Suyun debisi düştü, ortaya çıkan ağaç kuşlara yuva oldu
Suyun debisi düştü, ortaya çıkan ağaç kuşlara yuva oldu Su debisi düşen Oltu’nun Ayvalı Barajı’ndan ortaya çıkan kurumuş ağaç, karabatak kuşlarına adeta sığınak oldu.
31.07.2023 Haberler
Ayvalı Barajı'nın suları çekildi; Evler gün yüzüne çıktı
Ayvalı Barajı'nın suları çekildi; Evler gün yüzüne çıktı Erzurum'daki Ayvalı Barajı'nda, su seviyesi son yılların en düşük seviyesini gördü. Doluluk oranının yüzde 66,28'e gerilediği baraj gölünde, su altında kalan evler ve karayolu gün yüzüne çıktı.
4.06.2021 Haberler
Ayvalı Barajı'nın suları çekildi! Evler gün yüzüne çıktı
Ayvalı Barajı'nın suları çekildi! Evler gün yüzüne çıktı Erzurum'daki Ayvalı Barajı'nda, su seviyesi son yılların en düşük seviyesini gördü. Doluluk oranının yüzde 66,28'e gerilediği baraj gölünde, su altında kalan evler ve karayolu gün yüzüne çıktı.
4.06.2021 Gündem
Tek tek fotoğrafladı! Ayvalı Barajı'nda evler ortaya çıktı
Tek tek fotoğrafladı! Ayvalı Barajı'nda evler ortaya çıktı Erzurum'daki Ayvalı Barajı'nda, su seviyesi son yılların en düşük seviyesini gördü. Doluluk oranının yüzde 66,28'e gerilediği baraj gölünde, su altında kalan evler ve karayolu gün yüzüne çıktı.
4.06.2021 Gündem
Baraj gölü yüzeyinde kümeleşen balıkların nedeni ortaya çıktı
Baraj gölü yüzeyinde kümeleşen balıkların nedeni ortaya çıktı Erzurum'un Olur ilçesindeki Ayvalı Barajı Gölü'nün yüzeyinde binlerce balığın kümeler halinde durmasını değerlendiren Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan, olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. Arslan, "Topluluk oluşturan balıkların tamamen beslenme davranışı içerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.
24.10.2020 Gündem
Baraj gölündeki balıkların kümeler halinde durmasının nedeni ortaya çıktı
Baraj gölündeki balıkların kümeler halinde durmasının nedeni ortaya çıktı Erzurum'un Olur ilçesindeki Ayvalı Barajı Gölü'nün yüzeyinde binlerce balığın kümeler halinde durmasını değerlendiren Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan, olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. Arslan, "Topluluk oluşturan balıkların tamamen beslenme davranışı içerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.
24.10.2020 Gündem
Her şeyleri sular altında kaldı
Her şeyleri sular altında kaldı Olur ilçesinde yapılan Ayvalı Barajının Ocak ayında su tutmaya başlamasıyla birlikte ilçeye bağlı Taşlıköy Mahallesi tamamen sular altında kaldı. Evleri ve arazileri baraj suyu altında kalan Taşlıköy Mahallesi sakinleri, son derece üzgün olduklarını belirterek, “Onca hatıra ve yaşadıklarımız suların altında kaldı. Bu durumun bizleri böylesine büyük bir şekilde etkileyeceği ve üzeceğini düşünmemiştik” diye konuştular. Sular altında kalan yerleri için büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Taşlıköy sakinleri, “Ev ve arazimizin yanı sıra mezarlarımızda sular altında kaldı. Aldığımız paraya değmezmiş. Hatıralarımız ve aile büyüklerimizin mezarları bile baraj sularına gömüldü. Bazen birkaç kez gidip sulara bakıyoruz. Üzüntümüz çok büyük.” şeklinde yaşadıkları dramı anlattılar.
11.09.2019 Yaşam
HES, Çukurbağlar Cenneti'ni çöle çevirdi
HES, Çukurbağlar Cenneti'ni çöle çevirdi ERZURUM’un Olur İlçesi’ne bağlı Oltu Çayı üzerinde yapımı devam eden Ayvalı Barajı HES inşaatı nedeniyle önceleri cennet gibi doğaya sahip Çukurbağlar Mahallesi, çöle döndü.
1.06.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri