Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu

Son dakika Avrupa Parlamentosu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa Parlamentosu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa Parlamentosu haber sayfamızda...

Avrupa Parlamentosu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.399 avrupa parlamentosu haberi bulunmuştur.
AB’den yapay zeka yasasına onay
AB’den yapay zeka yasasına onay AB parlamentosu dönüm noktası niteliğindeki yapay zeka (YZ) yasasına son onayını verdi. AB milletvekilleri dün YZ’yi düzenleyen “tarihi” kurallara yeşil ışık yakarak resmi olarak kabul edilmelerinden önceki son engeli de aşmış oldu. Geniş kapsamlı düzenleme Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu’nda 523 milletvekilinin desteğiyle kabul edilirken 46 milletvekili karşı oy kullandı.
14.03.2024 Ekonomi
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği Bir nektarinin tadını Bayramiç'in doğası nasıl etkileyebilir? Maraş'ın yöresel kültürü tarhananın işlenmesine neler kazandırabilir? Aromasını, tadını, kokusunu, hatta şeklini... Gelin birlikte AB'den coğrafi işaretli ürünlerle bu yolculuğun izini sürelim...
11.03.2024 Milliyet Executive
Dünyada son dakika... Fransız ordusuna savaş talimatı! 'Avrupa kıtası nükleer savaşla yok olacak'
Dünyada son dakika... Fransız ordusuna savaş talimatı! 'Avrupa kıtası nükleer savaşla yok olacak' Fransa lideri Macron, Rusya'nın Ukrayna'da iki şehri daha alması durumunda Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndereceğini açıkladı.
8.03.2024 Dünya
‘Asker gönderme’ fazla geldi
‘Asker gönderme’ fazla geldi Avrupa’da Ukrayna’ya yardımların sürmesi konusunda fikir birliği bulunurken, Macron’un gündeme getirdiği asker gönderme konusu olumsuz karşılandı. Macron’un Avrupa’ya liderlik etme isteği dikkat çekiyor.
29.02.2024 Dünya
Hapishanede ölen Rus muhalif lider Navalny için 1 Mart’ta Moskova’da cenaze töreni düzenlenecek
Hapishanede ölen Rus muhalif lider Navalny için 1 Mart’ta Moskova’da cenaze töreni düzenlenecek Cezaevinde yaşamını yitiren Rus muhalif lider Alexei Navalny için 1 Mart Cuma Moskova’da cenaze töreni düzenleneceği açıklandı. Açıklama Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmysh’den geldi.
28.02.2024 Dünya
Meta'dan AP seçimlerine özel önlem! Ekip kuruyorlar
Meta'dan AP seçimlerine özel önlem! Ekip kuruyorlar ABD merkezli sosyal medya şirketi Meta, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için özel bir ekip kurulacağını açıkladı.
26.02.2024 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İki devlet esasına dayalı çözümden başka çaremiz yok
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İki devlet esasına dayalı çözümden başka çaremiz yok Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bağcılar'da 'İzler Silinmeden Kıbrıs Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Tatar, “Kıbrıs'ın gerçeklerine baktığımızda komşuluk ilişkileriyle iki devlet esasına dayalı bir çözümden başka bir çaremiz yoktur. Her ne kadar Güney Kıbrıs'ta bizlerin tarihi varsa, yaptıklarımız varsa, eserlerimiz varsa, biz Kıbrıs'ta artık iki devleti savunuyoruz" dedi.
21.02.2024 Gündem
'Verilere bağlı yaklaşım izleyeceğiz'
'Verilere bağlı yaklaşım izleyeceğiz' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde verilere bağlı yaklaşım izlemeye devam edeceklerini söyledi.
15.02.2024 Uzmanpara
Macaristan'da siyasi deprem! Cumhurbaşkanı Novak ve eski Adalet Bakanı Varga istifa etmek zorunda kaldı
Macaristan'da siyasi deprem! Cumhurbaşkanı Novak ve eski Adalet Bakanı Varga istifa etmek zorunda kaldı Çocuklara cinsel tacizde bulunan çocuk esirgeme kurum müdürüne yardım eden yardımcısına çıkarılan özel af, Doğu Avrupa ülkesini sarstı. Papa'nın Macaristan ziyaretinde imzalanan şahsa mahsus özel af, bir yıl sonra ortaya çıktı.
11.02.2024 Dünya
Avrupa Birliği'nden geri adım! Çiftçi protestoları işe yaradı
Avrupa Birliği'nden geri adım! Çiftçi protestoları işe yaradı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kıta genelinde çıkan çiftçilerin protestoları nedeniyle tarım ilacı (pestisit) kullanımını azaltma planından vazgeçtiklerini duyurdu.
6.02.2024 Dünya
Çiftçiler ‘Avrupa’yı kuşattı
Çiftçiler ‘Avrupa’yı kuşattı Almanya’da çiftçilerin Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikalarına tepki olarak başlattığı eylemler Fransa, İtalya, Portekiz, Yunanistan, İspanya ve Belçika’ya sıçrarken, protestocular dün Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nu (AP) kuşattı. 
