Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Son dakika Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi haber sayfamızda...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.832 avrupa insan hakları mahkemesi haberi bulunmuştur.
Dışişleri: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz 24 Nisan'ın yıldönümünde bazı ülkelerin yaptığı açıklamaları reddettiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, söz konusu tek taraflı açıklamaların radikal grupları cesaretlendirdiğini de vurguladı.
24.04.2024 Dünya
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler”
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler” AİHM geçtiğimiz hafta iklim eylemsizliği nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini açıklayarak oldukça önemli bir karar verdi. Biz de bu önemli kararla birlikte 19 Nisan Global İklim Grevi öncesi “Eko Öyküler” kitabının sayfalarını karıştırdık ve Greta’dan Hayrettin Karaca’ya dünyanın her yerinden iklim aktivistlerine baktık.
13.04.2024 Pazar
Yeni tartışma kimyasal hadım: Çocuk tacizcilerine uygulanabilir mi?
Yeni tartışma kimyasal hadım: Çocuk tacizcilerine uygulanabilir mi?  ürkiye günlerdir, Bağcılarda bir sucunun ses yalıtımlı odasında küçük çocuklara yıllardır tecavüz suçu işleyen faili konuşuyor. Toplumu derinden etkileyen bu olay, küçük çocuklara karşı işlenen suçlarda ve pedofili vakalarında uygulanacak cezalarının yeterliliği ve kastrasyon işleminin hangi durumlarda uygulanabileceğini de tartışmaya açtı.
26.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin iptali için yapılan 2 başvuruda karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine ilişkin açıklama yaptı.
23.02.2024 Gündem
Eşi Meksika'ya tatile gitti, dönmedi! Türk babanın 'çocuk' mücadelesi
Eşi Meksika'ya tatile gitti, dönmedi! Türk babanın 'çocuk' mücadelesi Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Alper Sancaktar (44), eşi Yeni Antonia Rodriguez Gallegos'un (38), 11 ve 5 yaşlarındaki çocuklarıyla tatile gittiği memleketi Meksika'dan dönmediğini belirtti.
22.02.2024 Haberler
Eşi Meksika'ya tatile gitti, dönmedi! Türk babanın 'çocuk' mücadelesi
Eşi Meksika'ya tatile gitti, dönmedi! Türk babanın 'çocuk' mücadelesi Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Alper Sancaktar (44), eşi Yeni Antonia Rodriguez Gallegos'un (38), 11 ve 5 yaşlarındaki çocuklarıyla tatile gittiği memleketi Meksika'dan dönmediğini belirtti.
22.02.2024 Gündem
AYM Başkanı Arslan: 153'ncü maddeye göre kesin olup gerçek ve tüzel kişileri bağlar
AYM Başkanı Arslan: 153'ncü maddeye göre kesin olup gerçek ve tüzel kişileri bağlar Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Elbette AYM'nin kararlarını ve Anayasa hükümlerini beğenmeyebilir, bunlara katılmayabilirsiniz; ancak bir hukuk devletinde katılsak da katılmasak da bu kararlara uyulması anayasal bir sorumluluktur. AYM kararları kesin olup; yasama, yürütme ve yargı organları, irade makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar" dedi.
8.02.2024 Gündem
AİHM'in ilk Türk kadın yargıcı Prof. Dr. Ayşe Işıl Karakaş hayatını kaybetti
AİHM'in ilk Türk kadın yargıcı Prof. Dr. Ayşe Işıl Karakaş hayatını kaybetti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görev yapan ilk Türk kadın Yargıç Prof. Dr. Ayşe Işıl Karakaş 66 yaşında hayatını kaybetti. Karakaş'ın cenazesi yarın öğle vakti Teşvikiye Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Hasdal Mezarlığı'na defnedilecek. 
25.01.2024 Gündem
PFDK'dan Kocaelispor'da 478 bin TL para cezası!
PFDK'dan Kocaelispor'da 478 bin TL para cezası! 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'a PFDK tarafından 478 bin TL para cezası verildi.
19.01.2024 1.Lig
AYM Başkanı Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi kararının icra edilmemesinin gerekçesi olamaz
AYM Başkanı Zühtü Arslan: Anayasa Mahkemesi kararının icra edilmemesinin gerekçesi olamaz Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yaptığı açıklamada "Anayasa Mahkemesi'nin nihai ve bağlayıcı kararından sonra artık mahkemeler ya da anayasal organlar arasında ortaya çıkabilecek görüş, yorum veya yaklaşım farklılıkları sadece eleştiri konusu olabilir. Ancak bu farklılıklar Anayasa Mahkemesi kararının icra edilmemesinin hiçbir şekilde gerekçesi olamaz." ifadelerini kullandı.
12.01.2024 Gündem
Fatih Altaylı için mahkeme karar verdi
Fatih Altaylı için mahkeme karar verdi Fatih Altaylı için karar çıktı. Mahkeme Altaylı için "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan 7 ay hapis cezası verdi. İşte detaylar...
