Arap Ligi

Arap Ligi

Son dakika arap ligi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arap ligi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arap ligi haber sayfamızda...

Arap Ligi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.018 arap ligi haberi bulunmuştur.
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu Filistin, 1947'de planlanan iki devletli çözümün hala gerçekleşmemesinden kaynaklı uluslararası tanınmayı bekliyor ve 1967 sınırlarına dayalı bir tanınma istiyor. Filistin'in BM'ye tam üyeliği için BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul onayı gerekiyor ancak ABD'nin veto yetkisi nedeniyle zor görünüyor.
3.04.2024 Dünya
Bakan Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı
Bakan Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı. Suudi Arabistan’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarına başladı.
5.03.2024 Gündem
Bakan Fidan: İsrail'in savaş suçları arasında soykırım var
Bakan Fidan: İsrail'in savaş suçları arasında soykırım var Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in suçları arasında savaş suçları ve soykırım olduğunu belirterek, "Uluslararası topluluğun ateşkes çağrısına rağmen, iki devletli çözüme yönelik çağrılara rağmen herhangi bir etkisi olmadı İsrail üzerinde. Eğer başka bir ülke böyle bir suç işlemiş olsaydı kesinlikle her türlü yaptırımla karşılaşırdı" dedi.
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından törenle karşılanıyor.
14.02.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı.
14.02.2024 Gündem
Mısır’a 12 yıl aradan sonra tarihi ziyaret! Masada Gazze ve SİHA'lar var
Mısır’a 12 yıl aradan sonra tarihi ziyaret! Masada Gazze ve SİHA'lar var Mısır ile ilişkilerin normalleşmesi için atılan adımlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat’taki ziyaretiyle zirveye ulaşacak.
12.02.2024 Gündem
Bakan Fidan: Gazze'ye sessiz kalmak dünya güvenliği için risk
Bakan Fidan: Gazze'ye sessiz kalmak dünya güvenliği için risk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bişkek’te Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile ortak basın toplantısı düzenledi.
9.01.2024 Dünya
Kritik ziyaret
Kritik ziyaret ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu turuna Türkiye’den başlıyor. İki ay içinde ikinci kez Türkiye’de olacak Blinken’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Blinken’ın sonraki durağı ise Yunanistan olacak.
6.01.2024 Gündem
Son operasyonların verdiği mesaj! Bakan Fidan: İsrail kendini zor tutuyor
Son operasyonların verdiği mesaj! Bakan Fidan: İsrail kendini zor tutuyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefonda görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile bu akşam yaptığı telefon görüşmesinde Gazze’yi konuştu.
23.12.2023 Gündem
‘Alternatif stratejiler geliştiriyoruz’
‘Alternatif stratejiler geliştiriyoruz’ Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM’de bakanlığının bütçesi ve dış politikanın gündemine ilişkin sunum yaptı.
22.12.2023 Gündem
Avrupa’da duyarlılık yükseliyor
Avrupa’da duyarlılık yükseliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Temas Grubu’nun, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması ve bir an önce ateşkes ilanı için başlattığı ziyaret turları sürüyor.
16.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Norveç'te peş peşe kritik temaslar
Bakan Fidan'dan Norveç'te peş peşe kritik temaslar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Norveç’in başkenti Oslo’da çevrimiçi düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı.
15.12.2023 Gündem
Bakan Fidan yarın Oslo'ya ziyarette bulunacak
Bakan Fidan yarın Oslo'ya ziyarette bulunacak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Norveç'in başkenti Oslo'ya ziyarette bulunacak.
14.12.2023 Dünya
Bakan Fidan: Ateşkesle arada sadece ABD var
Bakan Fidan: Ateşkesle arada sadece ABD var Gazze'deki ateşkes beklentilerini değerlendiren Dışişleri Bakanı, "ABD'nin uluslararası kamuoyunun alacağı kararlara engel olmamasını bekliyoruz" dedi.
14.12.2023 Dünya
153 ülke ateşkes istedi
153 ülke ateşkes istedi ABD’nin 8 Aralık tarihinde BM Güvenlik Konseyi’ne BAE tarafından sunulan ve ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesi üzerine, BM Genel Kurulu’nun Filistin konulu 10. Acil Oturumu, Arap ve İİT Gruplarının talebi üzerine 12 Aralık salı günü toplandı.
14.12.2023 Dünya
‘Gazze’de utancı durdurmalıyız’
‘Gazze’de utancı durdurmalıyız’ Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail’in katliamlarının uluslararası sistemin zafiyetini gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Bu utancı geleceğe taşımamak, sivillere yönelik katliamı durdurmak için harekete geçmek tüm ülkelerin ortak yükümlülüğüdür” dedi.
11.12.2023 Gündem
Fidan ABD’de Blinken ile görüştü
Fidan ABD’de Blinken ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Temas Grubu üyesi dışişleri bakanları, Washington D.C.’deki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.
10.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Kanada Başbakanı Trudeau ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze diplomasisini sürdürüyor. Bakan Fidan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüşme gerçekleştirdi.
9.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Kanada'ya gitti
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Kanada'ya gitti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’deki temaslarının ardından Kanada’ya gitti.
9.12.2023 Dünya
Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız
Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız. Bu problem Filistinliler ve İsrailillerden büyüktür." açıklamasında bulundu. Öte yandan Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi.
8.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Ottava'ya gidecek
Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi! Ottava'ya gidecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması çalışmaları kapsamında, Kanada'nın başkenti Ottava'yı ziyaret edecek.
8.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan Miçotakis'e nükleer enerji teklifi
Erdoğan'dan Miçotakis'e nükleer enerji teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile ilişkilere dair önemli mesajlar verirken, Miçotakis'e yapılan teklifi açıkladı. Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'deki saldırıları da vardı. Erdoğan, 'Biden'la bir görüşmeniz olur mu?’ sorusuna da yanıt verdi.
8.12.2023 Haberler
Son dakika: Erdoğan'dan Miçotakis'e nükleer enerji teklifi
Son dakika: Erdoğan'dan Miçotakis'e nükleer enerji teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile ilişkilere dair önemli mesajlar verirken, Miçotakis'e yapılan teklifi açıkladı. Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in Gazze'deki saldırıları da vardı. Erdoğan, 'Biden'la bir görüşmeniz olur mu?’ sorusuna da yanıt verdi.
8.12.2023 Gündem
7’lilerden Kuzey Amerika çıkarması
7’lilerden Kuzey Amerika çıkarması Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de kalıcı barışın sağlanmasına yönelik temaslar yürütmek üzere bugün Washington’a gidiyor.
8.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arap Ligi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.