Avrupa Uzay Ajansı

Avrupa Uzay Ajansı

Son dakika Avrupa Uzay Ajansı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa Uzay Ajansı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa Uzay Ajansı haber sayfamızda...

Avrupa Uzay Ajansı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 712 avrupa uzay ajansı haberi bulunmuştur.
Alper Gezeravcı: Ay'da bir lojistik üssü kurulması kesin
Alper Gezeravcı: Ay'da bir lojistik üssü kurulması kesin Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, "Türk bilim insanları 8 yıldır Antarktika'ya gidiyor. Sorgulanan konulardan birisi de bu. Türklerin Antarktika'da ne işi var? İlim Çin'de de olsa, kutuplarda da olsa gidip alacağız. İlimin olduğu yerden bizim eksik kalmamız mümkün değil. Eğer bugün bu vizyonu ortaya koyup, oralara gidilmezse yarın bir gün sizin geleceğinizde hak ettiğiniz bir alandan mahrum kalmanıza neden olur. Dolayısıyla ilim neredeyse onu gidip almakla mükellefiz" dedi.
22.03.2024 Gündem
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Ay’ın güneyini kapma yarışı
Ay’ın güneyini kapma yarışı ABD, çok su olduğu umulan Ay’ın güneyini kapmak için Rusya, Çin, Hindistan, Japonya ve Avrupa’ya karşı atağa kalktı. Amaç, Ay’ın güneyinde kalıcı işgali sağlamak!
15.02.2024 Dünya
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir!” oldu. Gezeravcı’nın bulunduğu kapsülün bugün Uzay İstasyonu’na varması bekleniyor.
20.01.2024 Gündem
Uzaya uçan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünya medyasında! 'Çığır açıcı...'
Uzaya uçan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünya medyasında! 'Çığır açıcı...' Türkiye'nin tarihi uzay hamlesi, Almanya'dan Hindistan'a, ABD'den Yunanistan'a, İsrail'den Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'e dünyanın dört bir yanında yankı buldu. Uluslararası medya astronot Alper Gezeravcı'nın sözlerine yer verirken, AFP Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzay görevine ciddi bir ilgi gösterdiği yorumunu yaptı.
19.01.2024 Dünya
Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı... 4 maddelik hedef
Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı... 4 maddelik hedef Türkiye, gökyüzündeki macerasında tarihi bir adıma hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sürece ilişkin yeni mesajlar verdi.
18.01.2024 Gündem
Fırlatma tarihi 1 gün ertelendi! Heyecanlı bekleyiş sürüyor
Fırlatma tarihi 1 gün ertelendi! Heyecanlı bekleyiş sürüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak kapsülün fırlatılması ertelendi. Fırlatmanın, bu gece 00.49’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
18.01.2024 Gündem
Türkiye'nin uzay yolculuğu için geri sayım: 'Uzay hatıra bileti' yayımlandı
Türkiye'nin uzay yolculuğu için geri sayım: 'Uzay hatıra bileti' yayımlandı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece saat 01.11’de gerçekleşecek fırlatma ile uzay yolculuğuna başlayacak.
17.01.2024 Gündem
Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı
Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi için hazırlıkları devam ediyor. Gezeravcı'yı ABD'de uzaya yolcu edeceklerin başında ailesi var. Peki ailesi ilk Türk uzay yolcusuyla uzaya gitmeden önce ne söyledi? Gezeravcı küçükken uzaya meraklı mıydı? Tüm bu soruları CNN TÜRK editörü Gülşen Coşkun, Gezeravcı'nın ailesine sordu.
17.01.2024 Gündem
Yolun açık olsun: Astro Türk
Yolun açık olsun: Astro Türk Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece Türkiye saati ile 01.11’de yapılacak fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da izlenebilecek.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
‘Aditya-L1’ Güneş’in yörüngesine girdi
‘Aditya-L1’ Güneş’in yörüngesine girdi Hindistan’ın Güneş gözlem misyonu “Aditya-L1”, dört aylık bir yolculuğun ardından Güneş’in yörüngesine girdi.
8.01.2024 Dünya
Gelecek nesillere ilham verecek
Gelecek nesillere ilham verecek 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece ISS’e gidecek Gezeravcı ‘Gelecek nesillerimize ilham kaynağı olması, onların kısıtlamak zorunda oldukları hayallerini uzayın derinliklerine taşımak mutluluk verici’ dedi.
