Ayçekirdeği

Ayçekirdeği

Son dakika ayçekirdeği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ayçekirdeği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ayçekirdeği haber sayfamızda...

Ayçekirdeği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 134 ayçekirdeği haberi bulunmuştur.
Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı
Saçlarınızı havluyla kurulamayın! Güçlü ve gür saçların sırrı bu yöntemde saklı Genler saç tipleri üzerinde etkili olsa da, birçok farklı yöntemle bunu değiştirebiliriz. Uygulayacağınız bu yöntemlerle saç tellerinizi güçlendirip, uzamasını hızlandırmak mümkün.
12.08.2023 Güzellik
Besin değerini artırmanın basit ve sağlıklı yolu: Filizlendirme
Besin değerini artırmanın basit ve sağlıklı yolu: Filizlendirme İçerdikleri besin değerleriyle vücudumuzu hastalıklara karşı daha dirençli kılan kurubaklagiller, beslenmemizde şüphesiz çok önemli bir yere sahip. Son dönemlerde ise kurubaklagillerin filizlendirilmiş şekilde tüketiminin yaygınlaştığı gözlemleniyor. Filizlendirmeyle besinlerin vitamin, protein ve enzim değerlerinin arttığını belirten Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, filizlendirmenin nasıl yapılması gerektiğine ve filizlendirme süresine dair bilgiler paylaştı.
13.11.2022 Genel Sağlık
Kuraklık İspanya'nın 'Avrupa'nın bahçesi' unvanını tehdit ediyor!
Kuraklık İspanya'nın 'Avrupa'nın bahçesi' unvanını tehdit ediyor! Francisco Elvira, sıcaktan kavrulmuş zeytinlikte ilerlerken neredeyse çıplak ağaçlardaki küçük meyveleri incelemek için duruyor.
31.08.2022 Dünya
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin
Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu, bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan sağlık deposu olan 7 besini sıraladı.
2021’de pazar hacmi 26 milyar TL’ye yaklaştı
2021’de pazar hacmi 26 milyar TL’ye yaklaştı Türkiye, 2021 yılında toplam 550 bin ton kuruyemiş tüketti ve haneye alınan kuruyemiş miktarı 27 kg civarında gerçekleşti. Tüketicinin ilk tercihi karışık kuruyemişlerden yana olurken, onu ayçekirdeği ve ceviz takip etti. Artan taleple birlikte pazardaki cirosal büyüme de devam etti. Peyman CEO’su Kaan Baral, kuruyemiş pazarının 2021’i yaklaşık 26 milyar TL ile kapatacağını ve bunun 7 milyar TL’sinin ambalajlı kategorisinden geleceğini öngördüklerini söyledi.
22.12.2021 Ekonomi
TÜRKİYE İNOVASYON VE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TÜRKİYE İNOVASYON VE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU Strong Group Medya bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleriyle sanat, iş ve bilim dünyasını bir araya getirdi. Kazananların Strong Bosses Dergisi ve strongbosses.com okurlarının oylarıyla belirlendiği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.
23.11.2021 Advertorial
Yağda Çözünen Vitaminler Hangileridir? Başlıca Özellikleri Nelerdir?
Yağda Çözünen Vitaminler Hangileridir? Başlıca Özellikleri Nelerdir? İhtiyacınız olan her bir vitamin türünden ne kadarını, ne sıklıkta almanız gerektiğini ve çok fazla tüketmenin doğuracağı riskleri biliyor musunuz? Yağda çözünen vitaminler, özellikleri ve vücuttaki rolleri hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar.
2.04.2021 Eğitim
B Vitaminin Faydaları Nelerdir? B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir, Nelerde Var?
