57 bin liraya kiralık diploma! 6 Şubat gerçeği: 'Hiç gitmediği projeye imza atıyor'
57 bin liraya kiralık diploma! 6 Şubat gerçeği: 'Hiç gitmediği projeye imza atıyor' Son dönemde iş kurmak isteyenlerin tercih ettiği yöntem, can güvenliğini tehdit ediyor. 800 lira ila 57 bin lira arasında değişen kiralık diplomalarla açılıp işletilen iş yerleri, hem açan hem de açılmasını sağlayanlar için 'dolandırıcılık' suçu da teşkil ediyor. Özellikle yeni mezunlar para kazanmak için hiç gitmediği projeye imza atıyor, hiç görmediği ürüne onay veriyor. Tehlikenin boyutunu uzmanlara sorduk.
2.02.2024 Gündem
‘Cep’teki casusu nasıl yakalayabilirsiniz? 'Ruhunuz bile duymaz'
‘Cep’teki casusu nasıl yakalayabilirsiniz? 'Ruhunuz bile duymaz' Özel hayatı izinsiz izlemek için tasarlanan casus yazılımlar, haberiniz olmadan cep telefonunuza hem uzaktan hem fiziksel olarak yüklenebiliyor. Uygulamalar beklenmedik izin talep ediyorsa, telefon aşırı ısınıyorsa, e-posta ve mesajlarda anormallik oluyorsa cebinizde ‘casus’ olabilir.
25.09.2023 Gündem
Öldüren 'kısa mesafe'de son nokta! İstanbullu 'taksideki yalanı' itiraf etti, cevap gecikmedi
Öldüren 'kısa mesafe'de son nokta! İstanbullu 'taksideki yalanı' itiraf etti, cevap gecikmedi Çok uzun zamandır İstanbulluların eleştiri odağındaki taksilerdeki 'kısa mesafe' tartışması, geçtiğimiz gün sonu ölümle biten olay sonrası tekrar alevlendi. Pek çok kişinin aklında ise aynı soru var: Taksicinin yolcu ve mesafe seçme hakkı var mı? Bu konuda dertli İstanbullular yaşadıklarını anlattı. Biz de İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksu'ya yaşanılanları, Avukat Yaşar Öksüz'e ise yolcunun hakkını nasıl arayacağını sorduk. 
21.08.2023 Gündem
Kiracılar tadilat derdini anlattı, işte gelinen son nokta: 'Ev sahibi öder ama tek şart var'
Kiracılar tadilat derdini anlattı, işte gelinen son nokta: 'Ev sahibi öder ama tek şart var' Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi? Kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren bu konuda geçtiğimiz günlerde Yargıtay’dan dikkat çeken bir karar geldi. Kiralanan evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilat masraflarının ev sahibinden istenebileceğini söyleyen Avukat Yaşar Öksüz, bu durumun tek bir şarta bağlı olduğunu açıkladı.
11.07.2023 Ekonomi
İş yerinde bu mesajlara aman dikkat! Son karar tümüyle değiştirdi...
İş yerinde bu mesajlara aman dikkat! Son karar tümüyle değiştirdi... WhatsApp yazışmaları delil gösterilerek kovulan bir çalışan, şirkete karşı açtığı işe iade davasını kazandı. Ancak son karar, bu zamana kadar WhatsApp mesajları gerekçe gösterilerek işten çıkarma davalarıyla ilgili akıllarda soru işaretleri bıraktı. Uzmanlar, "Mesajları elde edilme şekli önemli" deyip tüm çalışanları ilgilendiren, dikkat çeken uyarılarda bulundu.
14.02.2022 Gündem
WhatsApp mesajı yaktı! Uzmanlar uyardı: Kıdem ve ihbar tazminatı için bunları yapmayın
WhatsApp mesajı yaktı! Uzmanlar uyardı: Kıdem ve ihbar tazminatı için bunları yapmayın İşten çıkarıldığını iddia ederek kıdem ve ihbar tazminatı isteyen işçinin arkadaşlarına gönderdiği veda mesajı başına dert oldu! Uzmanlar, çalışanların iş akitleri resmi olarak sona ermeden işten ayrıldıklarına dair herhangi bir açıklama yapmamaları gerektiğini belirterek, önemli uyarılarda bulundu.