2.02.2024 Dünya
Avrupa'da çiftçiler isyan etti! Traktörleriyle sokağa indiler, işte nedenleri
Avrupa'da çiftçiler isyan etti! Traktörleriyle sokağa indiler, işte nedenleri Ucuz gıda ürünleri ithalatına karşı koruma Fransız protestocuların temel taleplerinden birini oluşturuyor. Fransız çiftçiler ayrıca gübre, enerji ve tarım yapmak ve hayvan yetiştirmek için kullanılan diğer girdilerdeki yüksek fiyatların gelirlerini olumsuz etkilediği görüşünde.
1.02.2024 Dünya
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler İtalya, ülkede sayılarının arttığı Afrikalı mültecileri göndereceği ülkeyi açıkladı.
30.01.2024 Dünya
Fransa’nın tartışmalı yeni kültür bakanı
Fransa’nın tartışmalı yeni kültür bakanı Fransa’nın yeni kültür bakanı Rachida Dati sanat dünyasında tartışma yarattı. Bakan Dati’nin sanat kökenli olmayışı ve daha önce yasa dışı lobicilik ile suçlanması tepkileri büyütüyor.
18.01.2024 Kültür Sanat
Sırbistan’da muhalefet yeniden sokağa indi
Sırbistan’da muhalefet yeniden sokağa indi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da muhalefet, geçtiğimiz sene 17 Aralık’ta yapılan erken genel ve yerel seçimlerin iptal edilmesi için bir kez daha sokağa inerek protesto düzenledi.
17.01.2024 Dünya
IMF: Yapay zeka işlerin yüzde 40'ını etkileyecek
IMF: Yapay zeka işlerin yüzde 40'ını etkileyecek Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan yeni bir analize göre, yapay zeka teknolojisi, dünya çapında tüm işlerin yaklaşık yüzde 40'ını etkileyecek.
15.01.2024 Dünya
2024 yılında dünya genelinde yapılacak tüm seçimler
2024 yılında dünya genelinde yapılacak tüm seçimler Gezegendeki nüfusun neredeyse yarısına ev sahipliği yapan onlarca ülkede 2024 yılında genel seçimler yapılacak. Bununla birlikte oy kullanma hakkını kullanan vatandaşların sayısının çokluğu, pek de iyiye işaret etmiyor. Öyle ki bu yıl, en sağlam demokrasiler bile bir anlamda test edilecek.
10.01.2024 Dünya
Sahra Wagenknecht, Almanya'da BSW’yi kurdu
Sahra Wagenknecht, Almanya'da BSW’yi kurdu Almanya’da Sol Parti’den ayrılan Alman siyasetinin popüler isimlerinden Sahra Wagenknecht, "Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW)" adlı partisini resmen kurdu.
8.01.2024 Dünya
Dünyanın yarısı sandığa gidiyor!
Dünyanın yarısı sandığa gidiyor! Bu yıl dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilecek seçimler, demokrasinin en önemli testi olarak görülüyor. 60’ın üzerinde ülkede, dünya nüfusunun yarısının sandıklara gideceği bu yıl, küresel siyaset açısından önemli bir dönemeç olacak.
7.01.2024 Dünya
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var?
25.12.2023 Gündem
Fransa'da göç yasasını sertleştiren yeni tasarı Macron'un partisinde çatlağa yol açtı
Fransa'da göç yasasını sertleştiren yeni tasarı Macron'un partisinde çatlağa yol açtı Parlamentonun iki kanadı tarafından da onaylanması gereken anlaşma, Avrupa'nın diğer ülkelerinde olduğu gibi göç konusunda Fransa'da da siyasi ağırlığın sağa doğru kaydığını gösteriyor
20.12.2023 Dünya
Kılıç, AP Türkiye Raportörü ile görüştü
Kılıç, AP Türkiye Raportörü ile görüştü Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı-Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ve beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.
20.12.2023 Gündem
Dünyanın ilk 'Yapay Zeka Yasası' kabul edildi! İşte yasaklar
Dünyanın ilk 'Yapay Zeka Yasası' kabul edildi! İşte yasaklar Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve üye ülkeler, dünyadaki ilk 'Yapay Zeka Yasası' konusunda anlaşmaya vardı.
9.12.2023 Dünya
Avrupa Birliği satılmayan giysi ve ayakkabıların imhasını yasakladı
Avrupa Birliği satılmayan giysi ve ayakkabıların imhasını yasakladı Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlementosu, 'sürdürülebilir ürünlere yönelik eko-tasarım' düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından, 2 yıl içinde Avrupa genelinde satılmayan giysi ve ayakkabıların imha edilmesi tamamen yasaklanacak.
6.12.2023 Dünya
‘Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli' Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı
‘Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli' Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Parlamentosu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.