Arılar

Arılar

Son dakika arılar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arılar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arılar haber sayfamızda...

Arılar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 933 arılar haberi bulunmuştur.
Polende sezonun ilk hasadı başladı: Kilosu bin TL!
Polende sezonun ilk hasadı başladı: Kilosu bin TL! Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
4.04.2024 Ekonomi
Kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu
Kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu Küresel iklim değişikliğine ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamalara bağlı arı ölümlerinin artmasıyla birlikte Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu.
30.03.2024 Ekonomi
Kaliforniya'da kortu arılar bastı!
Kaliforniya'da kortu arılar bastı! Kaliforniya’da oğul veren arı kolonisi Indian Wells tenis turnuvasını bastı. İki saat ara verilen Alcaraz-Zverev maçı arıcının müdahalesinin ardından sürdü.
17.03.2024 Tenis
‘Arı vız vız vız’ şimdi çok dertli
‘Arı vız vız vız’ şimdi çok dertli Birçok ürünün üretiminde payı olan arılar, tehdit altında.
26.02.2024 Gündem
‘Sahte ballar sektörü tehlikeye düşürüyor’
‘Sahte ballar sektörü tehlikeye düşürüyor’ Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, 1 kilogram bal maliyetinin bu sezon 126 TL olduğunu belirterek, “Marketlerde 60 liraya ‘bal’ adı altında ürünler satılıyor. Bunlar enzimler ile yapılıyor, faydası yok çok zararı var. İnsanlar ne yediğini bilsin” dedi.
22.02.2024 Ekonomi
'Kırmızılı Kadın' yıllar sonra ortaya çıktı! 'Namuslu çalışanlar iyi para kazanamadı'
'Kırmızılı Kadın' yıllar sonra ortaya çıktı! 'Namuslu çalışanlar iyi para kazanamadı' Türk sinemasında Şener Şen ve Kemal Sunal gibi pek çok yıldız isimle çevirdiği filmlerle hafızalara kazınan Şehnaz Dilan (63), Kore'ye gelin giden kızı ve üç yaşındaki torunu ile Nişantaşı’nda objektiflere yansıdı. Yıllar sonra görüntülenen oyuncu, hep amatör ruhla oyunculuk yaptığını belirtirken, sinemadan para kazanamadığını itiraf etti.
17.01.2024 Cadde
Herkes yıllardır kayadan akan bu balın peşinde! İçeri girdiler, şaşırtan manzara
Herkes yıllardır kayadan akan bu balın peşinde! İçeri girdiler, şaşırtan manzara Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
9.01.2024 Haberler
Herkes yıllardır kayadan akan bu balın peşinde! İçeri girdiler, şaşırtan manzara
Herkes yıllardır kayadan akan bu balın peşinde! İçeri girdiler, şaşırtan manzara Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan ve Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan 2 bin 700 yıllık kaya mezarlarının bulunduğu bölgede yeni bir kaya mezarı daha keşfedildi. Henüz kayıtlarda bulunmayan kaya mezarının, üst kısmındaki kayalarda yabani arıların yaptığı ballara ulaşamayan köylüler ise bakmakla yetiniyor.
9.01.2024 Gündem
Grup İsimleri 2024: WhatsApp Grupları İçin En Güzel, Komik, Farklı ve Yaratıcı İsim Önerileri Listesi
Grup İsimleri 2024: WhatsApp Grupları İçin En Güzel, Komik, Farklı ve Yaratıcı İsim Önerileri Listesi Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan WhatsApp hiç şüphesiz en çok kullanılan iletişim araçlarından birisi haline geldi. Sosyal, özel ve iş yaşantımızın tam merkezinde yer alan WhatsApp üzerinden oluşturulan okul, iş, aile veya arkadaş grupları üzerinden gündelik yaşantımızı sürdürüyoruz. Arkadaş, aile, iş ve okul için oluşturulan WhatsApp gruplarında havalı, komik, ilgi çekici isimler bulmak bazen zor olabiliyor. Bu yüzden arkadaş, aile, kız, iş, okul WhatsApp grupları için en güzel, iyi ve komik isimler nelerdir? ‘WhatsApp Grup İsimleri 2024’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Sosyalmedya
Bal rekoltesi geçen yıla göre düşük kaldı
Bal rekoltesi geçen yıla göre düşük kaldı Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçen yıla göre bal rekoltesinde yaşanan düşüş fiyatlara yansıdı. Geçtiğimiz yıl kavanozu 200-250 TL arası fiyatlar değişirken bu yıl ortalama 350 TL'yi buldu.
2.01.2024 Ekonomi
Arıcılar yeni sezona hazırlanıyor
Arıcılar yeni sezona hazırlanıyor Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar, gelecek sezon verimi arttırmak için kışlık bakım çalışmalarını sürdürüyor. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, bu bakımlar ile arı kolonisinin kışa genç bir şekilde girdiğini, bu sayede sezonda verimin arttığını söyledi.
20.12.2023 Ekonomi
Devrilen kovandan çıkan arılar mahalleyi istila etti! Yaralananlar var
Devrilen kovandan çıkan arılar mahalleyi istila etti! Yaralananlar var Kamyonetin kasasından düşen kovandan çıkan arılar mahalleyi istila etti. Arıların saldırısı sonucu 3 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