2.03.2022 Ekonomi
Gelecek yıl başlıyor, yapay zeka tamamen değiştirecek! Başta boşanma davaları...
Gelecek yıl başlıyor, yapay zeka tamamen değiştirecek! Başta boşanma davaları... Tüm dünyanın üzerinde yoğunlaştığı ve ciddi bütçeler ayırdığı yapay zekâ teknolojisi, yakın gelecekte günlük hayatın her alanında yer alacak. ABD'de avukatlar tarafından boşanma başta olmak üzere tüm davalarda aktif olarak kullanılan yapay zekâ uygulamaları, Yargıtay'ın açıklamalarından sonra Türkiye'de de merak konusu oldu. Yargıtay'da emsal nitelikteki kararlara daha kolay erişilebilmesi ve içtihat tutarlılığını sağlama amacıyla geliştirilen yapay zekâ sisteminin, 2023'te hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Peki bu durum ne gibi sonuçlar doğuracak? Uzmanlar adaletin dağıtılmasında yapay zekânın yerini sorgulayarak, risklere dikkat çekiyor.
2.03.2022 Gündem
'İşin başında yüzde 50'yi cebe koyun!' Evde hayatta kalma dersleri
'İşin başında yüzde 50'yi cebe koyun!' Evde hayatta kalma dersleri Freelance çalışma sistemi hem dünyada hem de Türkiye’de gittikçe büyüyor. Kişinin kendi işine yapmasına olanak sağlayan freelance pazarı, her gün sayısız birçok insanı kendine çekiyor. Ancak freelance çalışanlar için işin rengi pek de toz pembe değil.
2.03.2022 Gündem
Herkes aynı sorunu yaşıyor! Kargoda teslimat hatalarının sebebi...
Herkes aynı sorunu yaşıyor! Kargoda teslimat hatalarının sebebi... Pandemiyle birlikte online alışverişte yoğun bir artış yaşandı. Yaşanan bu artış, teslimat hatalarını da beraberinde getirdi. Kargo teslimat hatalarının önüne nasıl geçilir? Müşteriler ve satıcılar haklarını nasıl korur? Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Fatih Önyol ve Avukat Yaşar Öksüz anlattı.
9.11.2021 Haberler
Herkes aynı sorunu yaşıyor! Kargodaki teslimat hatalarının sebebi...
Herkes aynı sorunu yaşıyor! Kargodaki teslimat hatalarının sebebi... Pandemiyle birlikte online alışverişte yoğun bir artış yaşandı. Yaşanan bu artış, teslimat hatalarını da peşinde getirdi. Kargo teslimat hatalarının önüne nasıl geçilir? Müşteriler ve satıcılar haklarını nasıl korur? Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Fatih Önyol ve Avukat Yaşar Öksüz, tüm detaylarıyla anlattı.
9.11.2021 Gündem
Başkasına ait HES kodunu kullananlar dikkat! Hapis cezası var
Başkasına ait HES kodunu kullananlar dikkat! Hapis cezası var Son zamanlarda HES kodu zorunluluğu bulunan toplu alanlara girişte, toplu taşıma araçlarında ve organizasyonlara katılımda kendisine ait olmayan HES kodunu kullanmaya çalışan kişilerin sayısı oldukça arttı. Peki, başkasına ait HES kodunu kullanmanın hukuki yaptırımı ve kendi HES kodunu başkasına kullandırmanın cezası nedir? Avukat Yaşar Öksüz, konuyla ilgili herkesin merak ettiği bu soruları yanıtladı.
14.09.2021 Gündem
Corona virüs Türkiye'de boşanmalara yol açar mı?
