Balıkçılık

Balıkçılık

Son dakika Balıkçılık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Balıkçılık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Balıkçılık haber sayfamızda...

Balıkçılık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.887 balıkçılık haberi bulunmuştur.
Üreticiye destek başvuruları başladı
Üreticiye destek başvuruları başladı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı için süreç devam ediyor.
18.04.2024 Ekonomi
20 ton hamsiye el konuldu
20 ton hamsiye el konuldu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Tarımda üretici enflasyonu artış gösterdi
Tarımda üretici enflasyonu artış gösterdi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK verilerine göre, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) martta yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı.
16.04.2024 Ekonomi
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak.
14.04.2024 Ekonomi
Türkiye’den ‘kara kıtada’ atılım
Türkiye’den ‘kara kıtada’ atılım Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005’te başlattığı Afrika Açılımı’yla kıtayı en çok ziyaret eden lider oldu. TİKA, Afrika’da kalkınma iş birliğine yönelik faaliyetlerinde 2023 yılı hedefi olan 50 ülkeye ulaştı.
9.04.2024 Gündem
İstanbul'da sosyal medya linci can aldı! Yazılanları okudu aort damarı patladı
İstanbul'da sosyal medya linci can aldı! Yazılanları okudu aort damarı patladı İstanbul Avcılar'da teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
7.04.2024 Haberler
İstanbul'da sosyal medya linci can aldı! Yazılanları okudu aort damarı patladı
İstanbul'da sosyal medya linci can aldı! Yazılanları okudu aort damarı patladı İstanbul Avcılar'da teknesinden iddiaya göre denize atık boşaltırken görüntülenen ve sosyal medyada paylaşılan balıkçı Ömer Karakaya, hakkında yazılan yorumları okurken fenalaştı. Kalp krizi geçiren Karakaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
7.04.2024 Gündem
Karadeniz Somonuna, 'Göl somonu' darbesi
Karadeniz Somonuna, 'Göl somonu' darbesi Karadeniz'de yetiştirilen somon dünya pazarında en çok tercih edilenler arasında yerini alırken, deniz yerine iç bölgelerdeki baraj ve göllerde yetiştirilen somonu Karadeniz somonu diye ihraç edildiğinde balığın geri gönderildiği ve bu durumun ihracatı olumsuz etkilediği belirtildi.
2.04.2024 Ekonomi
Akdeniz'de ağları yırtan denizanaları: Bu bir uyarıdır
Akdeniz'de ağları yırtan denizanaları: Bu bir uyarıdır Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Dış ticaret rakamları açıklandı
Dış ticaret rakamları açıklandı Şubat ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %13,6 arttı, ithalat %9,2 azaldı.
29.03.2024 Ekonomi
Dış ticaret istatistikleri açıklandı
Dış ticaret istatistikleri açıklandı Şubat ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %13,6 arttı, ithalat %9,2 azaldı.
29.03.2024 Uzmanpara
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro!
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro! Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
28.03.2024 Advertorial
İngiliz Z kuşağı çobanlığa sardı
İngiliz Z kuşağı çobanlığa sardı İngiltere’de Z kuşağı, çobanlık ve balıkçılığa yöneldi.
27.03.2024 Ekonomi
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye'den İsrail'e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor' iddiasının doğru olmadığı duyuruldu.
26.03.2024 Gündem
Kaçak avlanmış tam 8 ton istavrit balığı ele geçirildi
Kaçak avlanmış tam 8 ton istavrit balığı ele geçirildi İstanbul Yenikapı'da Sahil Güvenlik ekipleri boy yasağına aykırı şekilde avlanmış 8 ton istavrit balığı ele geçirdi. Kaçak su ürünleri avcılığı yapan 6 şahsa 123 bin 298,TL idari para cezası uygulandı.
26.03.2024 Gündem
Marmara’da denizanası istilası: Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar…
Marmara’da denizanası istilası: Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar… Marmara Denizi’nde sıcaklığın artması ve kirlilik nedeniyle denizanası popülasyonu gözle görülür bir şekilde arttığı gözlemlenebiliyor.
26.03.2024 Gündem
Karadeniz’de balıkçılar sezonu erken kapattı
Karadeniz’de balıkçılar sezonu erken kapattı 1 Eylül'de ‘vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, balık boylarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle erken paydos yaptı. Perşembe Kışlaönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, “Son zamanlarda istavrit balığı küçüldü. Biz de sürdürülebilir balıkçılık adına arkadaşlarımız ile beraber avlama yapmama kararı aldık” dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Trabzonlu balıkçılar "Paydos" dedi
Trabzonlu balıkçılar "Paydos" dedi Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağına kısa bir süre kala balıkçılar denizlerde son dönemde umduğunu bulamayınca erken "Paydos" edip teknelerini limana demirleyerek ağlarını ve teknelerini bakıma almaya başladı.
22.03.2024 Ekonomi
Çiftçiye AB hibesi için çağrı
Çiftçiye AB hibesi için çağrı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıldan itibaren 81 ildeki girişimcilerin tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için IPARD kaynaklarını kullanabileceğini belirterek, “IPARD III Programı kapsamında 7 yıl içerisinde 785 milyon euro hibe desteği kullandırılacak” dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: 785 milyon euro hibe desteği kullandıracağız
Bakan Yumaklı: 785 milyon euro hibe desteği kullandıracağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 7 yılda, 81 ilde 785 milyon euro hibe desteği kullandırılacağını bildirdi.
19.03.2024 Ekonomi
Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay’ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi.
19.03.2024 Haberler
Sahillerde korkutan manzara! İstilası devam ediyor
Sahillerde korkutan manzara! İstilası devam ediyor Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay’ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi.
19.03.2024 Gündem
Ramazan bereketi
Ramazan bereketi İstanbul’da geleneksel alışverişin kalbinin attığı semt çarşılarında Ramazan yoğunluğu gözleniyor. Vatandaş, bütçesine göre seçerek alışveriş yapıyor.
17.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, programı kapsamında iftar yemeğine katıldı.
16.03.2024 Ekonomi
Tarım üretici fiyatlarında artış
Tarım üretici fiyatlarında artış Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım üretici fiyatlarının şubat ayında yıllık yüzde 58,29, aylık yüzde 7,18 arttığını açıkladı.
15.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Balıkçılık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.