Attila İlhan

Attila İlhan

Son dakika attila ilhan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan attila ilhan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan attila ilhan haber sayfamızda...

Attila İlhan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 699 attila ilhan haberi bulunmuştur.
Fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı! Nur Yoldaş'ın sağlık durumu hakkında açıklama geldi
Fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı! Nur Yoldaş'ın sağlık durumu hakkında açıklama geldi 'Sultan-ı Yegâh' başta olmak üzere, 'Mihrimah', 'Saki', 'Nagehan Bustan Faslı', 'Nedir Yarabbi Derdim' gibi şarkılarıyla bir döneme damga vuran Nur Yoldaş, yürüyüş yaptığı sırada fenalaşarak apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü isimden son durumu hakkında açıklama geldi.
17.04.2024 Cadde
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” İki efsane oyuncu Çolpan İlhan ve Sadri Alışık’ın oğlu, şair Attila İlhan ve yazar Cengiz İlhan’ın yeğeni Kerem Alışık’ı henüz oyuncu ve sunucu olmadığı günlerden tanırım. Profesyonel bir futbolcu olduğu yılların hızlı gençlerindendi, sonra Sibel Turnagöl ile evlendi, baba oldu. Uzak durduğu oyunculuğa ise “Gözleri Türkçe konuşan adam” dediği babası Sadri Alışık’ı kaybettikten sonra başladı. 80’lerin çapkını yıllar sonra sadece anne ve babası gibi oyuncu değil, şair olarak da çıktı karşımıza…
13.04.2024 Pazar
Attilâ İlhan Ödülü’ne başvurular başladı
Attilâ İlhan Ödülü’ne başvurular başladı Bu yıl dokuzuncusu dağıtılacak Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ne başvurular 13 Haziran’a kadar sürecek.
26.03.2024 Kültür Sanat
Süreyya Berfe vefat etti
Süreyya Berfe vefat etti Şair ve yazar Süreyya Berfe, 80 yaşında aramızdan ayrıldı. Urla’daki bir bakımevinde yaşayan ve bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Berfe, bugün ikindi vakti Urla Zeytinalanı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı’na defnedilecek.
10.01.2024 Kültür Sanat
‘Tüm değerlerimizi biz kucaklıyoruz’
‘Tüm değerlerimizi biz kucaklıyoruz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz. Fikrine, zikrine, meşrebine bakmaksızın kendini kültür ve sanatın hangi alanında olursa olsun ifade etmek isteyen herkesin önünü açtık” dedi.
21.12.2023 Gündem
İstikamet dostluk ve edebiyat
İstikamet dostluk ve edebiyat Türk edebiyatında “40 kuşağı”nın toplumcu gerçekçi yazarlarından Samim Kocagöz’ün hayatı belgesel oldu. “Samim Kocagöz-Mecburi İstikamet”, yaşamını yazmaya adayan bir ismin farklı yönlerini ve kuşağını hatırlatan bir vefa filmi.
18.12.2023 Kültür Sanat
İyi romanlar yargılamaz
İyi romanlar yargılamaz “Ölümden Uzak Bir Yer” adlı kitabıyla Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün sahibi olan Kerem Eksen, çarpıcı bir aile hikâyesi anlatıyor…
12.11.2023 Kültür Sanat
Bizim güzel hikâyemiz!
Bizim güzel hikâyemiz! Büyük zafere giden meşakkatli yol, vatanı emperyalist güçlerden temizlemek için gösterilen kudret ve Cumhuriyet ile taçlanan zafer… İşte Türkiye’nin en güzel hikâyesi ve onu en iyi şekilde anlatan kitaplar…
30.10.2023 Kültür Sanat
Atillâ İlhan’ın sesi 18 yıl sonra aramızda
Atillâ İlhan’ın sesi 18 yıl sonra aramızda Usta şair Attilâ İlhan’ın ölümünün 18’inci yıl dönümde “Birinci Cuma” şiiri ilk kez kendi sesinden yayınlandı.
11.10.2023 Kültür Sanat
YILMAZ GRUDA KİMDİR, kaç yaşındaydı? Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda'nın neyi oluyor? İşte, hayatı...
YILMAZ GRUDA KİMDİR, kaç yaşındaydı? Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda'nın neyi oluyor? İşte, hayatı... Usta oyuncu Yılmaz Gruda, 94 yaşında hayatını kaybetti. Ayşen Gruda'nın eski eşi olan Yılmaz Gurda, sayısız film, dizi ve tiyatroda boy gösterdi. 1930yılında İstanbul'da doğan Gruda, bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu. Yılmaz Gruda vefat etti. Peki, Yılmaz Gruda kimdir, aslen nereli?
26.07.2023 Bilgi Rehberi
Yılmaz Gruda hayatını kaybetti
Yılmaz Gruda hayatını kaybetti Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi, yönetmen Yılmaz Gruda, 94 yaşında hayata veda etti. Aynı zamanda şair ve oyun yazarı da olan Gruda, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.
26.07.2023 Kültür Sanat
Dayıoğlu’nun yaşam bohçasından çıkanlar