Corona virüs Türkiye'de boşanmalara yol açar mı? Tüm dünyayı etkisi altına alan ve gittikçe artan vakalarla gündeme gelen corona virüs salgını Çin'in Xi'an kentinde karantina uygulamasının kaldırılmasının ardından yoğun boşanma taleplerini gündeme getirdi. Boşanma talepleriyle ilgili kurumun yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, boşanma randevuları 4 Mart'ta üst limite ulaştı. Uzmanlar boşanma talebinde görülen ani artışı, "Yaklaşık iki ay boyunca karantina altında yaşayan çiftler arasında şiddetli geçimsizlik baş gösteriyor" ifadeleriyle yorumladı. Peki, Türkiye'de de böyle bir durumun gündeme gelmesi söz konusu mu? Psikiyatrist - Psikoterapist Dr. Rıdvan Güney ve Avukat Yaşar Öksüz konuyla ilgili soruları yanıtladı
27.03.2020 İlişkiler
‘Seni kızınla terbiye edeceğiz’
‘Seni kızınla terbiye edeceğiz’ Zeren Y. şiddet gördüğü için boşanma davası açtığı polis Ali K. tarafından tehdit edilmeye devam ediyor. Ali K. kardeşi aracılığıyla dün “Seni kızınla terbiye ederiz” notu gönderdi.
24.10.2018 Gündem
Bu da istismarın başka bir biçimi
Bu da istismarın başka bir biçimi İstanbul’da annesi ve babası boşanan 10 yaşındaki Yağmur’un icra yoluyla babasından alınmasını değerlendiren uzmanlar, Aile Bakanlığı’nın devrede olduğu bir sistemle icra müessesesinin kaldırılması gerektiğini söylüyor...
30.08.2018 Gündem
Çocuklara icra travmasına son
Çocuklara icra travmasına son Boşanmış çiftlerin çocuklarının icra dairesi aracılığıyla teslimi, yeni yasama yılında TBMM’ye sevk edilecek kanun teklifiyle sona erecek. Çalışmaları süren yeni sistemde çocukların teslim işlemini kurulan merkez yapacak...
30.08.2018 Gündem
MHP milletvekili aday listesi belli oldu! İşte il il MHP milletvekili adayları
MHP milletvekili aday listesi belli oldu! İşte il il MHP milletvekili adayları MHP milletvekili aday listesi YSK'ya teslim edildi. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin milletvekili aday listesi kesinleştirildi. İşte il il MHP milletvekili aday listesi
22.05.2018 Gündem
Son dakika: Saadet Partisi aday listesini teslim etti
Son dakika: Saadet Partisi aday listesini teslim etti Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.
21.05.2018 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu: En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek. Bahçeli çağrıyı yaptığı an yoldaydım. Önceden kesinlikle bir görüşme söz konusu değil. Cumhur ittifakının 'Başkan' adayı zaten bellidir. Ciddi sıkıntı olacağı kanaatinde değilim. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamayacağım. (Kılıçdaroğlu aday olur mu?) Gönlüm aday olması yönünde, bu yarışa girsin. Başkasını aramasına gerek yok, kendisi meydana çıksın. FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürecek, taviz vermek mümkün değil. Yurtdışından 83 FETÖ'cüyü getirdik, bunlar kararlılıkla devam ediyor. İstihbarat doğru çıkarsa Adil Öksüz'le ilgili adımı da atacağız.
21.04.2018 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu: En ağır görev Yüksek Seçim Kurulu'na düşecek. Bahçeli çağrıyı yaptığı an yoldaydım. Önceden kesinlikle bir görüşme söz konusu değil. Cumhur ittifakının 'Başkan' adayı zaten bellidir. Ciddi sıkıntı olacağı kanaatinde değilim. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamayacağım. (Kılıçdaroğlu aday olur mu?) Gönlüm aday olması yönünde, bu yarışa girsin. Başkasını aramasına gerek yok, kendisi meydana çıksın. FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürecek, taviz vermek mümkün değil. Yurtdışından 83 FETÖ'cüyü getirdik, bunlar kararlılıkla devam ediyor. İstihbarat doğru çıkarsa Adil Öksüz'le ilgili adımı da atacağız.
21.04.2018 Siyaset
FETÖ imamı önde  komutan arkada
FETÖ imamı önde komutan arkada Darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’daki faaliyetlere katılan sanıkların yargılandığı dava başladı. Darbe girişimini yöneten 41 sanık, önde FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz, arkasında da eski Orgeneral Akın Öztürk olduğu halde salona getirildi
2.08.2017 Gündem
15 Temmuz’un kilit ismi Partigöç savunmasını yaptı
15 Temmuz’un kilit ismi Partigöç savunmasını yaptı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davanın altıncı günü, bazı sanıkların savunmalarıyla tamamlandı.
29.05.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri