Bahar Yorgunluğu

Bahar Yorgunluğu

Son dakika bahar yorgunluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bahar yorgunluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bahar yorgunluğu haber sayfamızda...

Bahar Yorgunluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 135 bahar yorgunluğu haberi bulunmuştur.
Bahar yorgunluğunun en büyük yardımcısı beslenme alışkanlıkları
Bahar yorgunluğunun en büyük yardımcısı beslenme alışkanlıkları Mevsim geçişi sebebiyle muzdarip olunan olumsuzluklar ve bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmenin temel yolunun düzenli beslenmeden geçtiğini ifade eden uzmanlar, çeşitli sebepler nedeniyle bahar yorgunluğu görülme sıklığının da arttığını belirtti.
11.11.2023 Genel Sağlık
Fenerbahçe - Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Jorge Jesus'u getireceğini düşünüyorum
Fenerbahçe - Karagümrük maçı sonrası açıkladı: Jorge Jesus'u getireceğini düşünüyorum Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 37'nci haftasında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Sarı-lacivertliler taraftarının önünde oynadığı müsabakayı 0-0 berabere tamamladı. Karşılaşmanın ardından NTV yorumcusu Metin Tekin müsabakayı değerlendirdi. İşte detaylar...
16.05.2022 Fenerbahçe
Mevsim geçişlerinde nasıl beslenilmeli?
Mevsim geçişlerinde nasıl beslenilmeli? Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, "Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar" dedi.
3.10.2021 Genel Sağlık
Yorgunluğunuzu bu besinlerle yenin! Enerji yükselten 10 besin
Yorgunluğunuzu bu besinlerle yenin! Enerji yükselten 10 besin Kış boyunca daha az harekete alışan vücudumuzun ve yavaşlayan metabolizmamızın baharın gelmesi ve doğanın canlanmasıyla birlikte değişen ısı, ışık ile nem oranına adapte olmaya çalışması bahar yorgunluğuna sebep olabiliyor. Sonuç; yorgunluk, huzursuzluk ve uyku hali! Neyse ki bahar yorgunluğu önlenemez bir durum değil. Özellikle A,C ve E vitaminleri gibi bağışıklık sistemi üzerinde önemli rol oynayan vitaminlerden zengin besinleri tüketerek, bolca su içerek ve düzenli egzersiz yaparak bahar yorgunluğunun önüne geçebiliriz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, baharda zindelik sağlayan 10 besin hakkında bilgi verdi.
Stres savar öneriler
Stres savar öneriler Salgın koşullarına eklenen mevsim geçişiyle birlikte tükenen enerji ve motivasyon kaynaklarımızı canlandırmak üzere günlük hayatımıza entegre edebileceğimiz 10 öneri.
10.04.2021 Cumartesi
Bahar yorgunluğunu basit birkaç yöntem ile azaltmanın yolu
Bahar yorgunluğunu basit birkaç yöntem ile azaltmanın yolu İlkbahar ile birlikte başlayan sıcaklık ve basınç değişimleri, vücut üzerinde de problemlere yol açabiliyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cem Nevşioğlu, doğru beslenmeyle bahar yorgunluğundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Nevşioğlu, bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek için tavsiyelerde de bulundu. İşte detaylar...
İlkbahar mevsimi ne zaman başlayacak? Google'dan İlkbahar mevsimine özel doodle
İlkbahar mevsimi ne zaman başlayacak? Google'dan İlkbahar mevsimine özel doodle İlkbahar mevsimi için geri sayım sürüyor. Uzun süren kış ayının ardından İlkbahar mevsimine giriyoruz. İlkbahar mevsiminin gelişine özel dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından doodle hazırlandı. Vatandaşlar hazırlanan doodle'a tıklayıp İlkbahar mevsimine ilişkin araştırmalara başladı. Peki İlkbahar mevsimi ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek. Yaz ayı ne zaman gelecek?
19.03.2020 Gündem
Bahar depresyonuna girdiğinizi gösteren 10 belirti
Bahar depresyonuna girdiğinizi gösteren 10 belirti Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hava değişimi insanların psikolojisini olumsuz etkileyebiliyor. Bahar yorgunluğu sanılan durum ise depresyonun belirtileri olabiliyor. Peki, bahar depresyonu kendini nasıl belli ediyor? İşte Uzman Psikolog Özlem Sosyal'dan bahar depresyonunun belirtileri ve korunma yolları...
1.10.2019 Ruh Sağlığı
Enerjinizi yükselten 8 besin
Enerjinizi yükselten 8 besin Soğuk havaların yerini bıraktığı güneşli bahar günlerine rağmen kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Uyku isteği, dikkat eksikliği veya eklem ağrıları gibi yakınmalarınız var mı? Yanıtınız ‘evet’ ise bu şikâyetlerinizin nedeni ‘bahar yorgunluğu’ olabilir! Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah baharı zinde geçirmemiz için soframızdan eksik etmememiz gereken besinleri anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Bahar mutluluğuna 1 kaşık ham bal
Bahar mutluluğuna 1 kaşık ham bal Güneşin herkesin içini ısıttığı bu dönemlerde, bahar tüm renkleriyle kendisini göstermeye başladı. Kendimizi ne kadar enerjik, zinde ve mutlu hissetsek de mevsim geçişleri yüzünden bu ruh haline tam anlamıyla bürünemiyoruz. Peki, neler yapmalıyız… Uzmanlar, ham bal tüketiminin içerdiği vitamin ve mineraller ve enzimler ile serotonin hormonunu devreye geçirerek daha enerjik, mutlu ve huzurlu olmanıza yardımcı olur diyor.
26.03.2019 Alternatif Tıp
İlkbahar detoksu nasıl yapılır?
İlkbahar detoksu nasıl yapılır? Bahar aylarında doğanın yenilenmesi gibi vücudumuz da canlanmaya başlar. Ancak bu uyanışın aksine ‘Bahar Yorgunluğu’ da daha sık yaşanır. Bu ise detoksa ihtiyacınızın olduğunun sinyalleri demektir. Detoks süresince doğru besin tercihleri ile vücudun temizleme organlarına destek olmak gerekir. Çünkü bu süreçte yedikleriniz kadar yediklerinizin vücutta kolay sindirimi ve atılması da çok önemlidir. İşte Uzman Diyetisyen Berrin Yiğit’ten ilkbahar detoksuna dair tüm bilinmeyenler…
27.03.2019 Diyet
Bahar yorgunluğuna ne iyi gelir?
Bahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Bahar yorgunluğu özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hiçbir şey yapmama isteği olarak biliniyor ve birçok insan bahar yorgunluğu çekiyor. Peki bahar yorgunluğuna ne iyi gelir? Bahar yorgunluğu ile nasıl başa çıkabiliriz? Merve Dinçkol sordu, Instagramda aycainwonderland olarak tanıdığınız Diyetisyen Ayça Alara Aycan cevapladı.
8.05.2018 Sağlık
Bahar ile beraber gelen yorgunluk
Bahar ile beraber gelen yorgunluk İlkbahar aylarında yaşadığınız halsizlik, uykusuzluk, iştahsızlık ve benzeri durumlar bahar yorgunluğundan olabilir. Bu durum bir süre günlük işlerinizde aksama, ruh hâlinizde bunalımlar yaşatır.
26.04.2018 Gündem
Bahar yorgunluğu nedir? Bahar yorgunluğu nasıl geçer?
Bahar yorgunluğu nedir? Bahar yorgunluğu nasıl geçer? Her yıl olduğu gibi bu sene de bahar ayları gelmişken tembellik de beraberinde geldi. Bu tembelliğe sebep olan bahar yorgunluğu nedir? Bahar yorgunluğu nasıl geçer? Bahar yorgunluğu için öneriler...
20.04.2018 Hayat
Bahar yorgunluğuna karşı öneriler
Bahar yorgunluğuna karşı öneriler Bahar yorgunluğu şu sıralar yaygın bir şekilde etkisini gösteriyor. Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş bahar yorgunluğuna karşı önerilerini sıraladı.
19.04.2018 Genel Sağlık
Bahar yorgunluğunun nedeni D vitamini eksikliği mi?
Bahar yorgunluğunun nedeni D vitamini eksikliği mi? Bahar yorgunluğu sık duyduğumuz ve çoğumuzun muzdarip olduğu bir sorun. Mevsim geçiş dönemlerinde yaşanan bahar yorgunluğu nasıl geçer?
4.05.2018 Genel Sağlık
Güne 1-2 kaşık balla başlayın
Güne 1-2 kaşık balla başlayın Balın Gurmesi ve 33 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, balın yorgunluk, halsizlik ve alerjiye karşı etkisini ve nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
30.03.2018 Alternatif Tıp
Bahar yorgunluğuna en doğal çözüm
Bahar yorgunluğuna en doğal çözüm Baharın gelmesiyle birlikte havadaki elektrik yükü artıyor ve bundan dolayı kendimizi daha halsiz, yorgun ve gergin hissediyoruz. Aslında bu belirtiler bahar yorgunluğu sendromuna yakalanmanın habercisi. Uzmanlar, bu durumun önüne geçebilmek için doğal bir yöntem öneriyorlar.
15.03.2018 Sağlık
Sabahları uyanmakta zorlananlara 5 besin önerisi
Sabahları uyanmakta zorlananlara 5 besin önerisi Bahar mevsiminin girişiyle birlikte uyanmakta zorlanıyor ve gün içerisinde uyku hali ve halsizlik kendini gösteriyorsa bahar yorgunluğu kapınızı çalmaya yakın demektir. Düzenli olarak yürüyüş ya da herhangi bir spor dalıyla ilgilenmenin yanında, yeterli su içmek ve enerji seviyenizi arttıracak birkaç besinden yararlanmak da yaşam kalitenizi yükseltebilir.
‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’
‘AK Parti’yi millet kurdu biz sadece tabelayı astık’ ›› 3 Kasım 2002’den bu yana iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi, 16. yaşını partinin kurucusu Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım öncülüğünde Sincan’da kutladı ›› Kutlama kapsamında “Bir Millet Aşkı AK Parti Sergisi” vatandaşların ziyaretine açıldı. Sergiye gelen misafirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti’yi millet kurdu, biz sadece tabelasını astık” sözleriyle karşılandı
14.08.2017 Siyaset
Yıldırım Ak Parti 16. yıl kuruluş etkinliğinde konuştu
Yıldırım Ak Parti 16. yıl kuruluş etkinliğinde konuştu Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanım metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Bu yorgunluğun bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum" -"15 Temmuz alçak FETÖ darbe kalkışmasını asla ve asla unutmayacağız" -"Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun güvencesi biziz"" Sayın Cumhurbaşkanımız zaman zaman siz teşkilatlarımızda metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Bu yorgunluğun bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olmasın. Yeter ki birlik ve beraberliğimize zarar gelmesin."
11.09.2019 Haberler
Güneş çarpmasından korunmak için yapmanız gerekenler
Güneş çarpmasından korunmak için yapmanız gerekenler Tüm yaştan insanları etkileyebilecek ve tehlikeli sonuçları olabilen güneş çarpması ile ilgili  Dr. Koray Akay, bilgilerini aktardı.
27.07.2017 Genel Sağlık
Bahar hamileliğine dikkat!
Bahar hamileliğine dikkat! Hamilelik dönemi bahara gelenler için önemli açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ümit Zeteroğlu özellikle yorgunluk ve depresyona dikkat çekti
6.07.2020 Hamilelik
Bahar alerjisinden koruyan beslenme önerisi
Bahar alerjisinden koruyan beslenme önerisi Bahar aylarındaki alerjiden koruyan beslenme önerileri tüyoları veren Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengelönceden önlem almanın öneminden bahsetti...
Bahar yorgunluğunun çaresi renkli beslenmek!
Bahar yorgunluğunun çaresi renkli beslenmek! Bahar başlangıcında beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz? Sıvı tüketimimiz nasıl olmalı? Hangi vitaminlerden ne kadar tüketmemiz gerekir?
30.03.2017 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Yorgunluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.