Ayva

Ayva

Son dakika ayva haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ayva gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ayva haber sayfamızda...

Ayva

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 943 ayva haberi bulunmuştur.
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı.
24.04.2024 Ekonomi
Erik üreticisini fırtına vurdu
Erik üreticisini fırtına vurdu Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Çiftçilere meyve fidanı desteği
Çiftçilere meyve fidanı desteği Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından farklı illerden getirilen 12 bin meyve fidanının yüzde 25 indirimle satışa sunulmasına yoğun ilgi gördü.
5.04.2024 Ekonomi
İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün sivri biber oldu
İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün sivri biber oldu İstanbul’da Mart ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 34,34 ile sivri biber oldu. Bu ayda salatalık, yüzde 29,42 ile fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
2.04.2024 Ekonomi
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni
Yunus Emre Akkor’dan Köfteli Soğan Yahni Yunus Emre Akkor ile Osmanlı Mutfağı - Köfteli Soğan Yahni
27.03.2024 Milliyet Tv
Karşıyaka’da bostanlar artıyor
Karşıyaka’da bostanlar artıyor Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında kent içi tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
24.02.2024 Ege
Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon sıkınca bakın ne oluyor! Çöpe atanlar üzülecek
Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon sıkınca bakın ne oluyor! Çöpe atanlar üzülecek Kış aylarının en sağlıklı meyvesi ayvayı tüketmek için genellikle kabuklarını soyar ve çöpe atarız. Ancak kabuklarının faydasını öğrendikten sonra bu tarifi her gün yapmak isteyeceksiniz. İşte ayva kabuklarının bilinmeyen etkileri.
23.02.2024 Genel Sağlık
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.
16.02.2024 Yemek
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi Mutfakta kendi lezzetli tariflerinizi oluşturmak hiç de zor değil. Airfryer gibi modern pişirme araçlarıyla birlikte, dışarıda yemek yemeye gerek kalmadan evde sağlıklı ve lezzetli alternatifler hazırlamak mümkün. İşte size, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz, airfryer’da şipşak kumpir tarifi!
15.02.2024 Yemek
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı! Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
15.02.2024 Yemek
Cam gibi cildin sırrı ayva çekirdeği! Kozmetiklere para dökmeyin, adeta kolajen bombası
Cam gibi cildin sırrı ayva çekirdeği! Kozmetiklere para dökmeyin, adeta kolajen bombası Son zamanların en popüler cilt bakımlarından biri de 'glass skin' yani cam gibi cilt akımı. Uzak Doğu'da çıkan bu akım, kısaca cam gibi görünen cildi hedefliyor. Ayvanın çekirdekleri ise bu akım için en ideali.
12.02.2024 Cilt Bakımı
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattı.
8.02.2024 Haberler
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattı.
8.02.2024 Gündem
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.
1.02.2024 Genel Sağlık
Bu reçeli daha önce hiç duymadınız! Her kaşığında acılık olan isot reçeli tarifi
Bu reçeli daha önce hiç duymadınız! Her kaşığında acılık olan isot reçeli tarifi Çilek, vişne, ayva reçelini bilemeyen yoktur. Ama daha önce isot reçelini duymadığınıza eminiz. Baharat olarak Türk mutfağında en çok tüketilen isot reçelinin her kaşığında acılık var. İşte Şanlıurfa’dan sofralarımıza ulaşan isot reçeli tarifi…
30.01.2024 Yemek
Gece yatmadan önce 1 dilim ayva yiyin! Haşlayınca etkisi 2'ye katlanıyor
Gece yatmadan önce 1 dilim ayva yiyin! Haşlayınca etkisi 2'ye katlanıyor Kış meyvelerinden olan ayvanın sağlığa sayısız faydası bulunur. Ayva, yalnızca içimizi ısıtmakla kalmıyor, vücuda katkıları oldukça fazla. Gece yatmadan önce tüketildiğinde ise bakın hangi etkiyi sağlıyor.
19.01.2024 Genel Sağlık
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş Türk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
15.01.2024 Yemek
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun denediği halde istediği kıvamı bir türlü yakalayamadığı bu enfes yemeği hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, 40 yıllık deneyime sahip bir aşçının püf noktaları devreye giriyor. Dağılmayan, tam kıvamında lezzetli lahana sarması için usta bir aşçının sırlarını keşfetmeye hazır olun…
28.12.2023 Yemek
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
22.12.2023 Yemek
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor Ayva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
21.12.2023 Yemek
Bakan Şimşek:  Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz
Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, " Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
20.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ayva ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.