30.10.2023 Gündem
Samuray arıları Türkiye'de! 17 ilde görüldü, harekete geçildi
Samuray arıları Türkiye'de! 17 ilde görüldü, harekete geçildi İstilacı bir tür olan ve özellikle Karadeniz Bölgesi'nde fındık başta olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar veren “kahverengi kokarca” ile mücadelede Türkiye'de yeni bir adım atıldı.
14.10.2023 Haberler
Arıların soktuğu adam hayatını kaybetti
Arıların soktuğu adam hayatını kaybetti Bolu’da evinin bahçesinde bulunan kovanların bakımını yaparken arıların soktuğu Mustafa Karakaya (45), hayatını kaybetti.
2.10.2023 Gündem
Afrika'dan geldi! Türkiye'de bir ilde daha görüldü, hızla yayılıyor
Afrika'dan geldi! Türkiye'de bir ilde daha görüldü, hızla yayılıyor Daha önce Türkiye'de farklı illerde görülen ve 'loblu böcek' olarak adlandırılan Argiope lobata örümceği bu sefer Tekirdağ'da görüldü. Prof. Dr. Özgür Sağlam, vatandaşlar arasında zehirli olarak bilinen örümcekle ilgili açıklamada yaptı.
28.09.2023 Haberler
Afrika'dan geldi! Türkiye'de bir ilde daha görüldü, hızla yayılıyor
Afrika'dan geldi! Türkiye'de bir ilde daha görüldü, hızla yayılıyor Daha önce Türkiye'de farklı illerde görülen ve 'loblu böcek' olarak adlandırılan Argiope lobata örümceği bu sefer Tekirdağ'da görüldü.  Prof. Dr. Özgür Sağlam, vatandaşlar arasında zehirli olarak bilinen örümcekle ilgili açıklamada yaptı.
28.09.2023 Gündem
64 Nerenin Telefon Kodu? +64 Hangi Ülkeye Ait?
64 Nerenin Telefon Kodu? +64 Hangi Ülkeye Ait? Telefon kodu, ülkelerin birbiri ile telefon aracılığı ile iletişimde bulunmasına yardımcı olur. Başına çift sıfır eklenerek kullanılan telefon kodları her bir ülke için ayrı ayrı belirlenmiştir. Bu kodlar zaman içinde değişmez. Telefon alan kodlarından biri olan 64, Yeni Zelanda'nın alan kodudur. Yeni Zelanda hakkındaki detaylı bilgileri sizin için derledik.
25.09.2023 Telefon Kodu
Hayvanlar için mimarlık
Hayvanlar için mimarlık İnsanın doğayı biçimlendirme arzusu ve inşa etme çabası, gezegenimizi bizlerle paylaşan hayvanların habitatlarının zarar görmesine, soylarının tükenmesine ya da yaşamlarını yok olma tehdidi altında sürdürmelerine sebep oluyor.
25.09.2023 Mimarlık
Saç bakımında fark yaratmak için balın gücünü keşfedin!
Saç bakımında fark yaratmak için balın gücünü keşfedin! Bakımlı saçlara sahip olmanın, günün her saati iyi hissetmenin anahtarı olduğunu biliyor muydunuz? Doğanın mucizeleri saç bakımında da size yol gösteriyor ve hayalinizdeki saçların yolu tabiatın ürünlerinden geçiyor…Haydi beraber keşfedelim!
20.09.2023 Advertorial
Antalya’da bal rekoltesi düştü, kilogramı 800 liraya kadar çıktı
Antalya’da bal rekoltesi düştü, kilogramı 800 liraya kadar çıktı Antalya’nın Akseki ilçesinde bal sağımı başladı. Yağışın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, arılar için çok önemli olan polenin doğada kaybolmasına neden oldu. Polen bulamayan arılar yeterince beslenemedi ve ürettikleri bal miktarı daha önceki senenin altında kaldı. İklim şartları sebebiyle rekolte düşünce fiyatı 800 liraya kadar yükseldi.
11.09.2023 Ekonomi
'Arı adam' sınırları zorluyor
'Arı adam' sınırları zorluyor Kars’ta Kafkas arısından organik bal üreten arıcı, sınırları zorlamaya devam ediyor. Yüzü ve vücuduna aldığı binlerce arıyla dans etmesiyle tanınan arıcı bu kez kovandan üzerinde koruyucu giysi olmadan çıplak elle petek çıkararak Kafkas arılarının özelliklerini anlattı.
4.09.2023 Yaşam
Arı sütü üretiminde artış
Arı sütü üretiminde artış Tokat Arıcılar Birliği Başkanı Ali Demir, yağışlar ile kentte arı sütü üretiminde geçen yıllara göre yüzde 60 artış yaşandığını söyledi. Demir, 2022 yılında kilosunun 18 bin liradan satılan arı sütünün 2023 yılında 20 bin liradan satıldığını söyledi.
16.08.2023 Ekonomi
Gelin ve damatların fotoğraf çektirdiği platoda büyük şok! Yardım çağırdılar
Gelin ve damatların fotoğraf çektirdiği platoda büyük şok! Yardım çağırdılar Erzurum’un Aziziye ilçesinde gelin ve damatların dış çekim yaptırdığı platoda yan yana duran 3 avize arı istilasına uğradı. Sabah iş yerine geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şoke olan iş yeri sahipleri arıları uzaklaştıramayınca arıcılardan yardım istedi.
14.08.2023 Gündem
Bu mucizeyi arılar üretiyor! Kanser ve lösemi tedavisinde kullanılıyor
Bu mucizeyi arılar üretiyor! Kanser ve lösemi tedavisinde kullanılıyor Kanser ve lösemi günümüzün en büyük hastalıkları içerisinde yer almaktadır. Ölümcül olan bu hastalıklara karşı arıların ürettiği bir madde işe yarıyor. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
29.07.2023 Alternatif Tıp

Benzer Haber Etiketleri

Arılar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.