Valilik yasakladı! Aman dikkat: Gözümüzün önündeki her şey bağımlılık yapabilir!
Valilik yasakladı! Aman dikkat: Gözümüzün önündeki her şey bağımlılık yapabilir! Geçtiğimiz günlerde İzmir Valiliği, il genelinde aldığı bir kararla 18 yaş altındaki çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışını yasaklandı. Sebebi ise çocukları bağımlılığa karşı koruma altına almak. Uyuşturucu madde denildiği zaman aklımıza çoğu kez narkotik maddeler geliyor. Ancak uzmanlar günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ürünlerin de bağımlılık yapabileceğini belirtiyor. İşte tehlikenin bilinmeyen gerçek yüzü...
17.10.2021 Gündem
Çocuğunuzun madde kullandığını nasıl anlarsınız?
Çocuğunuzun madde kullandığını nasıl anlarsınız? Madde kullanımı ve bağımlılığı günümüzün en önemli sorunlarından biri. Aileler çocuklarının madde bağımlısı olduğunu bazı belirtilerle anlayabilir. Uzman Klinik Psikolog Aslı Başabak Bhais, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bağımlılık yapan madde kullanan çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgi verdi.
25.06.2021 Çocuk Sağlığı
Bağımlılıkta travma terapileri ve EMDR terapisi
Bağımlılıkta travma terapileri ve EMDR terapisi Bağımlılık dünyanın en önemli ruh sağlığı sorunlarından biridir. İnsanların %2 ila 3‘ünde yaşam boyu görülme sıklığı var. Bu rakam her geçen yıl daha da artıyor. Ayrıca sadece erişkinleri değil çocukları da etkiliyor. Araştırmalar bağımlığın görülme yaşının 11 yaşına kadar düştüğünü ortaya koyuyor.
21.03.2019 Ruh Sağlığı
Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız?
Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız? Alkol, sigara, şeker, seks, teknoloji, anne, sevgili, kumar… hepsi birer bağımlılık. Tüm bağımlılıklar bizi içinden çıkılmayacak kadar derin bir kuyunun içinde tutan “uyaranlar”. Peki ama neden? Neden bu uyaranlara karşı koyamıyor ve “iradesiz” damgası yiyoruz? Neden bir şeye bağımlı olan insanlar dışlanıyor ve bir türlü “tedavi” olamıyor?
25.04.2018 Hayat