Son dakika ayva haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ayva gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ayva haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 943 ayva haberi bulunmuştur.
Yasaklı ‘tarım ilacı’ hilesi boşa çıkarıldı
‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı.
Erik üreticisini fırtına vurdu
Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
Çiftçilere meyve fidanı desteği
Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından farklı illerden getirilen 12 bin meyve fidanının yüzde 25 indirimle satışa sunulmasına yoğun ilgi gördü.
Karşıyaka’da bostanlar artıyor
Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında kent içi tarımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Makarnayı bugüne kadar yanlış yapmışız! Makarnayı böyle haşlamak gerekiyor
Küçük büyük herkesin severek tükettiği makarnanın birçok çeşidi vardır. Yapımı basit gibi gözükse de haşlama esnasında gözden kaçırdığımız noktalar var. Bugüne kadar makarna yapımına dair bütün bildiklerinizi unutun. Çünkü hep yanlış yapmışız.
Dışarıda para vermeye gerek yok! Airfryer’da şipşak kumpir tarifi
Mutfakta kendi lezzetli tariflerinizi oluşturmak hiç de zor değil. Airfryer gibi modern pişirme araçlarıyla birlikte, dışarıda yemek yemeye gerek kalmadan evde sağlıklı ve lezzetli alternatifler hazırlamak mümkün. İşte size, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz, airfryer’da şipşak kumpir tarifi!
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!
Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı
Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattı.
Cem Muhammet'in annesi: Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı
Bursa'da kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattı.
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor
Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuş
Türk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi
Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun denediği halde istediği kıvamı bir türlü yakalayamadığı bu enfes yemeği hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, 40 yıllık deneyime sahip bir aşçının püf noktaları devreye giriyor. Dağılmayan, tam kıvamında lezzetli lahana sarması için usta bir aşçının sırlarını keşfetmeye hazır olun…
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyor
Ayva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
Ayva ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.