Ayçiçek

Ayçiçek

Son dakika ayçiçek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ayçiçek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ayçiçek haber sayfamızda...

Ayçiçek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.385 ayçiçek haberi bulunmuştur.
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart”
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ayçiçek yağında fiyat artışını kontrol edebilmek ve dışa bağımlılığımızı azaltmak için ayçiçeği üretimimizi artırmamız şarttır” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Bandırmaspor, Tuzlaspor'la yenişemedi: 1-1
Bandırmaspor, Tuzlaspor'la yenişemedi: 1-1 Trendyol 1. Lig'de. 31. haftasında Bandırmaspor konuk ettiği Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı.
20.04.2024 1.Lig
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı belli oldu Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı.
15.04.2024 Ekonomi
Zeytin ne yumuşuyor ne küfleniyor! Aylarca taş gibi kalan zeytinin sırrı meğer buymuş
Zeytin ne yumuşuyor ne küfleniyor! Aylarca taş gibi kalan zeytinin sırrı meğer buymuş Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin kısa süre de yumuşuyorsa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Zeytinin yumuşaması ve küflenmesini engellemek için bu adımları izleyin…
6.04.2024 Püf Noktası
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı Çorum'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tonlarca nohut ve ayçiçek tohumu dağıtıldı.
3.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: İzmir hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı
Bakan Bolat: İzmir hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki teşkilat buluşmasında, "İzmir; bize oy vermediler, bizi seçmediler diye icraatlardan, hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı. Türkiye'nin her tarafına ne yapılıyorsa İzmir'e de fazlasıyla yapıldı" dedi.
18.03.2024 Gündem
Yemeklerin lezzetini ikiye katlıyor! 'Hangi yağı kullansam' derdi ortadan kalkıyor
Yemeklerin lezzetini ikiye katlıyor! 'Hangi yağı kullansam' derdi ortadan kalkıyor Türk mutfağı birbirinden lezzetli yemekleriyle ünlü. Ve bu yemeklerde kullanılan yağlar ise onların lezzetine lezzet katıyor. Ancak yemek türüne göre kullanılan yağ çeşidi ise hayati önem taşıyor. Hangi yemekte hangi yağ kullanılmalı? İşte cevabı...
15.03.2024 Yemek
Ticaret Bakanı Bolat: "Zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız”
Ticaret Bakanı Bolat: "Zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız” Esenyurt'ta sanayici ve iş adamları ile istişare toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ramazanda gıda fiyatlarının bir anda yükselmemesi için bütün gıda firmalarını dolaştık. Vatandaşa haksız fiyat uygulamaya çalışan, zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız" dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı Denizli'de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Beyaz travertenler, antik tiyatro ve cehennem kapısının renkli ışıklarla donatılması antik kentte doyumsuz manzara oluştururken, gece müzeciliğinin tanıtımı da yapıldı. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.
8.03.2024 Gündem
Fatih Erbakan: 6 ayda yüzde 80 büyüdük
Fatih Erbakan: 6 ayda yüzde 80 büyüdük Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, 265 bin parti üyesi sayısının 6 ay içerisinde 455 bine çıktığını belirterek, 6 ayda yüzde 80 büyüdüklerini söyledi.
3.03.2024 Gündem
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim Fahiş fiyat ve gıdada tağşiş ile hile gözetimi 81 il genelinde devam ederken, Ramazan ayı öncesinde denetimler sıkılaştı. Tüketicilerin Alo 174 ve Alo 175 hatlarına bu kapsamda ilettiği şikayetlerin de anında değerlendirildiği belirtiliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Gençlerbirliği'ne Bandırmaspor darbesi: 0-1
Gençlerbirliği'ne Bandırmaspor darbesi: 0-1 1. Lig'de Gençlerbirliği kendi sahasında Bandırmaspor'a mağlup oldu.
19.02.2024 Gençlerbirliği
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı! Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
15.02.2024 Yemek
Fazla vitamin hasta edebilir
Fazla vitamin hasta edebilir Yüksek dozda C vitamini böbrek taşına, sık alınan E vitamini de inmeye neden oluyor. Çok kullanılan A vitamini ise karaciğere hasar veriyor. Tabağınızda protein, tahıl, sebze-meyve ve süt ürünleri varsa bu vitaminlerin takviye olarak alınması önerilmiyor.
12.02.2024 Gündem
Göztepe ikinci yarıda açıldı! 2 gol sesi
Göztepe ikinci yarıda açıldı! 2 gol sesi Stoilov yönetiminde Süper Lig'i hedefleyen İzmir temsilcisi, ikinci yarıda Yalçın Kayhan ve Cardoso ile bulduğu gollerle Bandırma deplasmanından 3 puanla döndü.
11.02.2024 1.Lig
Sakaryaspor, Bandırmaspor engeline takılmadı!
Sakaryaspor, Bandırmaspor engeline takılmadı! Sakaryaspor, Trendyol 1. Lig'in 21'inci haftasında Bandırmaspor'u 1-0 mağlup etti.
2.02.2024 1.Lig
Küresel ihracattan alınan pay arttı
Küresel ihracattan alınan pay arttı Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin küresel ihracattan aldığı payın 2023 Eylül sonu itibarıyla yüzde 1,06 seviyesine yükseldiğini açıkladı.
30.01.2024 Uzmanpara
Bandırmaspor evinde gol yağdırdı: 6-0
Bandırmaspor evinde gol yağdırdı: 6-0 Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında Bandırmaspor evinde karşılaştığı Giresunspor'u 6-0 mağlup etti.
28.01.2024 1.Lig
Dağılmayan, çatlamayan kadınbudu köfte! Püf noktası pirincin haşlanma süresi
Dağılmayan, çatlamayan kadınbudu köfte! Püf noktası pirincin haşlanma süresi Kadınbudu köfte, özellikle Türk mutfağında sevilen ve sıkça tercih edilen bir lezzettir. Ancak, bu nefis köftenin kıvamını sağlamak hiç de kolay değil. Yaparken karşılaşılan problemlerin başında ise köftenin dağılması ve çatlaması geliyor. Püf noktası ise pirincin haşlanma süresinde saklı.
27.01.2024 Yemek
Zeytin küfleniyorsa 1 kaşık ekleyin! Aylarca küflenmiyor, yumuşamıyor
Zeytin küfleniyorsa 1 kaşık ekleyin! Aylarca küflenmiyor, yumuşamıyor Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin yanlış saklama koşulları nedeniyle çabucak yumuşuyor ve küfleniyor. Zeytinlerinizin küflenmesini önlemek için yapmanız gereken şey çok basit. 1 kaşık eklemek yumuşama ve küflenmeyi engelliyor.
27.01.2024 Püf Noktası
Ayçiçeği stoğu endişesi doğdu
Ayçiçeği stoğu endişesi doğdu Ayçiçek yağında ithalat sınırları gevşetildi. Ramazan ayı öncesinde fiyatın stabil tutulmasını amaçlayan uygulama, yeni hasat dönemine kadar devam edecek. Çiftçi, sanayicilerin bu dönemde ürün stoklayarak daha sonra yerli hasatta alım yapmayacağından endişeli.
27.01.2024 Ekonomi
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yazlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Yağ çekmeyen çi börek! Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor
Yağ çekmeyen çi börek! Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor Kahvaltılara çayın yanına oldukça sevilen çi börek yapması zor gibi gözükebilir. Ancak birkaç basit püf nokta ile misafirlerinize en lezzetli çi böreği hazırlayabilirsiniz.
24.01.2024 Yemek

Benzer Haber Etiketleri

Ayçiçek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.