Bahar Alerjisi

Bahar Alerjisi

Son dakika bahar alerjisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bahar alerjisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bahar alerjisi haber sayfamızda...

Bahar Alerjisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 178 bahar alerjisi haberi bulunmuştur.
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtti. Prof. Dr. Yaşar, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı" dedi.
22.03.2024 Gündem
Bebeklerde bahar alerjisi olur mu? Bahar alerjisi için yapılması gerekenler
Bebeklerde bahar alerjisi olur mu? Bahar alerjisi için yapılması gerekenler Bahar ayına girerken bebeklerde oluşan alerjik belirtiler ebeveynlerin dikkatini çekiyor. Çiçekler ve polenler nedeniyle oluşan bahar alerjisi bebekler üzerinde de etkili midir? Alerji durumunda ne yapılmalıdır?
4.03.2024 Ebeveyn
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin Hapşırma nöbetleri, gözlerde kızarma ve sulanma, öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, göz altlarında mavimsi morluklar… Bunlar gibi daha birçok şikayete yol açabilen bahar alerjisi doğanın canlanmasına inat pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. İşte bahar alerjiniz olup olmadığını anlamanın yolu...
24.05.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin Bahar alerjisi pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor, sağlığı olumsuz etkiliyor.
23.05.2023 Gündem
'Geçmeyen öksürüğe dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir
'Geçmeyen öksürüğe dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, öksürüğün en sık şikayet edilen rahatsızlıkların başında olduğuna dikkat çekerek, uzun süren ve azalmayan öksürük varsa hekime başvurulmasını gerektiğini belirtti.
10.01.2023 Gündem
Bilinçli şekilde tüketildiğinde bahar alerjisine iyi gelen besinler
Bilinçli şekilde tüketildiğinde bahar alerjisine iyi gelen besinler Hafif ateş, burun akıntısı, öksürük, halsizlik, nefes darlığı, gözlerde sulanma ve sürekli hapşırma belirtileriyle ortaya çıkan bahar alerjisini en çok tetikleyen faktörler arasında zayıf bağışıklık sistemi, uykusuzluk, beslenme bozuklukları ve hareketsiz yaşam yer alıyor. Alerjik reaksiyonu bulunan kişilerin hayat kalitesini son derece etkileyen bahar alerjisini geleneksek beslenme ve sağlıklı yaşamla hafifletmek ise mümkün. Uzm. Dr. Hüseyin Tapik bahar alerjisine iyi gelen besinleri açıkladı.
'Geniş kapsamlı alerji testi mutlaka yapılmalı'
'Geniş kapsamlı alerji testi mutlaka yapılmalı' Isınan havalarla birlikte birden ortaya çıkan bahar alerjisi semptomları çoğu kişinin hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Polen gibi rahatsız edici bahar alerjilerinin kaynaklarını bilmenin, maruziyetin azalmasında yardımcı olabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Özsu, bahar alerjisi semptomları hakkında açıklamalarda bulundu. Özsu, “Havaların ısınmaya başladığı bahar aylarından itibaren artan bu şikâyetler ihmal edilmemeli, mutlaka geniş kapsamlı bir alerji testi yapılmalı ve kişinin neye karşı alerjisi olduğu net bir şekilde tespit edilmelidir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Bahar alerjisine dikkat
Bahar alerjisine dikkat Bahar mevsimi ile doğanın canlanarak çiçeklerin açması olumlu etkileri beraberinde getirirken, kimileri için kabusa dönüşebiliyor.
7.05.2022 Pazar
‘Bahar alerjisi sorun olmasın’
‘Bahar alerjisi sorun olmasın’ Atagöz Tıp Merkezi KBB Uzmanı Op. Dr. Bahattin Mercan, bahar aylarında sık görülen mevsimsel alerjik rinite ilişkin bilgi verdi, “Tedavi edilmediğinde çocuklarda okul başarısında düşüklük ve dikkat eksikliğine neden olabilir. Erişkinlerde ise iş performansı düşüklüğü ve depresyona kadar giden süreç yaşanabilir. Ruh halinde bozulmalara neden olabilir. Tedavi edilmeyen alerjik rinit, alt solunum yolunu etkileyip astıma da neden olabilir” uyarısında bulundu.
