CHP il başkanlığında sayılan paralar: Partilerde elden ödeme sınırı 5 milyon liradır
CHP il başkanlığında sayılan paralar: Partilerde elden ödeme sınırı 5 milyon liradır CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri tartışma konusu oldu.
14.03.2024 Gündem
Milliyet yazarı Erol Ulusoy Seçil Erzan dosyasını değerlendirdi: Seçil bankacılığı kökten sarsacak
Milliyet yazarı Erol Ulusoy Seçil Erzan dosyasını değerlendirdi: Seçil bankacılığı kökten sarsacak Prof. Dr. Erol Ulusoy, bankanın ‘Fatih Terim Fonu’ için toplanan ve ödenen ya da ödenmeyen paralardan sorumluluğu olduğunu söylemenin zor olduğunu belirtirken, mahkemenin vereceği kararın bankacılık sistemini temelden etkileyeceğini söyledi.
1.12.2023 Gündem
Her evde yaşanıyor! Boşanma sebebi sayıldı...
Her evde yaşanıyor! Boşanma sebebi sayıldı... Yargıtay'dan çok önemli bir karar verildi. Misafir istememek haklı boşanma sebebi sayıldı.
18.07.2020 Ekonomi
Son dakika... WhatsApp kullananlar dikkat! Uyarı geldi...
Son dakika... WhatsApp kullananlar dikkat! Uyarı geldi... Gelen son dakika haberine göre, SPK, sosyal medya ve iletişim kanallarında kapalı gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların menfaat temin ettiği yönünde uyarılar yapıyor.
20.06.2020 Ekonomi
'Corona virüs sonrası kulüpler konkordato ilan edebilir!'
'Corona virüs sonrası kulüpler konkordato ilan edebilir!' Prof. Dr. Erol Ulusoy, “Liglerin Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenmesi sonucu ortaya çıkan durum spor kulüpleri için bir tür konkordato sonucu doğurmaktadır. 15 Haziran 2020 tarihine kadar mahkemelerde duruşmalar yapılmıyor, acil işler dışında dava açılamıyor, icra dairelerinde takip yapılamıyor” dedi.
1.07.2020 Futbol
Son dakika haberler: Özel kişilere borçlarda geçerli olacak mı?
Son dakika haberler: Özel kişilere borçlarda geçerli olacak mı? Son dakika haberlere göre, Avukat Prof. Dr. Erol Ulusoy, mücbir sebep nedeniyle 16 sektör mükellefinin olası bir vergi usulsüzlüğü cezasından kurtulacağını belirtti.
25.03.2020 Ekonomi
İş değiştirince vergi dilimi sıfırlanır mı?
İş değiştirince vergi dilimi sıfırlanır mı? İş değiştirince vergi diliminin sıfırlanıp sıfırlanmadığını merak eden çok sayıda çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. Birçok kişinin vergi diliminden haberinin olmaması karışıklıklara yol açabiliyor. Peki, iş değiştirince vergi dilimi sıfırlanır mı? İşte Cem Kılıç'ın konu ile ilgili yazısı...
13.11.2019 Gündem
‘Ödemeler bankadan yapılsın’
‘Ödemeler bankadan yapılsın’ Milliyet Gazetesi yazarı avukat Prof. Dr. Erol Ulusoy, avukatların düşük vergi ödediğine dair inanışı doğru bulmadığını söyledi. Ticari davalarda makbuzsuz vekalet ücretinin tahsil edilmesinin neredeyse imkânsız olduğunu belirten Ulusoy, “Vekalet ödeyen müvekkil ödediği ücreti belirtmek istemiyorsa ya da makbuz kesilmesini arzu etmiyorsa karşımıza çıkabiliyor. Ama genellikle makbuz kesiliyor” dedi.
28.06.2019 Ekonomi
Hukukçular bankacılıkta uzmanlaşacak
Hukukçular bankacılıkta uzmanlaşacak İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Alman Türk Hukuk Akademisi, bankacılık hukukuna ilişkin yetkinlik kazandırmak ve bu alandaki güncel gelişmeleri uygulamacıların bilgisine sunmak amacıyla Bankacılık Hukuku Sertifika Programı açtı.
9.04.2019 Ekonomi
İnternetten araç satın alanlar dikkat!
İnternetten araç satın alanlar dikkat! İkinci el araç satın alırken gerekli kontrollerin yapılmaması alıcı ve satıcıyı karşı karşıya getirebiliyor. Aracın gözle görülemeyecek bir sorununun satış sonrası ortaya çıkmasında alıcı satıcıya dava açıp ortaya çıkan zararını tazmin edebilir.