Dayıoğlu’nun yaşam bohçasından çıkanlar 88 yıldır maraton koşuyor Gülten Dayıoğlu… Bu uzun yolda iyiyi de gördü kötüyü de… Koşu sürerken açtı yaşam bohçasını koydu önüne… “Canım içimdeyken, bu bohçayı açıp içindekileri hâlen yaşam koşusunda ter dökmekte olanlarla paylaşmak istiyorum” dedi. Bohçadan çıkanları bu kez büyüklere anlattı…
16.07.2023 Kültür Sanat
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem Geçtiğimiz hafta, yaklaşık bir aydır devam eden hastalığı sebebiyle tedavi görmekte olduğu hastanede hayata veda eden ve İzmir Seferihisar’da uğurlanan yayıncı ve editör Mürşit Balabanlılar, Türkiye’nin kültür-sanat yayıncılığı için emektar bir imza olarak arşivlerdeki yerini aldı.
27.06.2023 Kültür Sanat
Attila Gökçe, Jorge Jesus'a sert çıktı! Emre Belözoğlu ve İsmail Kartal'ı hatırlattı
Attila Gökçe, Jorge Jesus'a sert çıktı! Emre Belözoğlu ve İsmail Kartal'ı hatırlattı Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Galatasaray'a deplasmanda 3-0 mağlup olan Fenerbahçe'de Jorge Jesus eleştirilerin hedefi haline geldi. Portekizli teknik direktörle ilgili Attila Gökçe çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
7.06.2023 Fenerbahçe
Galatasaraylı yıldıza övgü yağdırdı: Ayrı bir olay, büyük topçu
Galatasaraylı yıldıza övgü yağdırdı: Ayrı bir olay, büyük topçu Süper Lig'in 37'nci haftasında Galatasaray, şampiyon unvanıyla çıktığı maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0'lık skorla geçti. Sarı-kırmızılıların farklı zaferini spor yazarları değerlendirdi.
5.06.2023 Galatasaray
‘Padam Padam’ın 72 yıllık uğuru
‘Padam Padam’ın 72 yıllık uğuru Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue bir döndü, pir döndü.
4.06.2023 Cadde
Aşiyan Mezarlığı’ndan ses versem...
Aşiyan Mezarlığı’ndan ses versem... Bir mezarlığın “gezi yazısı”na konu olması, ilk bakışta tuhaf gelebilir. Ancak konu Aşiyan ise önyargıları bir kenara bırakmakta fayda var!
21.05.2023 Arkeoloji
Mültecilerin ortak çağrısı ‘barış talebi’
Mültecilerin ortak çağrısı ‘barış talebi’ Üç ayrı ülkeden dört sanatçı İstanbul’da bir araya gelip mültecilerin ‘ortak şarkısı’nı söylüyorlar. ‘Diyalog Projesi’nde sanatçılar kendi halklarının mültecilik deneyimden yola çıkarak Ukrayna’da, Suriye’de, İran’da, Kongo’da, Lübnan’da özetle dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaması gereken bir kaderi anlatıyorlar.
21.03.2023 Kültür Sanat
Attilâ İlhan Ödülleri’ne başvurular başladı
Attilâ İlhan Ödülleri’ne başvurular başladı Atillâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Atillâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ne başvurular başladı.
17.03.2023 Kültür Sanat
Kızılay’ın çağrısına yanıt geldi
Kızılay’ın çağrısına yanıt geldi Depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde vatandaşları kan bağışına davet etti. Çağrı üzerine İzmir, Aydın ve Manisa’da vatandaşlar, kan merkezlerinin yolunu tuttu.
7.02.2023 Ege
Alpay kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Alpay kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kanal D'nin cumartesi akşamlarına damga vurun eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler'de bu akşam ünlü sanatçı Alpay ağırlanacak. Şarklarıyla programa renk katacak olan Alpay'ın hayatı merak edilirken sıkça "Alpay kimdir, kaç yaşında ve nereli?" diye soruluyor.
14.01.2023 Cadde
Hem imzaladı hem şiir okudu
Hem imzaladı hem şiir okudu İzmir’de yaşayan, çağdaş şiirin önemli isimlerinden Tuğrul Keskin, Everest Yayınları standında kitaplarını imzaladı.
29.11.2022 Ege
‘Sonrası iyilik güzellik’
‘Sonrası iyilik güzellik’ “Edebiyat Müzesine Önsöz” sergisi yazar ve şairlerin kişisel arşiviyle yazılan bir “roman.” Bu edebiyat evinde yazarlarla sohbete davetlisiniz.
6.11.2022 Kültür Sanat
Zeynep Kaçar, ‘Yalnız’la kazandı
Zeynep Kaçar, ‘Yalnız’la kazandı Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle bu yıl yedincisini düzenlediği 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. Roman dalındaki ödüle, “Yalnız” isimli romanıyla Zeynep Kaçar, şiir dalındaki ödüle ise “Güneş Kalır Bir Başına” isimli kitabıyla Ömer Erdem değer görüldü.
2.11.2022 Kültür Sanat
Anımsanmak unutulmak
Anımsanmak unutulmak "Çoğu insan zekaya inanır...
2.10.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Attila İlhan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.