Araştırma Gemisi

Araştırma Gemisi

Son dakika araştırma gemisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan araştırma gemisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan araştırma gemisi haber sayfamızda...

Araştırma Gemisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.227 araştırma gemisi haberi bulunmuştur.
'Batuhan A' gemisindeki aramalar 10'uncu gün: Eşyalar var, kendileri yok
'Batuhan A' gemisindeki aramalar 10'uncu gün: Eşyalar var, kendileri yok Marmara Denizi'nde seyir halindeyken, Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında 6 mürettebatıyla batan BATUHAN A adlı gemide, aşçı Zeynep Kılınç (33) ile yağcı Hüseyin Tutuk'un (40) cenazelerine ulaşılmasının ardından, kayıp 4 mürettebatı arama çalışmaları 10'uncu gününde sürüyor.
24.02.2024 Gündem
Marmara'da son durum: Batan gemideki mürettebat aranıyor
Marmara'da son durum: Batan gemideki mürettebat aranıyor Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın potansiyeli batan BATUHAN A adlı geminin 4 seansını arama çalışmaları, 9'uncu düşüş 667 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor.
23.02.2024 Gündem
MSB kaynaklarından 'Avrupa Gökyüzü Kalkanı Anlaşması' hakkında açıklama
MSB kaynaklarından 'Avrupa Gökyüzü Kalkanı Anlaşması' hakkında açıklama Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (ESSI) Anlaşması hakkında açıklama yapıldı.
22.02.2024 Haberler
MSB kaynaklarından 'Avrupa Gökyüzü Kalkanı Anlaşması' hakkında son dakika açıklaması
MSB kaynaklarından 'Avrupa Gökyüzü Kalkanı Anlaşması' hakkında son dakika açıklaması Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (ESSI) Anlaşması hakkında açıklama yapıldı.
22.02.2024 Gündem
Batan gemi ile ilgili son durum! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor
Batan gemi ile ilgili son durum! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 8'inci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Çalışmalar makine dairesinde yoğunlaştırılırken, dalgıçlar görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.
22.02.2024 Haberler
Batan gemi ile ilgili son durum! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor
Batan gemi ile ilgili son durum! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 8'inci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Çalışmalar makine dairesinde yoğunlaştırılırken, dalgıçlar görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.
22.02.2024 Gündem
Marmara'da batan geminin enkazına dalış! 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Marmara'da batan geminin enkazına dalış! 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan
20.02.2024 Gündem
SAS'lar devrede! Marmara'da kayıp gemicileri arama çalışmalarında 6. gün
SAS'lar devrede! Marmara'da kayıp gemicileri arama çalışmalarında 6. gün Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi.
20.02.2024 Haberler
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de devam ederken enkazdan yeni görüntüler ortaya çıktı.
18.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemideki 6 denizciden 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi
Marmara'da batan gemideki 6 denizciden 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen 'BATUHAN A' isimli gemiye bugün dalışın gerçekleştirilmesi beklenirken, kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin de gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
17.02.2024 Gündem
Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi
Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi İmralı Adası güneyinde batan 'Batuhan A' adlı kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Gece saatlerinde ise ekipler 51 metre derinlikte olan geminin yanına su altı robotuyla inerek içine baktılar. Gemi 51 metre derinlikte ise ekipler tarafından görüntülendi.
16.02.2024 Gündem
Faylar kırılırsa oluşabilecek tsunami! 'Toplanma alanlarının güvenliği açısından önemi'
Faylar kırılırsa oluşabilecek tsunami! 'Toplanma alanlarının güvenliği açısından önemi' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, depremlerin tsunami etkilerini araştırdıklarını belirtip, sonunda oluşturulacak tsunami baskın haritalarıyla, risklerin azaltılmasına imkan sağlanacağını söyledi.
16.01.2024 Gündem
Barbaros petrol seferi için Trabzon'da sefere hazırlanıyor
Barbaros petrol seferi için Trabzon'da sefere hazırlanıyor Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıkmasının ardından Trabzon Limanı’nda demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya başladı.
