Son dakika bağışıklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağışıklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağışıklık haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.710 bağışıklık haberi bulunmuştur.
Her gece çorabını kokladı, akciğeri çöktü! İlk vaka değil: 'Klozet yanında masum kalır'Her gece işten gelince çorabını kokluyor, kirli sepetine öyle atıyordu. Bir gece ansızın başlayan öksürük krizleriyle geceyi acilde geçiren adam, akciğerlerinin iflas ettiğini öğrendi! Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, korkutucu gerçeği gözler önüne serdi.
Dikkat eksikliğine yol açıyor! Sağlıklı beslenmenin görünmez tehdidi: PestisitPestisit maruziyetinin hormonal bozukluklar, bağışıklık sistemi sorunları ve bazı kanser türleriyle ilişkilendirildiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, özellikle sebze ve meyvelerdeki pestisit tehdidi hakkında bilgi verdi.
Mutfak lavabonuz bakteri kaynıyor olabilirEvdeki en kirli yerin klozet olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Parlak bir mutfak lavabosu sizi yanıltmasın! Mutfak lavaboları, evdeki en kirli yüzeylerden biri ve sağlığınızı tehdit edebilir.
Karın yağından uzak durmak için bitter!Son zamanlarda telefon veya ekran olmadan yemek yediniz mi? Yemeğin rengini, dokusunu, kokusunu hissederek, yavaş yavaş çiğneyerek yemek karın bölgesindeki yağlanmanın önüne geçiyor. Bir de tatlı krizlerinizde 2-3 küçük kare bitter çikolata tüketin.
Sahte balı anında anlamanın en kolay yolu! Suya bir kaşık ekleyip karıştırın...Balın eşsiz lezzeti ve şifa dolu yapısı, onu mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline getiriyor. Ancak son yıllarda market raflarında yer alan birçok bal, göründüğü kadar masum değil. Tüketicilerin “doğal” diye aldığı pek çok ürün aslında yapay tatlandırıcılarla hazırlanmış sahte bal olabilir. Üstelik bunu anlamak her zaman kolay değil. Neyse ki evde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemlerle balın gerçek mi sahte mi olduğunu birkaç dakika içinde öğrenebilirsiniz.
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmişBalık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen tüyo! Suyun sıcaklığı topaklanma sorununun anahtarıTarhana çorbası, hem doyurucu hem de bağışıklık güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Ancak bu geleneksel çorbayı hazırlarken birçok kişinin karşılaştığı bir sorun var: topaklanma! Özenle hazırlanan çorbanın kıvamı bozulduğunda, tüm emeğin boşa gitmiş gibi hissedilmesi kaçınılmaz. Neyse ki bu yaygın problemin basit ama etkili bir çözümü var!
Tam bir bakteri yuvası! Duş başlığı doğru temizlenmediğinde akciğerlere kadar inebiliyorGünlük temizlik rutinimizin vazgeçilmez bir parçası olan duşlar, çoğu zaman sağlığımız için rahatlatıcı bir deneyim sunsa da, farkında olmadan bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle duş başlıkları, ıslak ve nemli ortam nedeniyle zamanla ciddi miktarda bakteri ve mikrop birikimine neden olabiliyor. Bu durum, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler için gözle görülmeyen ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
İçten içe sabote ediyor! Tüm gözenekleri tıkayacak güçte, diyetten çıkarınGünlük hayatın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şeker, fazla tüketildiğinde yalnızca kilo alımına değil, cilt sağlığının bozulmasına da yol açıyor. Uzmanlar, aşırı şeker tüketiminin erken yaşlanma, sivilce ve mat bir cilt görünümüne neden olabileceği konusunda uyarıyor.
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'terörsüz Türkiye' açıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terörsüz Türkiye hedefine ulaşılması, ülkemizin her türlü siyasi kaos projesine karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacağı gibi, yakın coğrafyamız için de ilham kaynağı olacaktır." ifadesini kullandı.
Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: 'Genç ölümlerin gizli faili'Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından 'kalp gribi' teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.
Bebekleri tehdit eden sessiz salgın: RSVRSV, respiratuar sinsityal virüs olarak biliniyor. Dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Genellikle soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip ciddi alt solunum yolu enfeksiyonlarına yol açıyor.
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?İstanbul'da market ve pazarlardan alınan 155 ürünün 61'inde pestisit tespit edildi. Market ve pazarlardan alınan sebze ve meyve örnekleri üzerinde yapılan analize göre, ürünlerin büyük bölümü ciddi sağlık risklerine neden olan kimyasal kalıntılar barındırıyor. Peki, pestisit nedir, sağlığa zararları neler ve tehlikeleri nelerdir?
Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiriDemir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri 'doğal ilaç' olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.
Saçtaki belirtiler tesadüf değil! Bakın size ne anlatmaya çalışıyorGünlük hayatımızda saçlarımız genellikle estetik bir unsur olarak görülse de, aslında vücudumuzun içsel durumuyla ilgili birçok mesajı da içinde barındırır. Parlaklığı, dökülme şekli, rengi ve hatta saç derisinin durumu, genel sağlık tablomuzun sessiz tanıkları olabilir.
50 yaş üstü sofradan eksik etmesin! Ne botoks ne krem, doğal gençlik iksiriYaşlanma, özellikle beslenme ihtiyaçları açısından çok sayıda değişiklikle birlikte gelir. Diyet, genel sağlık ve uzun ömürde önemli bir rol oynar ve 50 yaşından sonra kalbiniz, beyniniz, kemikleriniz, bağırsaklarınız ve göğüslerinizin hepsi ekstra ilgi ister. Bu durum 50 yaşından sonra bazı besinleri daha fazla almanız gerektiği anlamına gelir. Peki onlar neler?
Türkiye’de yeni üretim yönetimi ile sağlıkta dönüşüm: Aşı güvenliğine yerli dokunuşAnkara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fikret Şahin, Kovid-19 aşıları üzerinde denedikleri yeni yöntemle, mRNA aşılarına oranla 8 kat daha etkili ve daha az yan etki riski taşıyan yerli aşı geliştirdi. Şahin, ‘Tek başına yeni bir dünya modeli. Rahatlıkla mRNA’den daha fazla üreteceğimi biliyorum, 3 günde 10 kat üretim mümkün’ dedi.
Uzun ömür mümkün! İşte sağlıklı yaşlanmak için 8 önemli alışkanlıkBireylerin yaşam sürelerini uzatacak ve yaşlılık dönemlerini daha sağlıklı geçirmelerini sağlayacak hayat tarzı alışkanlıklarının önemi her geçen gün artıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Karaca, sağlıklı yaş almayı desteklemek için kazanılması gereken 8 önemli alışkanlıktan bahsetti.
Ayçiçeğinin içinde yok yok! Her gün 1 avuç şart, vücudu baştan aşağıya yeniliyorAyçiçeği çekirdeği arkadaş buluşmalarının, yaz akşamlarının ve koyu sohbetlerin vazgeçilmezidir. Bir avuç ayçiçeği çekirdeği sadece lezzetli, cevizli ve doyurucu bir atıştırmalık değil, aynı zamanda lif, sağlıklı yağlar ve hatta proteinle dolu besleyici bir seçenektir. Peki ayçiçeği çekirdeğini nasıl kullanmak gerekir?
Bağışıklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.