Aşıklar Çeşmesi'ne atılan paraların akıbeti! Yılda 1,5 milyon euro birikiyor
Aşıklar Çeşmesi'ne atılan paraların akıbeti! Yılda 1,5 milyon euro birikiyor İtalya'nın en büyülü şehri Roma'da yer alan ve 'Âşıklar Çeşmesi' olarak anılan Trevi Çeşmesi’ne, yılda 1,5 milyon euro atılıyor. Bunun için de çeşmeyi ziyarete gelen kişilerin sırtı dönük bir şekilde aşkla ilgili dileklerini dileyip bozuk para atmaları yeterli oluyor. İnanışa göre buraya atılan parayla dilenen dilekler kabul oluyor. Oluyor olmasına da çeşmeye atılan paraların akıbeti ne oluyor? İşte cevabı.
8.04.2024 Yaşam
Roma Gezilecek Yerler (2021) - Roma Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Roma Gezilecek Yerler (2021) - Roma Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Antik dönemden günümüze ulaşmış pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Roma, dünyanın en çok ziyaret edilen merkezlerinden biridir. Özellikle Avrupa'nın en zengin mimari kültürel ve tarihi sahip şehirleri arasında yer almaktadır. İşte Roma Gezilecek Yerler (2020) - Roma mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi hakkında merak edilenler. İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri olarak Roma her sene dünya çapından yoğun turist akınına uğramaktadır. Özellikle Kolezyum, navona Meydanı, Vatikan, pantheon ve trevi (aşk) çeşmesi gibi pek çok özel yer dünyada oldukça fazla bilinmektedir. Hatta Roma kentinin dünya çapında yıl içerisinde en çok ziyaret edilen şehirler arasında yer aldığını dile getirmek mümkün. Siz de bu medeniyetler şehri olan Roma'yı ziyaret etmek için listeye bakabilir ve buna göre farklı yerleri gezebilirsiniz.
25.05.2020 Gezilecek Yerler
Roma'da gelinlerden düğün isyanı
Roma'da gelinlerden düğün isyanı İtalya’nın başkenti Roma'da pek çok gelin adayı ve düğün organizatörü, yeni tip corona virüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında iptaller ve kısıtlamaları protesto etti.
7.07.2020 Tatil
Aşıklar çeşmesi Fontana di Trevi
Aşıklar çeşmesi Fontana di Trevi Fontana di Trevi ya da "Aşıklar Çeşmesı" 14 Şubat Sevgililer Günü gibi özel günlerde daha da çok hatırlanan bir yer.. Nicolo Salvi tarafıdan 1732 yılında inşa edilen Fontana di Trevi, Poli Sarayı'nın bir bölümünü oluşturmaktadır.
14.02.2020 Tatil