Av Yasağı

Av Yasağı

Son dakika av yasağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan av yasağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan av yasağı haber sayfamızda...

Av Yasağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 638 av yasağı haberi bulunmuştur.
Hamsi ihracatında  2 milyon doların üzerinde döviz girdisi
Hamsi ihracatında 2 milyon doların üzerinde döviz girdisi Türkiye genelinde bu yılın Ocak-Şubat döneminde 18 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 577 bin 463 kilogram karşılığı 2 milyon 119 bin 896 dolarlık döviz sağlandı.
27.03.2024 Ekonomi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
Ramazanda tezgâhlar balık çeşitleriyle şenlendi
Ramazanda tezgâhlar balık çeşitleriyle şenlendi Trabzon'da Ramazan’ın ilk gününde tezgâhlarda balık çeşitliliği dikkat çekerken, balıkların en ucuzu kilosu 50 TL'den satılan istavrit olurken, en pahalısı ise kilosu bin 300liradan satılan kalkan oldu.
11.03.2024 Ekonomi
Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda! Kurtarmanın tek yolu 'kota'
Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda! Kurtarmanın tek yolu 'kota' Türkiye'de denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından gemiler denize açılmıştı. Ancak şu günlerde balık tezgahlarına gidenlerin balık boylarından şikayet etmesi, gözleri aşırı avlanmaya çevirdi. "Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda. Hamsi sayısında bile azalma var" diyen uzmanlara göre ise tek kurtuluş kota uygulamasında.
26.11.2023 Gündem
Palamut azaldı, lüfer arttı
Palamut azaldı, lüfer arttı Marmara Denizi'nde 'denizin prensi' olarak bilinen lüferin geçen seneye oranla daha fazla görülmesi palamudun seyrek olmasına neden oldu. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, vatandaşların bu sene palamudu pahalıya yiyeceğini söyleyerek, "Lüfer yoğun olduğu zaman palamut olmaz. Lüfer ısırgan bir balık olduğu için genelde çevresinde başka balık bırakmaz. Lüfer dişli balık, palamudu kaçırıyor. Onun için palamut seyrek" dedi.
18.11.2023 Ekonomi
Palamut kıtlığı!
Palamut kıtlığı! Ordu'da kalkan av yasağı sonrası denize açılan balıkçılar, palamutta umduklarını bulamadı. Palamudun tanesi tezgahlarda 150 ile 170 liradan satılırken, balık satışı yapan Burçin Doğan, "Bu sene Allah nasip etmedi, az oldu. Hatta son 15 yıla bakıldığında, ilk defa bu kadar az palamut avcılığı oldu" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Misinaya takılan lagosa, hayat veren dokunuş
Misinaya takılan lagosa, hayat veren dokunuş Antalya'nın Konyaaltı Sahili açıklarında kopmuş bir oltaya takılan küçük balığı yuttuktan sonra ucuna ıslak mendillerin takıldığı misinadan kurtulamayan nesli azalan türlerden lagos, bölgede dalış yapan Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ile Sualtı Topluluğu üyeleri tarafından kurtarılıp, yaşam alanına bırakıldı.
2.10.2023 Haberler
Akdeniz'de balık bereketi! Fiyatlar yüzde 80 düştü
Akdeniz'de balık bereketi! Fiyatlar yüzde 80 düştü Akdeniz'de av yasağı yasağının kalkması ile birlikte balık fiyatları yüzde 80 düştü.
24.09.2023 Ekonomi
Tezgahlar coştu, palamut 80 liradan yerini aldı
Tezgahlar coştu, palamut 80 liradan yerini aldı Çanakkale’de av sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgahları adeta şenlendi. Sezonun ilk palamutları tanesi 80 liradan tezgaha çıktı.
22.09.2023 Haberler
Sezonun ilk palamutları fiyatıyla yüzleri güldürdü
Sezonun ilk palamutları fiyatıyla yüzleri güldürdü Çanakkale’de av sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgahları adeta şenlendi. Sezonun ilk palamutları tanesi 80 liradan tezgaha çıktı.
22.09.2023 Ekonomi
Lüfer 600 liradan tezgahta
Lüfer 600 liradan tezgahta Çanakkale’de av sezonunun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. "Denizlerin prensi" olarak bilinen lüfer, kilosu 600 liradan tezgahta yerini aldı. Av sezonu öncesinde fiyatı 250 liraya kadar çıkan sardalyenin fiyatı 70 liraya kadar geriledi. Palamudun tanesi ise 70 liradan satılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Palamut bolluğu var hamsi 50 liraya indi