3.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan AİHM ve Osman Kavala açıklaması
Bakan Tunç'tan AİHM ve Osman Kavala açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
7.12.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Avrupa'ya net mesaj! 'Türkiye böyle bir ülke değil'
Bakan Fidan'dan Avrupa'ya net mesaj! 'Türkiye böyle bir ülke değil' Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bakanlığının 2024 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.Bakan Fidan, "AB şuna karar vermek zorunda. Türkiye ölçeğinde bir ülkeyle, Müslüman bir ülkeyle ben yeni bir birlik kurmak istiyor muyum?" dedi.
20.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Davutoğlu'nu kabul etti
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Davutoğlu'nu kabul etti Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.
14.11.2023 Gündem
Yargıtay Birinci Başkanı Akarca: Sürekli yargıyı kötülemek kaos yaratır
Yargıtay Birinci Başkanı Akarca: Sürekli yargıyı kötülemek kaos yaratır Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek ders işledi. Sürekli yargıyı kötülemenin bir kaos yaratacağını söyleyen Akarca, 'İnsanların kafasında yargıya olan güveni azaltır' dedi.
8.11.2023 Gündem
Trafikte can alana ‘cezasızlık’ iklimi!
Trafikte can alana ‘cezasızlık’ iklimi! Trafikte ölüm ve ağır yaralanmalara neden olan sürücüler hafif cezalarla kurtuluyor. Sürücünün kusurlu bulunduğu davalarda dahi bu güne kadar verilen en yüksek ceza 9 yıl. Yakınlarını trafik kazasında kaybeden aileler, yasalara isyan ediyor...
22.10.2023 Gündem
Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: İnsanlık artık suskunluğunu bozmalı
Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Turan: İnsanlık artık suskunluğunu bozmalı Türkiye- Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, İsrail'in, sivilleri, kadın ve çocukları özellikle hedef aldığını belirterek, "İnsanlık artık suskunluğunu bozmalıdır." ifadelerini kullandı.
18.10.2023 Gündem
KANGAL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
KANGAL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN İLAN KANGAL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO : 2022/183 EsasKARAR NO : 2023/36İLANEN TEBLİGATYAPILACAK DAVALI:TALAT VEZİRHÜYÜK-İbrahim ve Fatma oğluKangal Mancılık köyü nüfusuna kayıtlı...
12.10.2023 Resmi İlanlar
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan tepki! 'Türkiye nezdinde kıymeti yoktur'
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan tepki! 'Türkiye nezdinde kıymeti yoktur' TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin FETÖ ilgili kararına ilişkin açıklama yaptı. Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye, Türk siyasetine kastetmiş, Türk demokrasisine kast etmiş bir terör örgütü lehine alınmış kararların Türkiye nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
1.10.2023 Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan tepki! 'Türkiye nezdinde kıymeti yoktur'
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan tepki! 'Türkiye nezdinde kıymeti yoktur' TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin FETÖ ilgili kararına ilişkin açıklama yaptı. Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye, Türk siyasetine kastetmiş, Türk demokrasisine kast etmiş bir terör örgütü lehine alınmış kararların Türkiye nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
1.10.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili açıklama! 'Tüm yönleriyle araştırılıyor'
Bakan Tunç'tan Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili açıklama! 'Tüm yönleriyle araştırılıyor' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’daki terör saldırısı girişiminin tüm yönleriyle araştırıldığını belirtti.
1.10.2023 Gündem
Milli yargıya bir müdahale
Milli yargıya bir müdahale Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), ByLock’un tek başına suç unsuru olmayacağına yönelik kararını ‘milli yargıya müdahale’ olarak değerlendirdi.
29.09.2023 Gündem
Zabıt katibi sınav sonuçlarıyla ilgili Bakan Tunç açıklama
Zabıt katibi sınav sonuçlarıyla ilgili Bakan Tunç açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 20 bini aşkın zabıt katibi alımıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
28.09.2023 Gündem
Ne oldu Vardanyan! Ermenistan ve Rusya'da şok, Karabağ'da tarihi anlar
Ne oldu Vardanyan! Ermenistan ve Rusya'da şok, Karabağ'da tarihi anlar Karabağ'daki ayrılıkçı rejimin liderinin Azerbaycan tarafından yakalanması Erivan'da depreme yol açtı, yerel medya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulduğunu yazdı. Russia Today'in Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ise adeta ağıt yaktı. Karabağ'da kağıt üstünde kurulan rejim ise, kendi kendini fesh edeceği tarihi açıkladı...
28.09.2023 Dünya
Ne oldu Vardanyan! Şok dalgaları Moskova'ya ulaştı, tarih verildi...
Ne oldu Vardanyan! Şok dalgaları Moskova'ya ulaştı, tarih verildi... Karabağ'daki ayrılıkçı rejimin liderinin Azerbaycan tarafından yakalanması Erivan'da depreme yol açtı, yerel medya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulduğunu yazdı. Russia Today'in Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ise adeta ağıt yaktı. Karabağ'da kağıt üstünde kurulan rejim ise, kendi kendini fesh edeceği tarihi açıkladı...
28.09.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.