuna dikkat çekerek çalışanlara, "Eski telefonlarınızı anne ve babanıza vermeyin" uyarısı yapıyor. İşte dijital dünyada bizleri bekleyen tehlike...
25.02.2022 Gündem
Antiviral Nedir? Hangi Tür İlaçlar Antiviral İlaç Olarak Tanımlanabilir?
Antiviral Nedir? Hangi Tür İlaçlar Antiviral İlaç Olarak Tanımlanabilir? Çevresel faktörler açısından insan sağlığı için zararlı birçok farklı biyolojik unsur bulunur. Bu unsurlara karşı ise tıbbi açıdan belli başlı bazı savunma mekanizmaları kullanılır. Peki antiviral nedir? Hangi tür ilaçlar antiviral ilaç olarak tanımlanabilir? İşte bu konuda kullanılan ilaçlar olarak merak edilenler.
17.09.2021 Sağlık
Antivirüs Programı Nedir? Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar?
Antivirüs Programı Nedir? Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar? Bilgisayarları koruma noktasında günümüzde antivirüs programları öne çıkmaktadır. Tam olarak bu programların ne işe yaradığı ise merak edilen konular arasında geliyor. Peki, antivirüs programı nedir? Antivirüs yazılımlar ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
13.09.2021 Eğitim
İsrail'de vakalar artmaya devam ediyor
İsrail'de vakalar artmaya devam ediyor İsrail Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 3 bin yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.
4.08.2021 Dünya
İsrail’de Kovid-19 vaka sayısı artmaya devam ediyor
İsrail’de Kovid-19 vaka sayısı artmaya devam ediyor İsrail Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 114 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğini duyurdu.
2.08.2021 Dünya
İsrail’de vaka patlaması! Son 4 ayın en yükseği...
İsrail’de vaka patlaması! Son 4 ayın en yükseği... İsrail Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 bin 112 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğini, bunun da son 4 ayın en yüksek vaka sayısı olduğunu duyurdu.
27.07.2021 Dünya
100 milyon dolarlık sır!
100 milyon dolarlık sır! Cezaevinde ölü bulunan ünlü antivirüs yazılım şirketinin sahibi John McAfee’nin 100 milyon dolarlık servetini harcadığı, hayatını kaybettiğinde beş parasız olduğu öne sürüldü
19.07.2021 Dünya
John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor!
John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor! Ünlü yazılımcı John McAfee, kısa bir süre önce intihar mektubuyla beraber intihar etmişti. Ancak yaşanan intihar sonrası eşi, Janice McAfee, "Bu not cebinde bulunduysa, notu cebine koyarken oluşacak kat izleri nerede?" diye soruyor.
14.07.2021 Dünya
McAfee öldürüldü mü?
McAfee öldürüldü mü? ABD’de vergi kaçırmakla suçlanan antivirüs yazılımcısı John McAfee’nin İspanya’da tutulduğu cezaevinde ölü bulunmasının ardından, milyonerin ‘intihar süsü’ verilerek öldürüldüğüne dair iddialar gündeme geldi.
25.06.2021 Dünya
Son dakika: Dünyayı sarsan şüpheli ölüm! İadesine onay verilmişti...
Son dakika: Dünyayı sarsan şüpheli ölüm! İadesine onay verilmişti... Gelen son dakika haberine göre; Hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından 3 Ekim 2020'de Barselona'da yakalanarak cezaevine konulan ve İspanyol mahkemesince ABD'ye iadesi için karar çıkarılan antivirüs yazılımcısı John McAfee'nin hücresinde ölü bulunduğu bildirildi.
23.06.2021 Dünya
Son dakika... Hackerlardan sahte belgelerle Uygurlara saldırı!
Son dakika... Hackerlardan sahte belgelerle Uygurlara saldırı! Çince konuşan siber korsanların, sahte Birleşmiş Milletler (BM) belgeleri kullanarak Uygurları hedef aldığı belirtildi. Korsanların, Uygur toplumundaki özellikle insan hakları konularına ilgi duyan, bu konularda araştırma yapmak isteyen kişileri hedef aldığına dikkat çekildi.
27.05.2021 Dünya
Bilgisayar Virüsü Nedir? Bilgisayarda Bulunan Virüslerin Zararları Nelerdir, Nasıl Kaldırılır?
Bilgisayar Virüsü Nedir? Bilgisayarda Bulunan Virüslerin Zararları Nelerdir, Nasıl Kaldırılır? Bilgisayar sistemlerine zarar veren ve dosyaların içeriklerini bozan bilgisayar programları bulunmaktadır. Bu kötü amaçlı olarak yapılan bilgisayar programlarına bilgisayar virüsü adı verilmektedir. Peki, bilgisayar virüslerinin amaçları nedir? Bilgisayarlarımıza nasıl bulaşırlar? Bilgisayarın çalışma sistemlerini nasıl etkilemektedir? Riskleri en aza indirmek için neler yapılması gerekir? İşte, bilgisayar virüsü hakkında merak edilenler.
19.04.2021 Teknoloji
'Hesabınıza para geldi' mesajı kabusu oldu!
'Hesabınıza para geldi' mesajı kabusu oldu! Çok sayıda kişinin banka hesaplarına dadanan dolandırıcılar bu kez farklı bir mesaj göndermeye başladı. Elazığ’da inşaatlarda çalışan Yakup Sadan’a, “Hesabınıza para geldi” mesajı gönderen kişiler saniyeler içinde kredi kartı bilgilerini çaldı. 1 Nisan günü yaşanan olay sonrası Yakup Sadan, soluğu savcılıkta aldı.
10.04.2021 Ekonomi
Keylogger Nedir? Keylogger Nasıl Temizlenir, Nasıl Korunur?
Keylogger Nedir? Keylogger Nasıl Temizlenir, Nasıl Korunur? Teknolojinin gelişmesi insanlara birçok yarar sağlarken, aynı zamanda bir o kadarda tehlikeli boyutlara gelmiştir. Bilgisayar virüsleri, casus yazılımlar ve dijital sahtekarlıklar bu manada gittikçe artmaktadır. İşte, bu tür casus yazılımlardan bir tanesi de keylogger yazılımlarıdır. Bu yazılım, insanlara zarar veren yazılımlar arasında yer almaktadır. Peki, keylogger nasıl çalışmaktadır? Bir casus yazılım olarak bilinmesinin sebebi nedir? Kullanıcıları ne yönde olumsuz etkilemektedir? İşte, keylogger yazılımı hususunda merak edilen detaylar.
24.03.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Antivirüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.