26.12.2023 Ekonomi
'TB2 Avcısı' iflas etti! Yunanistan'ın SİHA macerası bir yıl bile sürmedi
'TB2 Avcısı' iflas etti! Yunanistan'ın SİHA macerası bir yıl bile sürmedi Yunanistan'ın Bayraktar TB2'ler için özel olarak geliştirdiği ve milyonlarca avro destek verdiği SİHA şirketinin iflas ettiği ve açık artırmaya çıkacağı bildirildi.
16.11.2023 Dünya
Denizlerde hakimiyet, Mavi Vatan…
Denizlerde hakimiyet, Mavi Vatan… Barbaros Hayrettin Paşa’nın “Denizlere hâkim olan dünyaya hâkim olur” dediği gibi ya da diğer bir deyişle Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizcilik Türk’ün milli ülküsüdür” sözü ülkemizin ve milletimizin yolunun denizlerden geçtiğini açıkça ortaya koyuyor. 1963’te çıkarma gemisi olmadığı için mağdur olan Türkiye’den 60 yıl sonra kendi gemileriyle Mavi Vatan’ı savunan Türkiye’ye…
28.10.2023 Gündem
Petrol umutları Barbaros ile yeniden alevlenecek
Petrol umutları Barbaros ile yeniden alevlenecek Denizlerdeki petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılmak üzere satın alınan ve 2013 yılında faaliyetlerine başlayan sismik araştırma gemisi 'Barbaros Hayrettin Paşa’, yaklaşık 1 yılın ardından tekrar Trabzon Limanı'na demir attı. Doğu Karadeniz’deki petrol aramalarında Barbaros Hayrettin Paşa'ya iki destek gemisi de eşlik edecek.
27.09.2023 Ekonomi
Marmara Denizi'nin karanlık derinlikleri robotik kamera görüntülendi
Marmara Denizi'nin karanlık derinlikleri robotik kamera görüntülendi İstanbul Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, Marmara Denizi'ne indirdikleri robotik kamera ile yaklaşık 200 metre derinlikte yaşayan canlıları görüntüledi, örnekler aldı.
25.09.2023 Gündem
Dünya 14:08'e kilitlendi! Victor 6000 suya indirildi
Dünya 14:08'e kilitlendi! Victor 6000 suya indirildi Titanik'in enkazına doğru dalış yaptıktan sonra haber alınamayan Titan denizaltı aracında oksijen stoku bitmek üzere. Saatler geçtikçe umutlar azalıyor ancak arama çalışmaları devam ediyor.
22.06.2023 Dünya
TPAO, 20 ilde 200 kuyu sondajı yapacak
TPAO, 20 ilde 200 kuyu sondajı yapacak Yıl sonuna kadar sadece karada 20’ye yakın ilde toplam 200 kuyu sondajına ulaşacak olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bu sondajlarla günlük petrol üretimini 90 bin varile çıkaracak.
9.06.2023 Uzmanpara
TPAO yıl sonuna kadar 20 ilde 200 kuyu sondajı yapacak
TPAO yıl sonuna kadar 20 ilde 200 kuyu sondajı yapacak Yıl sonuna kadar sadece karada 20’ye yakın ilde toplam 200 kuyu sondajına ulaşacak olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bu sondajlarla günlük petrol üretimini 90 bin varile çıkaracak.
9.06.2023 Ekonomi
Dört Avrupa ülkesinden Kuzey Akım Boru Hattı belgeseli: Ruslar bölgedeydi
Dört Avrupa ülkesinden Kuzey Akım Boru Hattı belgeseli: Ruslar bölgedeydi Dört Kuzey Avrupa ülkesi televizyonunun ortak yapımı bir belgeselde, geçen yıl Kuzey Akım boru hatlarında meydana gelen patlamalar öncesinde bölgede su altı operasyonları yapabilen Rus gemilerinin faaliyet gösterdiği öne sürüldü.
3.05.2023 Dünya
Bilim insanlarından popüler Ege adası uyarısı: 'Aslında yaşayan bir volkan'
Bilim insanlarından popüler Ege adası uyarısı: 'Aslında yaşayan bir volkan' Bilim insanları eşsiz güzelliğini aktif bir yanardağa borçlu olan, Yunanistan'ın en ünlü turistik adalarından Santorini'ye dair görüşlerini ve uyarılarını dile getirdi.
2.05.2023 Dünya
Rusya’nın sabotaj programı hazır!
Rusya’nın sabotaj programı hazır! Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya tarafından ortak olarak yürütülen çalışmalar, Rusya’nın Kuzey Denizi’nde sabotaj gerçekleştirmek için hazır bir programının olduğunu ortaya koydu. Buna göre Rusya, bölgedeki rüzgar türbinleri gibi kritik altyapı tesislerini vurmak için hazır bekliyor.
20.04.2023 Dünya
İçme suyuna balıklarla test! Kritik 2 saat
İçme suyuna balıklarla test! Kritik 2 saat Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) arıtma tesisinde, barajdan gelen işlenmemiş suyun kullanıma sunulmasında balıklardan yararlanıldığı belirtildi.
16.04.2023 Gündem
İskoçya’da tersanedeki gemi yan yattı: 25 yaralı
İskoçya’da tersanedeki gemi yan yattı: 25 yaralı İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da tersane havuzunda bulunan bir geminin yan yatması sonucu 25 kişi yaralandı.
22.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Araştırma Gemisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.