B Vitaminin Faydaları Nelerdir? B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir, Nelerde Var? B vitamini; su içerisinde çözünen vitamin grubunun genel ismidir. Kendi içinde B1, B9 ve B12 vitamini gibi değişik gruplara ayrılmaktadır. B vitamini türlerinin insan vücudunda değişik işlevleri vardır. Peki b vitamini nedir? B vitaminin faydaları nelerdir? B vitamini içeren besinler nelerdir? B vitamini nelerde var? İşte B vitaminine dair tüm ayrıntılar.
16.01.2021 Sağlık
Gelenekten geleceğe Kayseri mutfağı
Gelenekten geleceğe Kayseri mutfağı Kayseri, tüm azametiyle bulutlara yükselen Erciyes’i, yılkı atları, çok kültürlü mutfağı ve imza lezzetleriyle bambaşka.
31.10.2020 Cumartesi
Günde bir avuçtan fazlası zarar!
Günde bir avuçtan fazlası zarar! Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Kavrulmuş ve tuzlanmış çekirdek tüketmek kalp, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları tetiklemekle birlikte yağ miktarını artırır'' açıklamasında bulundu.
27.07.2020 Sağlık
Yazın tatlıyla uğraşmak istemeyenler dikkat! İşte çok pratik unsuz ve şekersiz 3 tatlı tarifi
Yazın tatlıyla uğraşmak istemeyenler dikkat! İşte çok pratik unsuz ve şekersiz 3 tatlı tarifi Yaz aylarında hem pratik hem unsuz hem de şekersiz lezzetli tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Zamanınızdan çalmayacak bu tarifleri mutlaka deneyin! İşte unsuz ve şekersiz pratik 3 tatlı tarifi...
6.07.2021 Tatlı Tarifleri
Bol tuzlu çekirdekte büyük tehlike! Yapışması için...
Bol tuzlu çekirdekte büyük tehlike! Yapışması için... Özellikle yaz aylarındaki çay sohbetleri ve pikniklerin vazgeçilmezi olan çekirdekteki bu tehlikeyi duyunca çok şaşıracaksınız. Pek çoğumuzun daha lezzetli olur diye bol tuzlusunu tercih ettiği çekirdekte, tuzun yapışması için E-kodlu katkı maddeleri kullanılıyor. Belli bir düzeyin üzerinde kullanılan bu katkı maddeleri de vücutta birikerek kanser hastalığına zemin hazırlıyor!
26.06.2020 Genel Sağlık
Hazinenin atıl durumdaki 2,2 milyon metrekare arazisi tarıma açıldı
Hazinenin atıl durumdaki 2,2 milyon metrekare arazisi tarıma açıldı Kayseri'de, hazinenin atıl durumdaki 2 milyon 200 bin metrekare arazisinde tarımsal üretim başladı.
18.06.2020 Ekonomi
Arabalı açık hava sinemasında keyif
Arabalı açık hava sinemasında keyif Büyük ilgi gören etkinliğe 100 araç katılırken vatandaşlar Yeşilçam’ın efsanelerinden Bizim Aile filmini izledi. Film başlamadan önce izleyicilere ayçekirdeği ve gazlı içecek ikram edildi. Film boyunca vatandaşların arabalarından inmemeleri istendi
30.05.2020 Gündem
Evde kolayca yapabileceğiniz ekmek tarifleri
Evde kolayca yapabileceğiniz ekmek tarifleri Birçok kişi ekmek yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor fakat ekmek yapımı hiç de zor değil! Paylaştığımız ekmek tarifleri sayesinde kendi ekmeğinizi belirleyip, tarifteki adımları takip ederek evinizde kolayca ekmek yapabilirsiniz. Yoğurmadan yapabilir, içerisine pekmez ekleyerek daha sağlıklı hale getirebilir ya da kendi glutensiz ekmeğinizi deneyebilirsiniz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz ekmek tarifleri...
Sağlıklı kilo almak için öneriler
Sağlıklı kilo almak için öneriler Kilo almaya çalışan kişilerin bu konudaki uzun uğraşları ve iştah problemleri, zayıflamaya çalışmak kadar zorlayıcı bir durum. Diyetisyen Nevra Demirel sağlıklı kilo almak konusunda bilgilendirdi.
