Avrupa Güvenlik Ve İşbirliği Teşkilatı

Avrupa Güvenlik Ve İşbirliği Teşkilatı

Son dakika Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı haber sayfamızda...

Avrupa Güvenlik Ve İşbirliği Teşkilatı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.165 avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı haberi bulunmuştur.
Ordu’da AK Parti’li Mehmet Hilmi Güler yeniden seçildi
Ordu’da AK Parti’li Mehmet Hilmi Güler yeniden seçildi Ordu'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeniden belediye başkanı seçildi. İlçelerde ise 11’inde AK Parti, 4’ünde CHP, 2’sinde MHP, 1’inde İYİ Parti ve 1’inde de Yeniden Refah Partisi seçimi kazandı.
1.04.2024 Gündem
Sırbistan’da muhalefet yeniden sokağa indi
Sırbistan’da muhalefet yeniden sokağa indi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da muhalefet, geçtiğimiz sene 17 Aralık’ta yapılan erken genel ve yerel seçimlerin iptal edilmesi için bir kez daha sokağa inerek protesto düzenledi.
17.01.2024 Dünya
Çalışmanın ilk adımı ‘aile hukuku’ olacak
Çalışmanın ilk adımı ‘aile hukuku’ olacak Adalet Bakanlığı, ilki 2019’da hazırlanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve 2021’de başlatılan İnsan Hakları Eylem Planı’nı yenilemeye hazırlanıyor. Çocuk ve kadın hakları konusunda kritik kararlar alınması beklenen sürecin ilk mesajları ise aile hukuku alanında çalışmaları süren düzenleme ile verilecek.
18.10.2023 Gündem
Sami Kohen’i anıyoruz
Sami Kohen’i anıyoruz Milliyet Gazetesi’nde 66 yıl boyunca yazı yazarak Türkiye dış haberciliğine damga vuran usta kalem Sami Kohen’i, vefatının ikinci yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz.
18.10.2023 Gündem
Aliyev Paşinyan'la buluşmayı reddetti! Türkiye korkusu masayı devirdi
Aliyev Paşinyan'la buluşmayı reddetti! Türkiye korkusu masayı devirdi Azerbaycan lideri İspanya'daki görüşmeyi kabul etmedi, perde arkasında Fransa ve Almanya'nın özel çabası vardı. Amerikan Politico dergisi ise, Karabağ'ın kaderi değişmeden İstanbul'da ABD, Rusya ve Avrupa Birliği'nin gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.
4.10.2023 Haberler
Aliyev Paşinyan'la buluşmayı reddetti! Türkiye korkusu masayı devirdi
Aliyev Paşinyan'la buluşmayı reddetti! Türkiye korkusu masayı devirdi Azerbaycan lideri İspanya'daki görüşmeyi kabul etmedi, perde arkasında Fransa ve Almanya'nın özel çabası vardı. Amerikan Politico dergisi ise, Karabağ'ın kaderi değişmeden İstanbul'da ABD, Rusya ve Avrupa Birliği'nin gizli bir toplantı gerçekleştirdiğini yazdı.
4.10.2023 Dünya
Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir-Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
22.07.2023 Gündem
İsveç'ten sonra bu kez Danimarka! Yeni provokasyon
İsveç'ten sonra bu kez Danimarka! Yeni provokasyon Danske Patrioter adlı grup üyelerinin internet üzerinden canlı yayınladığı provokasyon, İsveç'teki skandalı izledi. Türkiye ve Irak'tan sert tepki var.
22.07.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi! Peş peşe görüşmeler
Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi! Peş peşe görüşmeler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
20.07.2023 Gündem
Dışişleri: Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz
Dışişleri: Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz Dışişleri Bakanlığı'nca, "Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklaması yapıldı.
20.07.2023 Gündem
Kosova’ya Türk askeri gidiyor!
Kosova’ya Türk askeri gidiyor! Kosova’nın kuzeyinde Sırplarla NATO askeri arasında yaşanan gerilim sonrasında bölgeye takviye yapılıyor. Türk komandolar, NATO görevi kapsamında Kosova’ya gidiyor.
4.06.2023 Gündem
14 Mayıs seçimlerini 489 uluslararası seçim gözlemcisi izledi
14 Mayıs seçimlerini 489 uluslararası seçim gözlemcisi izledi Dışişleri Bakanlığı, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ni 489 uluslararası seçim gözlemcisinin izlediğini açıkladı.
16.05.2023 Gündem
AB: Türkiye'de yeni parlamentonun görevlerini üstlenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz
AB: Türkiye'de yeni parlamentonun görevlerini üstlenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ve AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olivier Varhelyi, Türkiye seçimlerine ilişkin yayınladığı ortak mesajda “AB, yeni parlamentonun görevlerini üstlenmesini dört gözle bekliyor” dedi.
16.05.2023 Dünya
Büyükelçi Petersen: Seçim barışçıl bir ortamda gerçekleşti
Büyükelçi Petersen: Seçim barışçıl bir ortamda gerçekleşti Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Jan Petersen, Türkiye'de yapılan seçimlere yüksek katılım sağlandığını belirterek "Seçim günü barışçıl bir ortamda gerçekleşti, barışçıl ortam hakimdi" dedi.
