Aspir

Aspir

Son dakika aspir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aspir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aspir haber sayfamızda...

Aspir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 143 aspir haberi bulunmuştur.
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’
‘52 yıllık işim beni bile kandırırlar’ Zeytinyağı, tereyağı, bal derken şimdi de peynir, sucuk, sirkede sahtecilik yapıldı. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanı Ziya Şahin ‘52 yıldır işin içindeyim beni bile kandırırlar’ diye uyarıyor.
4.03.2024 Gündem
Çiftçilere mazot ve gübre desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı
Çiftçilere mazot ve gübre desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Bu cezaya bu hile az bile! Sahteciliğin sonu gelmiyor
Bu cezaya bu hile az bile! Sahteciliğin sonu gelmiyor nternette bilindik sitelerde bile zeytinyağı sahtecileri cirit atıyor. Piyasada 5 litresi en az bin TL olması gereken zeytinyağı 500 liraya pazarlanıyor. Hilecilere 54 bin 555 liradan az olmamak ve 545 bin 550 lirayı aşmamak kaydıyla yıllık gelirlerinin yüzde biri oranında idari para cezası uygulanıyor. Gerçek üreticiler bu cezaların caydırıcılıktan uzak olmasına dikat çekiyor.
14.10.2023 Gündem
Konya Büyükşehir her zaman çiftçinin yanında
Konya Büyükşehir her zaman çiftçinin yanında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde tarımın kalkınması ve kırsalda yaşayan vatandaşların gelirinin artırılması amacıyla son 5 yılda 278 milyon lira tutarında tarımsal destek ve tarımsal sulama yatırımında bulunduklarını söyledi.
21.09.2023 Ekonomi
Bakan Kirişçi’den afet bölgesindeki arıcılara büyük müjde
Bakan Kirişçi’den afet bölgesindeki arıcılara büyük müjde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, afet bölgesindeki arıcılara müjde vererek, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çerçevesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle yerel hayata etki eden afetler bölgesi ilan edilen 12 ilimizde 10 bin 238 arıcımıza 1 milyon 339 bin 613 kovan arısı için 4'er kilogram her birine 5 bin 358 ton besleme şekeri dağıtımına bugün başlayacağız” dedi.
28.04.2023 Ekonomi
Savunma sanayiinin yüzde 60’ı Ankara’da
Savunma sanayiinin yüzde 60’ı Ankara’da Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Ankara Milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı konuk ederek, Ankara ekonomisini, sorunları ve gelişim alanlarını ele aldı. Baran, “Ankara üstü örtülü bir hazine. Bu örtüyü hep birlikte kaldırmamız gerekiyor. Ankara’yı turizm için cazibe merkezi haline getirebiliriz” dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Arazisini düşük maliyetle sulamak için tarlasına güneş enerjisi kurdu
Arazisini düşük maliyetle sulamak için tarlasına güneş enerjisi kurdu Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Fındıklı köyünde çiftçilik yapan bir vatandaş arazisini düşük maliyetle sulamak için tarlasına güneş enerjisi kurdu.
14.10.2022 Ekonomi
Çiftçilere güzel haber! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı
Çiftçilere güzel haber! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak düzenlendi.
15.09.2022 Ekonomi
Rafine Yağ Nedir, Nasıl Elde Edilir? Rafine Yağların Özellikleri Nelerdir?
Rafine Yağ Nedir, Nasıl Elde Edilir? Rafine Yağların Özellikleri Nelerdir? Rafine yağ, işlem gördükten sonra elde edilen yağ çeşitleridir. Elde edilmesi için köpükleri, kokusu ve içindeki asitleri alınır. Bunun sonucunda insan sağlığına bir etkisi olmayan rafine yağ elde edilir. Rafine yağın ne olduğunu, nasıl elde edildiğini ve özelliklerini sizler için derledik.
5.07.2022 Eğitim
Tohum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tohum Anlamı Nedir?
Tohum Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tohum Anlamı Nedir? Tohum, dilimize Farsça dilinden gelmiş bir sözcüktür. Bitkilerdeki döllenme sonucu yumurtacıktan oluşan ve aynı zamanda yeni bitkilerin oluşmasını sağlayan tanedir. Mecaz anlam olarak tohum kelimesi soy, sülale ya da nesil anlamında da kullanılır. Tohumun TDK sözlük anlamını ve ne demek olduğunu ayrıntıları ile derledik.
27.05.2022 Sözlük
Dış ticaret rakamları açıklandı
Dış ticaret rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, mart ayında ihracatın 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu rakam tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracat rakamı olmuştur. Ocak ve şubat aylarında da en yüksek aylık rakamları açıklamıştık. Bu yıl 3’te 3 yapmış olduk” dedi.
4.04.2022 Uzmanpara
Tohum Ne Demek? Tohum Tdk Sözlük Anlamı Nedir?
Tohum Ne Demek? Tohum Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bitkilerin yetişmesi için gerekli olan tane şeklindeki yapılara tohum denir. Çiftçilikte en çok kullanılan tohum çeşitlerinin başında ay çiçek, kanola ve aspir tohumu gelir. Bu sözcük mecazen soy anlamında da kullanılır. Bir olayın gerçekleşmesine neden olan etkenler de tohum olarak nitelendirilir. Tohum kelimesinin sözlük anlamını detaylı bir şekilde açıkladık.
23.03.2022 Sözlük
KKM hesaplarında 557 milyar TL birikti
