'Paslanmış gemiler çölü'ne dönüştü! 'Benim için geç ama torunlarım görsün istiyorum'
'Paslanmış gemiler çölü'ne dönüştü! 'Benim için geç ama torunlarım görsün istiyorum' Gölü yıllarca besleyen ve varlığını sağlayan nehirlere baraj inşa edildi. İnsan eliyle başlatılan yok oluş tüm canlılar için acı bir sonun başlangıcıydı. Bir iç denizin yok oluşu ve çöldeki gemilerin sırrı Aral Gölü'nün 'pamuk' uğruna yok edilmesinde saklı.
9.12.2022 Dünya
Google Earth ile ortaya çıktı: Aral Gölü'nün 36 yıl içindeki değişimi
Google Earth ile ortaya çıktı: Aral Gölü'nün 36 yıl içindeki değişimi Google Earth sunduğu yeni özellik ile ses getirmişti. Yeni özellikte 1984 yılından bu yana kaydedilen uydu görüntülerini günümüze kadar görülebiliyor. Burada iklim değişiklikleri de görülebiliyor. İşte Aral Gölü'nün yıllar içindeki değişimi...
18.04.2021 Teknoloji
Aral Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Aral Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Dünya üzerinde bulunan Aral gölü hem özellikleri bakımından hem de yer aldığı konum itibari ile çok merak edilmekte olan göllerden birisidir. Aral Gölü nerede, hangi ülkede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi hakkında bilgileri sizler için detaylıca araştırdık ve derledik.
24.09.2020 Tatil
Özbekistan kuruyan Aral Gölü'nü orman yapmak istiyor
Özbekistan kuruyan Aral Gölü'nü orman yapmak istiyor Aral Gölü'nün yıllar önce kuruması, bölge için büyük bir doğa felaketine yol açmıştı. Bölgedeki canlı çeşitliliğini derinden etkileyen ve sonuçları günümüzde de hissedilen bu felaketin ardından Özbekistan göl havzasını ormanlaştırmayı planlıyor.
1.06.2018 Tatil
Aral Gölü: Artık var olmayan bir derya
Aral Gölü: Artık var olmayan bir derya Aral Gölü, coğrafya kitaplarından hatırlanacağı üzere dünyanın en büyük dördüncü gölü olarak anlatılırdı. Ancak bugün artık bir Aral Gölü'nden bahsetmek oldukça güç...
24.10.2017 Tatil
Dev gölden susuz çöle dönüşen Aral
Dev gölden susuz çöle dönüşen Aral Orta Asya'daki Aral Gölü'nün kuruması tarih boyunca insan eliyle meydana gelen en büyük doğal afetlerden birisi. Aral'ın kuruyup çöle dönmesi sadece 40 yıl aldı. Bir zamanlar teknelerin yüzdüğü yerde şimdi paslanmış gemi kalıntıları var.
11.09.2019 İlginç Videolar