Palamut bolluğu var hamsi 50 liraya indi Av sezonunun başında ağlarda ender rastlanılan palamut tezgahlarda yerini aldı. İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’daki balıkçılarda çingene palamudunun tanesi 70 liradan satılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Balık bolluğuyla birlikte fiyatlar da düştü
Balık bolluğuyla birlikte fiyatlar da düştü Çanakkale’de av sezonunun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. Balık bolluğuyla birlikte fiyatlar da geriledi.
13.09.2023 Ekonomi
Eylül balıkları tezgahta! Hangisinde, ne fayda var: Saç, tırnak, tiroid hepsine şifa kaynağı
Eylül balıkları tezgahta! Hangisinde, ne fayda var: Saç, tırnak, tiroid hepsine şifa kaynağı 1 Eylül itibarıyla kalkan av yasağı balıkçı tezgahlarını da şenlendirdi. Bu sene hangi balık çok hangi balık az derken binlerce kişi de balık özlemini gidermek için tezgahlara koştu. Peki eylül balıklarının faydaları neler? Detaylar haberimizde.
8.09.2023 Genel Sağlık
Balık sezonu açıldı! "Vatandaş bu sene balığa doyacak"
Balık sezonu açıldı! "Vatandaş bu sene balığa doyacak" Av yasağının kalkmasıyla birlikte vatandaşların özlediği balıklar Eskişehir'de ki tezgâhlarda yerini alırken, esnaf Cengizhan Şen, bu yıl balığın bol olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
5.09.2023 Ekonomi
Rize'de sezonun ilk istavrit ve hamsisi 100 liradan satılıyor
Rize'de sezonun ilk istavrit ve hamsisi 100 liradan satılıyor Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Hamsi tezgahlara 150 TL’den çıktı
Hamsi tezgahlara 150 TL’den çıktı Av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılar dün ağlarını hamsiyle doldurdu. Palamut ise çok ender görüldü. 15 kiloluk kasası mezatta 2 bin 500 liradan alıcı bulan hamsinin kilosu tezgahlara ise 150 liradan giriş yaptı.
2.09.2023 Ekonomi
Gürpınar Balık Hali'nde ilk mezatlar gerçekleşti
Gürpınar Balık Hali'nde ilk mezatlar gerçekleşti Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı av sezonu açılış programı sonrası balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. 4 buçuk ay süren av yasağı sonrasında atılan ilk ağlar balıkla doldu. Balıkçıların avdan dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı. Kasalara alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı.
1.09.2023 Ekonomi
Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı
Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.
31.08.2023 Haberler
Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı
Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.
31.08.2023 Gündem
Av yasağı kalkıyor 1 Eylül'de kalkıyor
Av yasağı kalkıyor 1 Eylül'de kalkıyor Denizlerde av yasağının bitmesine son 1 gün kala tayfaları tatlı bir telaş sardı. Balıkçılar hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti.
29.08.2023 Ekonomi
Balıkçılar 1 Eylül'e hazır!
Balıkçılar 1 Eylül'e hazır! Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Karadeniz’de bu sezon hamsi bolluğu bekleniyor.
28.08.2023 Ekonomi
Gözler 1 Eylül'e çevrildi: 2 balık çeşidinde bolluk bekleniyor
Gözler 1 Eylül'e çevrildi: 2 balık çeşidinde bolluk bekleniyor Denizlerde av yasağının kaldırılmasına az bir süre kala, Tekirdağlı balıkçılar çalışmalarını tamamlayarak 1 Eylül’ü bekliyor.
22.08.2023 Ekonomi
Yasa dışı avcılığa geçit yok! 1263 kişiye ceza
Yasa dışı avcılığa geçit yok! 1263 kişiye ceza Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri yasa dışı avcılığa geçit vermiyor. 2023'ün ilk 6 ayında 66 bin 764 denetim yapıldı. 1263 kişi ve iş yerine cezai işlem uygulandı.
20.08.2023 Ekonomi
Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor
Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonuna hazır girmek için hummalı bir şekilde eksiklerini gidermeye, teknelerini onarmaya çalışıyor.
10.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Av Yasağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.