Arap Dünyası

Arap Dünyası

Son dakika arap dünyası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arap dünyası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arap dünyası haber sayfamızda...

Arap Dünyası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.024 arap dünyası haberi bulunmuştur.
'Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor'
'Bazıları vadettiklerini bile hatırlamıyor' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ne söylediysek onu sonuna kadar gerçekleştirmek için gece gündüz uğraştık. Bazıları bırakın vaatlerini yapmayı, ne vadettiklerini bile hatırlamıyorlar. Seçimden sonra unutuyorlar" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Büyük Ömer Camii yok edildi
Büyük Ömer Camii yok edildi Gazze’de 1400 yıllık tarihi geçmişi olan Büyük Ömer Camii, İsrail’in saldırıları sonucu yerle bir edildi.
10.02.2024 Kültür Sanat
Şili Devlet Başkanı Boric: Gazze, 1945'teki Berlin'den daha kötü durumda
Şili Devlet Başkanı Boric: Gazze, 1945'teki Berlin'den daha kötü durumda Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, "Gazze'de her gün neredeyse 200 Filistinli hayatını kaybediyor. Bu katliamın artık durdurulması gerekiyor." dedi.
15.01.2024 Dünya
Hamas'tan müzakerelerle ilgili mesaj! Şartı açıkladılar
Hamas'tan müzakerelerle ilgili mesaj! Şartı açıkladılar İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlere değinerek, "Netanyahu, Gallant ve savaş kabinesindeki diğerleri müzakereler olmadan esirleri geri alamayacaklar" dedi. Öte yandan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail güçlerine düzenlenen saldırı anlarını paylaştı.
10.12.2023 Dünya
'Turkish dizi' dalgası
'Turkish dizi' dalgası Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Dizi Ödülü’ne layık görülen “Yargı” bir kez daha Türk dizilerinin dünyada yarattığı etkiye dönüp bakmamız gerektiğini hatırlattı. İşte seyahat rotalarından yemek tariflerine, çocuklarına Türk isimleri verenlerden İstanbul tutkunlarına Türk dizilerinin rüzgârı.
26.11.2023 Pazar
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Yüzde 50+1' tartışmalarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da değindi.
23.11.2023 Gündem
AFP: Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı'nı küçümseyip ücra kuzeydoğuya seyahat ediyor
AFP: Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı'nı küçümseyip ücra kuzeydoğuya seyahat ediyor 'Blinken Ankara'da Türkiye'nin öfkesini yatıştırmayı deniyor' başlıklı bir analiz yayımlayan uluslararası haber ajansı, savaşın kuvvetli bir dış politikaya sahip ve Orta Doğu'daki çatışmalardan gözünü ayırmayan NATO üyesi Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde geniş yankı bulma tehdidi barındırdığını yazdı.
6.11.2023 Dünya
James Jeffrey, CNN TÜRK'e konuştu! 'ABD İsrail'i birkaç konuda zorluyor'
James Jeffrey, CNN TÜRK'e konuştu! 'ABD İsrail'i birkaç konuda zorluyor' ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İsrail-Hamas savaşı hakkında CNN TÜRK'e özel açıklamalar yaptı.
30.10.2023 Gündem
İsrail'in kara harekatı çıkmazı! 'Felaket senaryosu olur'
İsrail'in kara harekatı çıkmazı! 'Felaket senaryosu olur' İsrail’in, Hamas’ın saldırıları sonrası savaş ilan etmesi, bölgede tansiyonu yükseltirken, eski diplomatlar, bölge aktörlerinin yapacağı girişimlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.
11.10.2023 Dünya
Türkiye oyun kurucu rolünü üstlendi: Bir tarafta F-16'lar diğer tarafta enerji
Türkiye oyun kurucu rolünü üstlendi: Bir tarafta F-16'lar diğer tarafta enerji ABD ve Çin arasındaki rekabet devam ederken NATO üyesi olan Türkiye, Pekin ile nükleer santral konusunda sona yakın. Dünya gündeminde manşetten görülen gelişme hakkında iki ülkenin yakınlaşmasının ABD ile olan ilişkilere nasıl etki edeceği yazıldı.
16.09.2023 Dünya
Körfez ülkelerinin Türkiye'den çıkarı ne? İran ve ABD çıkmazında Ankara'nın rolü
Körfez ülkelerinin Türkiye'den çıkarı ne? İran ve ABD çıkmazında Ankara'nın rolü Türkiye ile Körfez ülkelerinin yakınlaşması ve ilişkilerini geliştirmesini mercek altına alan Al Arabiya, Arap ülkelerinin neden Türkiye ile yakın temas kurmak istediğini inceledi.
26.08.2023 Dünya
Çin devlet başkanı şoke oldu! Sağ koluna orantısız müdahale
Çin devlet başkanı şoke oldu! Sağ koluna orantısız müdahale BRICS zirvesi kapsamında Güney Afrika'ya gelen Çin Lideri Xi kırmızı halıda yürürken arka planda ilginç anlar yaşandı. Söz konusu gelişme hem dünya basını hem de sosyal medyada kısa sürede infial yarattı.
