Atom Enerjisi

Atom Enerjisi

Son dakika atom enerjisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan atom enerjisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan atom enerjisi haber sayfamızda...

Atom Enerjisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.965 atom enerjisi haberi bulunmuştur.
İsrail’den İran’a kısıtlı misilleme
İsrail’den İran’a kısıtlı misilleme İsrail’in İran’a yönelik beklenen misilleme saldırısı oldukça ‘kısıtlı’ biçimde gerçekleşti. Nükleer tesislerin de yer aldığı İsfahan bölgesi hedef alınırken, İran’ın yeniden karşılık vermesi beklenmiyor.
20.04.2024 Dünya
Karar ne olacak?
Karar ne olacak? İran’ın saldırısı sonrası İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. İsrail’de dün yeniden toplanan savaş kabinesinde fikir ayrılığı yaşanırken, ABD ‘kısıtlı ölçekte’ bir karşı saldırı bekliyor.
17.04.2024 Dünya
Nükleer korku geri döndü!
Nükleer korku geri döndü! Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, son dönemde nispeten daha sakin olan güney cephesinde hareketlenme var. Özellikle Zaporijya’da meydana gelen karşılıklı saldırılar, mevcut durumda Rus kontrolünde olan nükleer santralle ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi.
9.04.2024 Dünya
Nükleer santrale kamikaze dalış resmen doğrulandı! Avrupa'nın en büyüğünde şok anlar
Nükleer santrale kamikaze dalış resmen doğrulandı! Avrupa'nın en büyüğünde şok anlar Kıtanın en büyük nükleer santralinde kamikaze silahlı insansız hava aracı infilak etti, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun doğrulamasıyla gözler bir anda Dinyeper Nehri'ne çevrildi. İşgalci Ruslar saldırı nedeniyle Ukraynalıları suçluyor.
7.04.2024 Dünya
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından ilk kez tertiplenen Nükleer Enerji Zirvesi’nde 32 ülke bir araya geldi. 32 ülke, iklim değişikliğiyle mücadele için nükleer enerjinin “temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı” olarak teşvik edilmesine yönelik ortak bildiriyi kabul etti.
21.03.2024 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki 1. Nükleer Enerji Zirvesi'nde Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir araya geldi.
21.03.2024 Dünya
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’ Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.
21.03.2024 Ekonomi
Dünyayı ayağa kaldıran test! Küçücük kuyu açıp deprem yarattılar, zehir denize akıyor
Dünyayı ayağa kaldıran test! Küçücük kuyu açıp deprem yarattılar, zehir denize akıyor Depremler dünyanın her yerinde korkuya ve can kaybına sebep olan doğal yer sarsıntıları olsa da, azımsanamayacak sayıda kişi tarafından beşeri yollarla da meydana getirilebileceği düşünülüyor. ABD’de yapılan ‘Cannikin’ testi de küçücük bir kuyu sayesinde hektarlarca araziyi etkileyen bir depreme neden oldu!
15.03.2024 Yaşam
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi?
Çernobil'de de bu koruma yoktu! 6 Şubat, Türkiye sınırındaki Metsamor'u tetikledi mi? Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metsamor Nükleer Santrali, 6 Şubat depremlerinin ardından 36 yıl içinde 2'nci kez sallandı. Santralin eski ve pek çok kişi tarafından riskli bulunuyor olması ise akıllara "Türkiye için tehlike yaratacak bir sızıntı olur mu?" sorularını getirdi. "Çernobil'de de bu koruma yoktu" diyen Prof. Dr. Haluk Yücel merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
6.03.2024 Gündem
Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında
Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında Aralarında Meta, Microsoft, Google, Microsoft, TikTok ve OpenAI gibi teknoloji devlerinin bulunduğu şirketler bu yıl dünya çapında yapılacak önemli seçimler öncesinde seçmenleri kandırmaya yönelik yapay zeka içeriklerini engellemek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
15.02.2024 Ekonomi
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, 'İsrail sende atom bombası var, bunun da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz. Türkiye dahil tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden bu konuda hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hem de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı nezdinde girişimlerde bulunacağız.' dedi.
22.11.2023 Gündem
‘Holokost utancı Avrupa’yı  esir almış’
‘Holokost utancı Avrupa’yı esir almış’ Türkiye’nin Gazze’de akan kanı durdurmak için seferber olduğunu ancak, batılı ülkelerin sesinin çıkmadığını söyleyen Erdoğan, “Avrupası’ndan Amerikası’na kadar en ufak tepki gelmiyor. Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda” dedi.
21.11.2023 Gündem
Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Unutturulmasına izin vermeyeceğiz
Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Unutturulmasına izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan "İsrail'in nükleer silahları meselesinin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz." dedi.
20.11.2023 Gündem
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamları sonrası atılacak adımlara ilişkin bilgi verirken, İsrailli rehinelerin ailelerinden kendisine gelen mektupla ilgili önemli bir detayı da paylaştı.
19.11.2023 Haberler
Çözemeyeceğimiz sorunumuz yok
Çözemeyeceğimiz sorunumuz yok Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in “Türkiye ile işbirliği şart” sözlerine karşı “Üçüncü ülkeleri sürecin dışında tutarsak, çözemeyeceğimiz sorunumuz yok” yorumunu yaptı...İsrail’in silahlarına Atom Enerji Kurumu’ndan denetleme isteyeceklerini söyleyen Erdoğan, Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin “Almanya vermezse çalınacak kapı çok” dedi.
19.11.2023 Gündem
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamları sonrası atılacak adımlara ilişkin bilgi verirken, İsrailli rehinelerin ailelerinden kendisine gelen mektupla ilgili önemli bir detayı da paylaştı.
19.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İsrail'in bir terör devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail'in atom bombasıyla tehdit ettiğini ifade ederek Netanyahu'ya seslendi: Sen de atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla.
15.11.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İsrail'in bir terör devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail'in atom bombasıyla tehdit ettiğini ifade ederek Netanyahu'ya seslendi: Sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla.
15.11.2023 Gündem
‘Gerekli gayreti göstermeye hazırız’
‘Gerekli gayreti göstermeye hazırız’ Liderler düzeyinde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Riyad’ta gerçekleştirilen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Garantörlük dâhil gerekli gayreti göstermeye hazırız” dedi.
12.11.2023 Gündem
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorunda.' ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Haberler
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorunda.' ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Gündem
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı!
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı! Dünyanın gözü İsrail-Filistin çatışmalarına çevrilmişken Rusya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Putin nükleer misilleme tatbikatı için orduya emir verdi.
25.10.2023 Dünya
Fukuşima'dan radyoaktif suyun Pasifik Okyanusu'na bırakılmasında ikinci aşama
Fukuşima'dan radyoaktif suyun Pasifik Okyanusu'na bırakılmasında ikinci aşama Japonya'da 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami sonucu Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde sızıntı yaşanmıştı. Santralin işletmecisi TEPCO, tesiste biriken arıtılmış radyoaktif atık suyun denize tahliyesinin ikinci aşamasına başlandığını duyurdu.
5.10.2023 Dünya
Fukuşima'daki radyoaktif suyun denize boşaltılması Ekim'de devam edecek
Fukuşima'daki radyoaktif suyun denize boşaltılması Ekim'de devam edecek Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunami sonucu hasar gören Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif atık suyu 5 Ekim tarihinde denize boşaltmaya devam edecek.
28.09.2023 Dünya
Turunçgilleri kısır böcek koruyacak
Turunçgilleri kısır böcek koruyacak Turunçgil üreticilerinin korkulu rüyası ‘unlubit’ ile mücadele için yetiştirilen milyonlarca kısır böcek bahçelere salındı. Ürün kimyasala maruz kalmadan doğal yolla korunacak, verim artacak.
20.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Atom Enerjisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.