15.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Seçim Gözlem Heyeti'yle görüştü
TBMM Başkanı Şentop, AKPM Seçim Gözlem Heyeti'yle görüştü TBMM Başkanı Şentop, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden (AKPM) gelen Seçim Gözlem Heyeti'ni kabul etti.
13.04.2023 Gündem
AGİT ve AKPM Göç Komisyonu'ndan Meclis ziyareti
AGİT ve AKPM Göç Komisyonu'ndan Meclis ziyareti Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Göç Komisyonu'nu AK Parti Grubunu ziyaret etti.
12.04.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü şiddetle kınıyorum
Bakan Çavuşoğlu: İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü şiddetle kınıyorum Eskişehir’e bir dizi ziyaretler için gelen ve konuşmasında muhalefeti eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün adayım diye çıkan bazı kişiler “YPG terör örgütü değildir” diyor. Terör örgütü değildir de nedir?” dedi.
7.04.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye sadece bölgesel bir güç değil küresel bir aktördür
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye sadece bölgesel bir güç değil küresel bir aktördür Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye sadece bölgesel bir güç değildir, küresel bir aktördür ve dünyanın neresinde nasıl bir mesele varsa mutlaka ve mutlaka Türkiye oradadır." dedi.
1.04.2023 Haberler
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye sadece bölgesel bir güç değil küresel bir aktördür
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye sadece bölgesel bir güç değil küresel bir aktördür Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye sadece bölgesel bir güç değildir, küresel bir aktördür ve dünyanın neresinde nasıl bir mesele varsa mutlaka ve mutlaka Türkiye oradadır." dedi.
1.04.2023 Gündem
Ukrayna'dan Putin'e: Bir hırsıza yakışır şekilde gece ziyaret etti
Ukrayna'dan Putin'e: Bir hırsıza yakışır şekilde gece ziyaret etti Kiev yönetimi, Rus liderin işgal altında tuttuğu Mariupol'e gitmesine ilişkin "Putin, bir hırsıza yakışır şekilde gecenin karanlığında Ukraynalı Mariupol'u ziyaret etti" açıklamasını yaptı.
19.03.2023 Dünya
'Putin'le görüştükten sonra intihar etti'
'Putin'le görüştükten sonra intihar etti' Kasım ayında Rus lider Putin ile görüşen ve kısa bir süre sonra 'Kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti' denilen Belarus Dışişleri Bakanı Makei'nin ölümündeki sır perdesi aralandı.
23.02.2023 Dünya
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ankara'da! F-16 ve F-35 sorusuna yanıt
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ankara'da! F-16 ve F-35 sorusuna yanıt Ankara'da kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Dışişleri Bakanı Bakan Çavuşoğlu, F-16 ve F-35'ler için son duruma ilişkin bilgi verdi. İki bakanın gündeminde 10 ili yıkan deprem felaketi de vardı.
20.02.2023 Gündem
Rusya'dan İsveç'teki provokasyona tepki: İnançlara saygı duymak zorunluluktur
Rusya'dan İsveç'teki provokasyona tepki: İnançlara saygı duymak zorunluluktur Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç’te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in provokatif eylemle ilgili açıklamaları hakkında, “Bir kişinin dini inançlarına saygı duymanın isteğe bağlı bir karar değil, bir zorunluluk olduğunu hatırlatmama izin verin” dedi.
24.01.2023 Dünya
Bir süredir sessizdi! Dnipro saldırı sonrası Zelenskiy ateş püskürdü
Bir süredir sessizdi! Dnipro saldırı sonrası Zelenskiy ateş püskürdü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, en az 40 sivilin öldüğü Dnipro kentindeki saldırıyı "savaş suçu" diye tanımlayarak Rusya'ya tepki gösterdi. BM Genel Sekreteri Guterres saldırıyı kınadı.
17.01.2023 Dünya
Şentop'tan APA ülkelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü için destek çağrısı
Şentop'tan APA ülkelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü için destek çağrısı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üye ülkeleri toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, başından bu yana Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi, ateşkes, tahıl koridoru oluşturulması gibi konulardaki gayretlerini anlatarak 'Nobel Barış Ödülü' için aday gösterdiğini, bu tarihi vesikada imzasının olmasını arzu eden parlamenterlerin, sekretaryayla irtibata geçebileceklerini söyledi.
9.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Güvenlik Ve İşbirliği Teşkilatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.