12.11.2018 Otomobil
İnternetten araç satın alanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar...
İnternetten araç satın alanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar... İkinci el araç satın alırken gerekli kontrollerin yapılmaması alıcı ve satıcıyı karşı karşıya getirebiliyor. Aracın gözle görülemeyecek bir sorununun satış sonrası ortaya çıkmasında alıcı satıcıya dava açıp ortaya çıkan zararını tazmin edebilir.
10.11.2018 Ekonomi
‘Süresiz nafaka artık kalkmalı’
‘Süresiz nafaka artık kalkmalı’ İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sempozyuma katılan Yargıtay üyeleri, süresiz nafakanın kaldırılması ve nafaka için süre belirlenmesi gerektiği görüşünde.
3.10.2018 Gündem
Erol Ulusoy’a  25. yıl plaketi
Erol Ulusoy’a 25. yıl plaketi İstanbul Barosu, 139. kuruluş yıldönümü ve Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği törende meslekte 25, 30 ve 35 yılını dolduran avukatlara plaket verdi.
8.04.2017 Gündem
Taksit yasakları mahkemelik oldu
Taksit yasakları mahkemelik oldu Kuyumcular taksit yasağı sonrası satışlarının yarı yarıya azaldığını, birçok işletmenin kapandığını öne sürerek BDDK aleyhine Danıştay’a dava açtı
21.05.2014 Ekonomi
Liste Güneydoğu’ya özel adaylarla şekillenecek
Liste Güneydoğu’ya özel adaylarla şekillenecek Başbakan Erdoğan, aday listesini Güneydoğu’ya yönelik özel aday arayışıyla şekillendiriyor. Diyarbakır’a Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç’ın; bazı illerde de Mehmet Metiner, Haşim Haşimi ve Galip Ensarioğlu’nun aday gösterilebileceği belirtiliyor
9.04.2011 Siyaset
Yeni partinin genel başkanı konuştu
Yeni partinin genel başkanı konuştu EDP Genel Başkanı Ziya Halis, EDP’nin bir Alevi partisi olmadığını vurgulayarak, "Biz bütün inançların partisiyiz" dedi...
10.03.2010 Siyaset
TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Ucuz tatil kredisi istiyoruz
TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Ucuz tatil kredisi istiyoruz SİNOP’ta bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin iç turizmi canlandırmak için halka ucuz tatil kredisi vermesini istediklerini söyledi...
14.03.2009 Ekonomi
En iyi 'kısalar' ödüllendirildi!
En iyi 'kısalar' ödüllendirildi! Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Marmara İletişim 10. Kısa Film Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri, 30 Mayıs Cuma günü, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle verildi.
2.06.2008 Yaşam
297 imzalı destek bildirisi
297 imzalı destek bildirisi Aralarında Atatürk'ün hatırasına hakaret iddiasıyla hapis cezası alan Prof. Dr. Atilla Yayla'nın da bulunduğu 297 akademisyen, üniversitelerde türbanı serbest bırakan teklife destek verdi
1.02.2008 Siyaset
AKP yelpazeyi açtı DP'de herkes var
AKP yelpazeyi açtı DP'de herkes var Sağ partiler genel seçimde ipi göğüsleyebilmek için milletvekili aday listelerinde muhafazakâr, milliyetçi, liberal ve merkez solda siyaset yapan isimlere yönelirken, solun birinci partisi CHP de merkezden isimlerle vitrin hazırlamaya çalışıyor
16.05.2007 Siyaset
Şamdan'da Şehnaz Tuna devri
Şamdan'da Şehnaz Tuna devri Yine özlemle gittiğim ve evimdeki kadar rahat ettiğim bir başka lokal ise Etiler Şamdan...
30.01.2006 Cadde
Zirvede on yıl SUNSET...
Zirvede on yıl SUNSET... Bayram şenliğine buyrun, Paper Moon öğle-akşam in, kebapta Venge keyfi, Şamdan, Margauxyla devam, Peopleda lezzet şöleni, son CDler, dedikodular ve...
18.01.2005 Cadde
Sakıp Sabancı toprağa verildi...
Sakıp Sabancı toprağa verildi... Sakıp Sabancı toprağa verildi...
11.04.2004 Gündem
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
14.03.2003 Cadde
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
13.03.2003 Cadde