Aşı Takvimi

Aşı Takvimi

Son dakika aşı takvimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aşı takvimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aşı takvimi haber sayfamızda...

Aşı Takvimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 210 aşı takvimi haberi bulunmuştur.
Ek kızamık aşısını olmayı unutmayın
Ek kızamık aşısını olmayı unutmayın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, son verilere göre bin 144’ün üzerinde vaka ile kayıtlara geçen kızamık konusunda ailelere uyarılarda bulundu.
17.07.2023 Gündem
Kızamığa bağlı ölüm olmadı
Kızamığa bağlı ölüm olmadı Bakanlığın son verileri ışığında kızamık vakalarının “stabil” durumda olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyuna yansıyan bazı hekim açıklamalarına rağmen, kızamık kaynaklı ölüm olmadığını belirtti.
20.06.2023 Gündem
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemlerde artan kızamık vakalarının ardından ortaya çıkan 'kızamık salgını' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalarda bulundu.
19.06.2023 Gündem
Yaşadığı kabusu anlattı: Kurt önce yüzümü ısırdı
Yaşadığı kabusu anlattı: Kurt önce yüzümü ısırdı Erzurum'da Tortum ilçesinin kırsal Kireçli Mahallesi'nde ahırdan çıkarken kurdun saldırısına uğrayıp ağzı parçalanan Destegül Uğurlu’nun (52) yüzü, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü'nde yapılan ameliyatla onarıldı.
13.04.2023 Haberler
Yaşadığı kabusu anlattı: Kurt önce yüzümü ısırdı
Yaşadığı kabusu anlattı: Kurt önce yüzümü ısırdı Erzurum'daTortum ilçesinin kırsal Kireçli Mahallesi'nde ahırdan çıkarken kurdun saldırısına uğrayıp ağzı parçalanan Destegül Uğurlu’nun (52) yüzü, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü'nde yapılan ameliyatla onarıldı.
13.04.2023 Gündem
Yıllardır görülmeyen vakalar yeniden ortaya çıktı! Hamile bir kadına bulaşırsa bebeği ölebilir, sakat doğabilir
Yıllardır görülmeyen vakalar yeniden ortaya çıktı! Hamile bir kadına bulaşırsa bebeği ölebilir, sakat doğabilir Pandemi sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen kızamık vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.
1.02.2023 Gündem
2.5 aydır ne gelen var ne de giden!
2.5 aydır ne gelen var ne de giden! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı!
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı! Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünün ardından yetkilileri paniğe sevk eden yeni salgın ihtimali nedeniyle alarm verildi. Kanalizasyondan alınan örneklerde yüksek oranda bulunan virüsle ilgili ilk belirtiler açıklandı.
24.06.2022 Dünya
Tokat’ta yoğun bakım servislerinde Covid-19 hastası kalmadı
Tokat’ta yoğun bakım servislerinde Covid-19 hastası kalmadı Tokat il genelinde hastanelerin Covid-19 yoğun bakım servislerinde yatan hasta kalmadığı bildirildi.
14.04.2022 Gündem
'Çocuklar virüs saldırısı altında'
'Çocuklar virüs saldırısı altında' Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteren koronavirüsün Omicron varyantıyla çocuk vaka oranları daha da yükseldi. Uzmanlar, influenza, rinovirüs, bocavirüs ve RSV gibi bulaşıcı hastalıkların da adeta çocuklara karşı saldırıya geçtiğini belirterek, aileleri uyardı.
7.01.2022 Gündem
Son dakika: 28 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...
Son dakika: 28 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar... Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 368 bin 842 testte 32 bin 176 vaka tespit edildi. 184 kişi hayatını kaybederken, 23 bin 104 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Vaka sayısında artış trendine girildiğini belirten Bakan Koca, "Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. Yine başaracağız" dedi.
28.12.2021 Gündem
Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Yeni vakaların %10’undan fazlası omicron kaynaklı
Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Yeni vakaların %10’undan fazlası omicron kaynaklı Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kalabalık illerimizde görülen yeni vakaların yüzde 10'dan fazlası Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler aşı etkinliğini güçlendirmelidir" dedi.
25.12.2021 Gündem
Bakan Koca açıkladı: Yeni vakaların %10’undan fazlası omicron kaynaklı
Bakan Koca açıkladı: Yeni vakaların %10’undan fazlası omicron kaynaklı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından omicron varyantıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de yayılmaya başladı. Kalabalık illerimizde görülen YENİ VAKALARIN %10’UNDAN FAZLASI Omicron kaynaklı. Yeni durum, hatırlatma dozunu daha da önemli hale getirmiştir. Aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenler aşı etkinliğini güçlendirmelidir." dedi.
25.12.2021 Haberler
Son dakika: 20 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...
Son dakika: 20 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar... Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 351 bin 253 testte 18 bin 762 vaka tespit edildi. 176 kişi hayatını kaybederken, 24 bin 497 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada hatırlatma dozu çağrısında bulundu.
20.12.2021 Gündem
Son dakika... Bakan Koca paylaştı! İşte illere göre haftalık vaka sayıları
Son dakika... Bakan Koca paylaştı! İşte illere göre haftalık vaka sayıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illere göre haftalık koronavirüs vakalarının yer aldığı haritayı paylaştı. Her 100 bin kişide en fazla vaka görülen ilk 3 il; Kırklareli, Çanakkale ve Ordu oldu.
18.12.2021 Gündem
17 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...
17 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar... Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 354 bin 857 testte 18 bin 141 vaka tespit edildi. 190 kişi hayatını kaybederken, 24 bin 245 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada, " Belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmasını ısrarla öneriyoruz." dedi.
17.12.2021 Haberler
Son dakika: 17 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...
Son dakika: 17 Aralık 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar... Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 354 bin 857 testte 18 bin 141 vaka tespit edildi. 190 kişi hayatını kaybederken, 24 bin 245 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada, " Belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmasını ısrarla öneriyoruz." dedi.
17.12.2021 Gündem
Aşı randevusu alma ekranı, 3.doz aşıyı kimler olabilir? Hatırlatma dozu ne zaman yapılacak?
Aşı randevusu alma ekranı, 3.doz aşıyı kimler olabilir? Hatırlatma dozu ne zaman yapılacak? Aşı randevusu alma ve 3.doz aşı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan hatırlatma dozu hakkında açıklama gerçekleştirdi. Aşı randevusu MHRS üzerinden alınabiliyor. Peki aşı randevusu nasıl alınır, hatırlatma dozu ne zaman? 3.doz aşıyı kimler olabilir?
16.12.2021 Gündem
Bilim Kurulu'ndan Omicron tedbiri: Hatırlatma dozu için süre 3 aya indirildi
Bilim Kurulu'ndan Omicron tedbiri: Hatırlatma dozu için süre 3 aya indirildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıların yeni varyantlara karşı etkisini artırabilmek için hatırlatma dozlarının etkisi son derece önemlidir. Avrupa’da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir" açıklaması yaptı. Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yapan Koca, şunları kaydetti:
16.12.2021 Gündem
Hatırlatma dozu nedir, ne zaman yapılacak? Omicron varyantına karşı (3. doz aşı) hatırlatma dozu kimlere yapılacak?
Hatırlatma dozu nedir, ne zaman yapılacak? Omicron varyantına karşı (3. doz aşı) hatırlatma dozu kimlere yapılacak? Aşı omicron varyantına karşı etkili mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, omicron varyantına karşı yeni tedbirleri duyurdu. Türkiye'de de tespit edilen omicron varyantına karşı aşı takvimi üzerinden 3 aydan fazla geçenler için hatırlatma dozu uygulaması gündeme geldi. Peki, hatırlatma dozu ne zaman ve kimlere uygulanacak?
15.12.2021 Gündem
Son dakika haberler: Bilim Kurulu Omicron tedbirlerini görüştü! Yeni kararları Bakan Koca duyurdu
Son dakika haberler: Bilim Kurulu Omicron tedbirlerini görüştü! Yeni kararları Bakan Koca duyurdu Gelen son dakika haberine göre; Bilim Kurulu bir kez daha koronavirüs ile mücadeledeki son gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası Bakan Koca imzası ile açıklama geldi. Bakan Koca açıklamasında tüm dünyanın gündeminde olan 'Omicron' varyantına ilişkin alınan önlemlerini açıklayarak, "Belirlenmiş aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız hatırlatma dozunu olabilirler." bilgisini paylaştı.
15.12.2021 Gündem
‘Aşı yaşı aşağı çekilmeli’
‘Aşı yaşı aşağı çekilmeli’ Güney Afrika’nın ilk kez duyurduğu koronavirüsün Omicron varyantının ağır hastalık tablosuna neden olmamasını 'sevindirici' olarak nitelendiren uzmanlar, yeni varyantın çocuklar için endişe verici olabileceğini belirtiyor.
8.12.2021 Gündem
Herkes merak ediyordu! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken sözler: 5 kat daha düşük
Herkes merak ediyordu! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken sözler: 5 kat daha düşük Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs atlatan kişilerin aşı takvimi ile ilgili "Eğer kişi hastalığı belirtisiz geçirdiyse 1 ay, belirtili geçirip ancak hastaneye yatmadıysa 2 ay, hastaneye yattıysa 3 ay sonra aşısını yaptırması lazım" dedi. Ceyhan, "Hastalık sonrası gelişen antikorların koruyuculuğu aşı ile elde edilen antikor koruyuculuğundan 5 kat daha düşük" ifadelerini kullandı.
7.11.2021 Gündem
Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan aşı iddialarına cevap
Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan aşı iddialarına cevap Sağlık Bakanlığı'ndan, "Aşı Sonrası İstenmeyen Etki (ASİE) İzleme Sistemi"nin olmadığı iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, yıllardır başarıyla işleyen sistemin yokluğunu iddia eden dayanaksız paylaşımlar olduğu bildirildi.
30.09.2021 Gündem
4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır? 4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar?
4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır? 4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar? Toplu olarak bağışıklığın kazanılması ile bebeklerin ve çocukların meydana gelebilecek hastalıklardan korunması için aşı takvimi uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından bebeğin doğumundan itibaren ilk öğrenimine başlayana kadar aşılanması hususları takip edilmektedir. Belli periyotlar üzerinde yapılan aşılardan 4 yaş için yapılan aşılarda bulunmaktadır. Peki, 4 yaş aşısı nedir ve ne maksatla yapılır? 4 yaş aşıları nereden yapılır ve ne işe yarar? İşte, çocuklara yapılan 4 yaş aşısı hakkında bilgiler.
23.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Takvimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.