Avrupa İstatistik Ofisi

Avrupa İstatistik Ofisi

Son dakika Avrupa İstatistik Ofisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa İstatistik Ofisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa İstatistik Ofisi haber sayfamızda...

Avrupa İstatistik Ofisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 645 avrupa istatistik ofisi haberi bulunmuştur.
Pazarlama evreni herkesi kapsıyor
Pazarlama evreni herkesi kapsıyor "Bireyselden kurumsala, tüm hedef kitleyi kapsayan, müşteri odaklı büyük bir ekosistem oluşturduk. Müşteri memnuniyetinde son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştık..."
10.11.2023 Milliyet Executive
İŞKUR açıkladı! Açık iş sayısında artış
İŞKUR açıkladı! Açık iş sayısında artış Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç Açık İş İstatistikleri Araştırması’na göre açık iş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29,3 oranında artış gösterdi.
17.10.2023 Ekonomi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.
13.10.2023 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları belli oldu
Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları belli oldu Euro Bölgesi'nde enflasyon mayıs ayında yıllık bazda yüzde 6,1 seviyesinde gerçekleşti.
16.06.2023 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları belli oldu
Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları belli oldu Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 6,9 oldu.
31.03.2023 Uzmanpara
AB’de cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığına karşı şeffaflık zorunluluğu
AB’de cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığına karşı şeffaflık zorunluluğu Avrupa Birliği (AB), kadın ve erkek çalışanlar arasında cinsiyete dayalı ücret ayrımcılığının ortadan kaldırılması amacıyla, üye ülkelerdeki işletmelere, şeffaflık zorunluluğu getiriyor.
31.03.2023 Dünya
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi Euro Bölgesi'nde enflasyon şubat ayında yıllık yüzde 8,5 seviyesine geriledi.
17.03.2023 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta yüzde 9,2 oldu.
6.01.2023 Uzmanpara
Temmuz ayında Avrupa'da 2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'
Temmuz ayında Avrupa'da 2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu' Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'. Sığınma başvurusu sonrası, mülteci merkezlerinden haber vermeden ayrılan çocuklar konusunda da en yüksek orana sahip olan ülkeler, Bulgaristan ve Avusturya oldu.
7.10.2022 Dünya
Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı
Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı Euro Bölgesi'nde eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 10'a ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye çıktı.
30.09.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon arttı
Euro Bölgesi'nde enflasyon arttı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ağustosta yüzde 9,1'e yükseldi.
16.09.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde işsizlik geriledi
Euro Bölgesi'nde işsizlik geriledi Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı temmuzda yüzde 6,6 seviyesine indi.
1.09.2022 Uzmanpara
Avrupa'da iflas başvuruları arttı
Avrupa'da iflas başvuruları arttı Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat’a göre AB ülkelerinde iflas başvurularının sayısı ikinci çeyrekte yüzde 2.5 yükseldi. İlk çeyreğe göre en çok artış yüzde 74.4 ile Letonya’da kaydedildi.
23.08.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde ÜFE arttı
Euro Bölgesi'nde ÜFE arttı Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) haziranda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35,8 yükseldi.
3.08.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi beklentilerin üzerinde büyüdü
Euro Bölgesi beklentilerin üzerinde büyüdü Euro Bölgesi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.6 oranında büyüme kaydetti.
8.06.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon zirveye ulaştı
Euro Bölgesi'nde enflasyon zirveye ulaştı Euro Bölgesi'nde enflasyon şubat ayında yükselişini sürdürerek rekor kırdı.
2.03.2022 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı
Euro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı Euro Bölgesi'nde enflasyon ocak ayında beklenmedik şekilde rekor seviyeye yükseldi. Ancak çekirdek enflasyon düştü.
2.02.2022 Uzmanpara
Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi belli oldu
Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi belli oldu 2020 yılı Satınalma Gücü Paritesi’ne göre Türkiye’nin kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri 62 oldu.
15.12.2021 Uzmanpara
AB'de inşaat üretimi arttı
AB'de inşaat üretimi arttı Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşediği eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 arttı.
17.11.2021 Uzmanpara
Euro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi
Euro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi Euro Bölgesi'nde, ekim ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 4,1'e yükseldi.
17.11.2021 Uzmanpara
Avrupa Birliği üçüncü çeyrekte büyüdü
Avrupa Birliği üçüncü çeyrekte büyüdü Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin yumuşadığı yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2,1 büyüme kaydetti.
16.11.2021 Uzmanpara
AB'nin tarımsal üretimi geriledi
AB'nin tarımsal üretimi geriledi Avrupa Birliği'nin (AB) tarımsal üretimi geçen yıl yüzde 1,1 düşüşle 414,1 milyar euro seviyesine indi.
15.11.2021 Ekonomi
AB'nin ithalatı hızlı yükseldi
AB'nin ithalatı hızlı yükseldi Avrupa Birliği'nin (AB) ithalatı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşediği eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,5 arttı.
15.11.2021 Uzmanpara
Enflasyona karşı fotoğraflı tespit
Enflasyona karşı fotoğraflı tespit TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2022 bütçesine ilişkin sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TÜİK’in uyguladığı her türlü hesaplama yönteminde Avrupa İstatistik Ofisi’yle (EUROSTAT) istişare ettiklerini ve “uygun” görüşü aldıklarını belirterek, “Bazı eleştiriler olabilir, farklı kuruluşların farklı çalışmaları olabilir. Bunların hepsine saygı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
14.11.2021 Ekonomi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi azaldı
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi azaldı Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 geriledi.
12.11.2021 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa İstatistik Ofisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.