6.01.2024 Gündem
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu'
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu' Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için seçilen astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak 2024’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Bunun için de birtakım eğitim süreçlerinden geçti. "Bugüne kadar sadece 600 kişiye nasip oldu" diyen GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, ilk Türk astronotun adım adım göreve nasıl hazırlandığını, işin perde arkasını anlattı.
6.01.2024 Gündem
İlk Türk astronot uzaya Türkiye'de yetişen bitkiyi götürecek
İlk Türk astronot uzaya Türkiye'de yetişen bitkiyi götürecek Pilot Albay Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta ‘ilk Türk astronotu’ unvanıyla uzaya çıkacak. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda(ISS) 14 gün kalacak, 13 deneye imza atacak. Tuz Gölü’nde yetişen ‘Schrenkiella Parvula’ bitkisini uzaya götürecek Gezeravcı’nın yapacağı deneyleri Milliyet sizin için detaylandırdı.
4.01.2024 Gündem
2023'e damga vuran uzay araştırmaları
2023'e damga vuran uzay araştırmaları Dünyanın önde gelen uzay ajansları, gezegenimizi ve güneş sistemini daha iyi tanıyabilmek, temel sorulara yanıt bulabilmek için karmaşık ve zorlu uzay seyahatleri gerçekleştirdi.
29.12.2023 Dünya
Yolculuk 9 Ocak’ta
Yolculuk 9 Ocak’ta Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunun gerçekleşeceği tarih belli oldu.
15.12.2023 Gündem
Altı gezegenli sistem keşfedildi
Altı gezegenli sistem keşfedildi Astronomlar, Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta, 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti. Büyük bir kozmik orkestra gibi senkronize hareket eden nadir sistemin, uzay incelemeleri için fırsat sunduğu belirtildi.
1.12.2023 Dünya
Evrenin haritasını ‘Öklid’ çıkaracak
Evrenin haritasını ‘Öklid’ çıkaracak 4 ay önce fırlatılan ve evrenden ilk görüntülerini yollayan uzay teleskobu Öklid’in çalışmalarının, kâinatın haritasının çıkarılması için büyük bir adım olduğu belirtildi.
12.11.2023 Dünya
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
ABD-Çin rekabeti uzay ekonomisinde nasıl yeni bir sayfa açtı?
ABD-Çin rekabeti uzay ekonomisinde nasıl yeni bir sayfa açtı? Sovyetler Birliği'yle uzun rekabetinin ardından ABD'nin uzay yarışındaki en güçlü rakibi artık Çin. NASA bu yarışta hiç olmadığı kadar özel şirketlere güveniyor. İrili ufaklı uzay şirketlerine devasa yatırımlar yapılırken uzayın trilyon dolarlık bir endüstri haline gelmesi bekleniyor.
27.09.2023 Dünya
Hindistan, Güneş'i araştırma amaçlı yeni uzay misyonunu başarıyla başlattı!
Hindistan, Güneş'i araştırma amaçlı yeni uzay misyonunu başarıyla başlattı! Hindistan, Ay'ın güney kutbu yakınlarına uzay aracı indiren ilk ülke olarak tarihe geçtikten birkaç gün sonra, Güneş'i araştırma amaçlı ilk gözlem misyonunu başlattı.
2.09.2023 Dünya
Hindistan, Güneş'le ilgili araştırma yapmak için yeni bir uzay misyonu başlatıyor
Hindistan, Güneş'le ilgili araştırma yapmak için yeni bir uzay misyonu başlatıyor Hindistan geçtiğimiz hafta Ay'ın güney kutbu yakınlarına başarıyla uzay aracı indiren ilk ülke oldu. İki gün sonra da Güneş'e doğru yola çıkmaya hazırlanıyor.
31.08.2023 Dünya
SpaceX'in Falcon-9'u fırlattı! Crew-7 görevi başladı
SpaceX'in Falcon-9'u fırlattı! Crew-7 görevi başladı NASA ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) göndermeyi hedefleyen "Crew-7" görevi başladı.
26.08.2023 Dünya
Dünya Meteoroloji Organizasyonu'ndan aşırı sıcaklarda kalp krizi ve ölüm uyarısı
Dünya Meteoroloji Organizasyonu'ndan aşırı sıcaklarda kalp krizi ve ölüm uyarısı WMO "Dikkatlerin çoğu gündüz maksimum sıcaklıklara odaklanırken, özellikle savunmasız nüfus için en büyük sağlık riski gece sıcaklıklarından kaynaklanıyor" dedi
18.07.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Uzay Ajansı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.