20.03.2020 Diyetler
Çekirdek keyfi stokçuya kâr olmasın!
Çekirdek keyfi stokçuya kâr olmasın! Türkiye’de vatandaşın son yıllarda gözdesi olan siyah ayçekirdek Çin’den ithal ediliyor. Virüs nedeniyle ithalat aksayınca, ‘Kilosu 40 liraya çıkacak’ endişesi doğdu
20.02.2020 Ekonomi
Tahıllı simit tarifi | Tahıllı simit için gerekli malzemeler
Tahıllı simit tarifi | Tahıllı simit için gerekli malzemeler Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği açıklandı. Bugün gelinlerden yarışmanın sunucusu Fatih Ürek, Tahıllı Simit yapmalarını istedi. Tahıllı simit tarifi ve malzemeleri programı takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Tahıllı simit nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
2.01.2020 Gündem
Ayçekirdeği hasadını bisikletle yapan çiftçiler görenleri şaşırtıyor
Ayçekirdeği hasadını bisikletle yapan çiftçiler görenleri şaşırtıyor Kayserili ayçekirdeği üreticisi Nevzat Kuzay ve Feramuz Şimşek, hasadını yaptıkları ayçekirdeğini bisiklet tekeri kullanarak daha kolay ayıkladıklarını söyledi.
16.09.2019 Nevidyo
PKK'ya bir traktör dolusu yaşam malzemesi götürürken yakalandılar
PKK'ya bir traktör dolusu yaşam malzemesi götürürken yakalandılar Van'ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'ya götürüleceği belirtilen traktör römorku dolusu yaşam malzemesi ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
26.06.2019 Gündem
Sepet 306 TL, 166 üründe fiyat sabit
Sepet 306 TL, 166 üründe fiyat sabit Türkiye’de yaygın şube ağına sahip dört markette uygun fiyatlı ürünleri inceledik. Dört markette toplam 250 kalemden oluşan listede geçen aya göre, 166 ürünün fiyatı sabit kaldı. Sepet, 2 lira artışla 306 liraya doldu
28.12.2018 Ekonomi
3.2 milyar dolarlık ‘çekirdek parası’
3.2 milyar dolarlık ‘çekirdek parası’ Tarım ülkesi Türkiye yılda 3.2 milyar dolar harcayarak ayçiçeği ithal ediyor. İthal edilen ayçiçeği fabrikalarda işlenerek yağa dönüştürülüyor. Üretilen yağın 1 milyar dolarlık kısmı ihraç edilirken 2.2 milyar dolarlık kısmı döviz açığını büyütüyor
8.10.2018 Ekonomi
Göz sağlığında beslenmenin önemi
Göz sağlığında beslenmenin önemi Sağlıklı bir şekilde beslenmek için gün içinde dengeli bir şekilde dikkatli beslenmek çok önemlidir. Beslenme kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler yemek seçerken bazıları ise her yemekten hoşlanır. Damak zevki dediğimiz olay da budur. Obezite gibi sorunlar günümüzde bazı insanlarda mevcuttur. Peki beslenmenin göz sağlığı için de önemli olduğunu biliyor muydunuz?
30.04.2018 Gündem
‘Yapılan yatırımlarla geleceğe yön veriyoruz’
‘Yapılan yatırımlarla geleceğe yön veriyoruz’ Kayseri’de gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “‘Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim’ vizyonu doğrultusunda geleceğe yön verecek projeler üretiyoruz” dedi
13.02.2018 Gündem
Gözlerinizi yaşlanmaya karşı koruyun
Gözlerinizi yaşlanmaya karşı koruyun Yorgunluk,stres, yaşlılık belirtileri önce göz ve göz çevresinde görülür. Bu bölgeyi yaşlanmaya karşı korumak için almanız gereken birtakım önlemler elbette var.
22.01.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ayçekirdeği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.