25.04.2022 Ege
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir
Bahar geldi, göz alerjisi başladı! Kaşımak 'keratokonus'a sebep olabilir Bahar aylarının gelmesiyle birlikte mevsimsel göz alerjilerinde artış yaşanmaya başladı. Halk arasında 'kırmızı göz' adıyla bilinen göz alerjisi (alerjik konjonktivit) için Prof. Dr. H. Elvin Yıldız, kaşımayla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu.
18.04.2022 Genel Sağlık
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozu tabakası koronavirüsün havada kalış süresini artırıyor
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozu tabakası koronavirüsün havada kalış süresini artırıyor İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyesi ve iklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, mart sonu, nisan başında Sahra Çölü'nden gelen ve Türkiye'de etkili olan toz tabakasının, koronavirüsün havada kalış süresini artırdığını belirtti. Yaşar, çöl tozlarının 2020 ve 2021 verilerinde de nisanın ilk yarısında vaka sayılarında artışa yol açtığının tespit edildiğini kaydetti. 
1.04.2022 Gündem
Bu mevsimde bahar alerjisi yaşıyoruz
Bu mevsimde bahar alerjisi yaşıyoruz Kış aylarını yaşamamıza rağmen havaların değişken seyretmesi, birçok kişide bahar aylarındakine benzer alerjiye neden oluyor. Uzmanlar hassas bünyeleri uyarıyor.
15.12.2021 Gündem
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler Kış ayları ile baş gösteren öksürük bakteri ve virüslerin sebep olduğu bir savunma mekanizmasıdır. Üst solunum yolu hastalıkları olmak üzere öksürük birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Toz, alerjen maddeler ve duman gibi tahriş edicilerin neden olduğu öksürük balgamlı veya kuru öksürük şeklinde kendini gösterebilir. Öksürük genellikle birkaç gün ya da birkaç hafta boyunca devam edebilir. Bitki çayları, sütlü bal, pekmez gibi beşlinler ile öksürük evde doğal yöntemlerle azaltılabilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler için içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları
Mevsimsel alerjinin etkilerinden gözlerimizi korumanın yolları Göz alerjisini bahar aylarında olduğu gibi yaz mevsiminde de tetikleyen birtakım faktörler var. Polen, güneş ışınları ve havuzlardaki klor bunlardan sadece birkaçı. Burada önemli olan mevsimsel alerjik konjonktivitin etkilerinden gözlerimizi doğru şekilde korumak. Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur? Alerjik konjonktiviti olanlar lens kullanabilir mi? Dışarı çıkarken gözlerimizi polenlerden korumak için neler yapabiliriz? Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mitat Altuğ sıraladı.
1.06.2021 Genel Sağlık
Bahar alerjisi en sık kimlerde görülüyor?
Bahar alerjisi en sık kimlerde görülüyor? Bahar ayları geldi. Çiçekler açmaya, polenler uçuşmaya başladı. Bu aylarda güneşin daha parlak olması ve çiçek kokularının artması içimizi ısıtıyor, yaşama sevincimiz artıyor. Ancak bu ayların gelmesinden çok da mutlu olamayanlar var: Bahar alerjisi olanlar! Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak bahar alerjisinin gözlerdeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
3.05.2021 Genel Sağlık
Bahar alerjisine karşı ortamı doğru havalandırmanın önemi
Bahar alerjisine karşı ortamı doğru havalandırmanın önemi Hapşırma, burun akıntısı, tıkanıklığı ve koku alamama, geniz akıntısı, damakta, burunda, kulakta ve gözlerde kaşıntı, öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, ciltte kaşıntı ve kabarma... Bahar alerjisinin en sık görülen belirtileri, alerjisi ve alerjik yatkınlığı olanları bugünlerde daha fazla zorluyor. Sadece açık havanın değil, kapalı ortamların da riskli olduğunu belirten Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof.Dr. Ali Şengül, doğru havalandırma yöntemleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu
17.04.2021 Genel Sağlık
Mevsimsel Alerji Nedir, Neden Olur? Mevsimsel Alerji Nasıl Tedavi Edilir?