25.08.2023 Dünya
Doğu Akdeniz'de savaş senaryosu! 'Türklerin uzun bir mızrağı var'
Doğu Akdeniz'de savaş senaryosu! 'Türklerin uzun bir mızrağı var' Abdülhamid Han sondaj gemisinin göreve tekrar başlaması sonrası Doğu Akdeniz'i mercek altına alan Yunan basını, Türkiye ile olası bir savaşta olacakları derledi.
18.08.2023 Dünya
Yunan tuğamiral skandal haritayı gündeme taşıdı: Erdoğan ben buradayım diyor
Yunan tuğamiral skandal haritayı gündeme taşıdı: Erdoğan ben buradayım diyor Ta Nea gazetesinin haberleştirdiği gelişmede Yunan Tuğamiral Yiannis Egolfopoulos'un devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamalar yer aldı. Egolfopoulos, skandal Sevilla haritasını bir kez daha gündeme getirirken Türkiye hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
15.08.2023 Dünya
Türk kontrollü bir deniz! Yunan basını dert yandı: Proje hayata geçmedi
Türk kontrollü bir deniz! Yunan basını dert yandı: Proje hayata geçmedi Yunan basını İsrail, Kıbrıs ve Atina'nın Akdeniz'den doğal gaz çıkarma projesinin Türkiye nedeniyle gerçekleşmediğini belirtti. Söz konusu haberde ayrıca Türk ordusuna dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
14.08.2023 Dünya
ABD Yunanistan'a yelken açıyor: Türkiye sabit ve kararlı
ABD Yunanistan'a yelken açıyor: Türkiye sabit ve kararlı ABD'nin 2024 bütçesinden Ege Adalarına ek kaynak ayırmasını Yunan basını değerlendirdi. Bölgede yoğun bir diplomasi trafiği bekleyen yerel medya Türkiye'nin duruma bakışını aktardı.
13.08.2023 Dünya
Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler
Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler İlginç yasaklarıyla zaman zaman gündeme gelen Kuzey Kore bu sefer bambaşka bir gelişme ile tekrar dünya basınında kendine yer buldu.
13.08.2023 Dünya
Son dakika... Rusya, Karadeniz'de bir kargo gemisine uyarı ateşi açtı
Son dakika... Rusya, Karadeniz'de bir kargo gemisine uyarı ateşi açtı Dünya ajanslarının son dakika koduyla geçtiği gelişmede, Rus ordusunun bir kargo gemisine uyarı ateşi açtığı belirtildi.
13.08.2023 Dünya
Arap dünyası 'Türkiye' dedi! Çin'in çabaları yetmedi, ABD liste dışı
Arap dünyası 'Türkiye' dedi! Çin'in çabaları yetmedi, ABD liste dışı Orta Doğu'nun en büyük medya kuruluşlarından Middle East Eye, Arap dünyasının müttefik olarak gördüğü ülkelerin derlendiği bir anketi yayınladı. Söz konusu ankette Türkiye birçok süper gücü geride bıraktı.
13.08.2023 Dünya
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı?
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı? Christie’s müzayede evinin ay sonuna dek Londra’da açtığı alanındaki en kapsamlı çağdaş Arap sanatı sergisi, Körfez’de yükselişe geçen kültür ve sanat yatırımları ve üretimine daha da dikkatle bakmayı gerektiriyor. Türkiye’den uzmanlar, bu tür yükselişlerin farklı ülke ve niyetlerle önceden de yaşandığı vurgusuyla, demokrasi ile yaratıcılık arasındaki paralelliğin altını çiziyor.
6.08.2023 Kültür Sanat
Arap sanatının Avrupa çıkarması
Arap sanatının Avrupa çıkarması Christie’s, Arap sanatına ışık tutuyor.
28.07.2023 Kültür Sanat
Türk SİHA'ları Arap medyasında gündemi belirledi
Türk SİHA'ları Arap medyasında gündemi belirledi Şarkul Avsat'taki analizde Türkiye ve Arap dünyası arasındaki Soğuk Savaş'ın yedi yıl sürdüğü, ordu dışında tüm silahların kullanıldığı belirtildi. El Arabi El Cedid ise, Türk dronelarını almak isteyen son ülkeyi yazdı.
25.07.2023 Dünya
Son dakika: Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü
Son dakika: Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede 5 kritik başlık dikkat çekti.
8.06.2023 Gündem
Uluslararası medya Hakan Fidan'ın yeni hedefini yazdı
Uluslararası medya Hakan Fidan'ın yeni hedefini yazdı Al Jazeera iki dosyada kilit rol oynayan yeni Dışişleri Bakanı'nın son yıllarda Türk dış politikasına yön veren isimlerden biri olduğunu belirtti, Bloomberg ise Ankara'nın yol haritasına odaklandı.
6.06.2023 Dünya
Dünya medyası: Erdoğan'ın yeni kabinesinde uluslararası prestijli isimler var
Dünya medyası: Erdoğan'ın yeni kabinesinde uluslararası prestijli isimler var 'Erdoğan, ekonomik değişim sinyali vererek yeni kabineyi atadı' başlıkları atan uluslararası yayın organları, özellikle iki ismi öne çıkardı. Yanı sıra, NATO vurgusu da gözden kaçmadı.
4.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Arap Dünyası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.