KKM hesaplarında 557 milyar TL birikti Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin önceliklerinden biri olan enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar lira birikmiştir” dedi.
15.03.2022 Uzmanpara
Bakan Nebati'den petrol ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den petrol ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin önceliklerinden biri olan enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Ukrayna’daki gelişmelerin de etkisiyle petrol fiyatları yılbaşındaki 77 dolardan 130 dolar seviyelerine kadar yükselmiştir. Devlet olarak bu artışların kalıcı olmaması ve vatandaşlarımıza mümkün olduğunca az yansıması için gerekli tedbirleri almaktayız." dedi.
15.03.2022 Ekonomi
Yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği
Yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği Boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği sağlanacak.
8.03.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşı yağ sektöründe endişeye neden oldu
Rusya-Ukrayna savaşı yağ sektöründe endişeye neden oldu Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden oldu. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ''Yağlı tohum ihtiyacımız 3 milyon ton civarındadır. Biz 1,7 milyon tonunu karşılayabiliyor, 1,3 milyon tonunu da ithal etmek zorunda kalıyoruz. Bunun da yüzde 55'ini Rusya'dan, yüzde 15'ini de Ukrayna'dan ithal ediyorduk. Savaş nedeniyle bu aksadı. Halen limanlarda bekleyen gemilerimiz var'' dedi.
5.03.2022 Ekonomi
İhracat önlemlerinin kapsamı genişliyor
İhracat önlemlerinin kapsamı genişliyor Cumhurbaşkanı kararı ile buğday ve mısır unu ile irmiği, soya yağı, aşurelik buğday, ayçiçeği tohumu yağı ve kırmızı et, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihracatla ilgili düzenleme yapabileceği ürünler arasına dahil edildi.
5.03.2022 Ekonomi
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? Hoş kokusu ile parfümlerde oldukça kullanılan lavanta yağ şeklinde ve çay olarak tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen lavanta yağı anksiyete ve depresyona iyi gelir. Uyku problemlerine yardımcı olan lavanta yağı cilt, saç ve sivilceler için kullanılır. Yapılışı da kullanımı kadar basit olan lavanta yağı antibakteriyel özelliği sayesinde cilt koruması da sağlar. Pek çok hastalığa iyi gelen lavanta yağı su ile karıştırılarak cilde sürülebilir. Lavanta yağı ne işe yarar, nasıl yapılır? diyorsanız “Lavanta yağı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler
Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler Göz ağrısı veya göz çevresinde ağrı sıkça görülen semptomlar arasında yer alır. Sağ veya sol gözde olabildiği gibi bazen her ikisinde ağrı ile karşılaşmak mümkün. Göz ağrısı şiddetli, zonklayıcı veya keskin olabilir ya da gözünde yabancı bir nesne varmış gibi hissedebilir. Göz ağrısı arpacık, yaralanma, yabancı cisim, kornea aşınması gibi pek çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Göz ağrısını evde yapılabilecek bazı doğal yöntemlerle geçirmek mümkün. Yeşil çay, sıcak kompres göz ağrısına iyi gelen şeyler arasında yer alır. Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Göz ağrısına evde doğal yöntemler” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belirlendi
Çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belirlendi Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek sağlanacak.
11.11.2021 Ekonomi
Ambarda alarm zili! Buğdaydan nohuta pek çok ürün risk altında
Ambarda alarm zili! Buğdaydan nohuta pek çok ürün risk altında TÜİK’in bitkisel üretim tahminine göre, hububat ve baklagillerde keskin üretim azalışı bekleniyor. Kuraklık kaynaklı bu düşüşler, yeni ekimde de kendini gösteriyor. Buğdaydan nohuta pek çok ürün risk altında...
27.10.2021 Ekonomi
Ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında verginin sıfırlanması üreticiyi memnun etti
Ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında verginin sıfırlanması üreticiyi memnun etti Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Büyükhelvacıgil, ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisinin yıl sonuna kadar sıfırlayan Cumhurbaşkanı Kararı'yla ilgili "İnşallah bu kararlar, sektöre biraz rahat nefes aldırabilir" dedi.
26.10.2021 Ekonomi
Ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı
Ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı Ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatından yıl sonuna kadar gümrük vergisi alınmayacak.
26.10.2021 Ekonomi
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak Tarım ve Orman Müdürlüğünce kentte uzun yıllardır verim alınamayan arazide ilk deneme ekimi yapılan ve başarılı sonuç elde edilen aspirin üretim sahası genişletilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
22.08.2021 Ekonomi
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce kentte uzun yıllardır verim alınamayan arazide ilk deneme ekimi yapılan ve başarılı sonuç elde edilen aspirin üretim sahası genişletilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
21.08.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Aspir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.