Mevsimsel Alerji Nedir, Neden Olur? Mevsimsel Alerji Nasıl Tedavi Edilir? Mevsimsel alerji nedir? Mevsimsel alerji oluma sebepleri nelerdir? Mevsimsel alerji neden olur? Mevsimsel alerji kimlerde görülür? Mevsimsel alerji en çok kimleri etkiler? Mevsimsel alerji neye göre oluşur? Mevsimsel alerjiden kaçınmanın yolları nelerdir? Mevsimsel alerji nasıl engellenir? Mevsimsel alerji ne şekilde tedavi edilmektedir? Mevsimsel alerji ve mevsimsel alerji tedavisi hakkındaki bilgileri derledik.
3.04.2021 Sağlık
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir?
Göz enfeksiyonu ile alerjik konjonktivit nasıl ayırt edilir? Gözlerde kızarıklık, şişlik, kaşıntı, yanma, berrak sulu akıntı, ışık hassasiyeti... Oldukça yaygın bir şikayet olan göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjonktivit, baharda sık olarak polenlere, ev tozlarına ve kimyasal maddelere bağlı gelişebilir. Göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğini ve bu nedenle tedavinin gecikebildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu
6.04.2021 Genel Sağlık
Prof. Dr. Doğan Yaşar: Bağışıklık düşüren polen, koronavirüsü tetikliyor
Prof. Dr. Doğan Yaşar: Bağışıklık düşüren polen, koronavirüsü tetikliyor İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, polenlerin bağışıklığı düşürdüğünü belirterek, "Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, çıkılması gerektiğinde de partikül tutucu maske kullanın. Polenler bağışıklığı düşürdüğü için koronavirüsün daha da tehlikeli olduğu ortaya çıktı" dedi.
2.04.2021 Gündem
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar Alerjisine İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar Alerjisine İyi Gelir, Nasıl Geçer? Bitki türlerinin aynı tür bitkileri döllemek adına havaya yaymış olduğu, rüzgarla hareket eden erkek tohumlara verilen isim polendir. Polenler, kimi bünyelerde alerjinin oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu duruma ise polen alerjisi ya da bahar alerjisi ismi verilir. Bahar alerjisinin sebeplerinden en önemlisi; insan vücudunun bağışıklığının polenleri zararlı madde şeklinde algılamasından kaynaklıdır. Peki bahar alerjisi belirtileri nelerdir? Bahar alerjisine iyi gelir, nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerdeki Öksürüğe Ne İyi Gelir?
Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerdeki Öksürüğe Ne İyi Gelir? Bebeklerde öksürük, anne ve babaları tedirgin edip korkutan rahatsızlıklar arasında yer alır. Aslında öksürük, hava ve boğaz yollarını temizlemek için oluşan koruyucu bir reflekstir ve aynı zamanda da bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük, küçük bebekler için en sık hastaneye başvuru sebepleri arasında yer alıyor. Bebeklerde öksürük nasıl geçer? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
10.02.2021 Sağlık
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır?
Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Alerji nasıl anlaşılır? Günümüzde çoğu insanın besinlere ve ya bazı nesnelere karşı alerjileri olabiliyor. Bu alerjinin nedeni kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda alerji nedenleri iyi araştırılmalıdır. Bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
20.01.2021 Sağlık
Sinüzit Belirtlileri Nelerdir? Sinüzitin Tanı Ve Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sinüzit Belirtlileri Nelerdir? Sinüzitin Tanı Ve Tedavisi Nasıl Yapılır? Sinüzit, oldukça tehlikeli bir hastalık çeşididir. Hafif belirtilerle başlayarak zaman içerisinde ağırlaşan sinüzit hastalığından korunmanın pek çok yolu vardır. Sinüzit fark edilmediği takdirde geç tanı konulması ve tedaviye başlanması ile büyük sağlık problemlerine yol açabilecek bir hastalıktır. Peki, sinüzit belirtileri nelerdir? Sinüzitin tanı ve tedavisi nasıl yapılır? Sinüzitten korunmanın yolu nedir? Sinüzit neden olur? Sinüzit nedir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar (Polen) Alerjisine Ne İyi Gelir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bahar Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bahar (Polen) Alerjisine Ne İyi Gelir, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Günümüzde pek çok kişinin farklı alerjik reaksiyonları olabilir. Özellikle de çoğu kişide bahar alerjisi bulunuyor. Bahar alerjisinden korunmak için ise belli başlı konulara dikkat etmek gerekiyor. Bahar alerjisi belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Alerjisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.