Balkan Ülkeleri

Balkan Ülkeleri

Son dakika balkan ülkeleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balkan ülkeleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balkan ülkeleri haber sayfamızda...

Balkan Ülkeleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 942 balkan ülkeleri haberi bulunmuştur.
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da Rumeli ve Balkan Türkleri ile iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Fidan, "Türkiye'yi hasım gibi görenlere şunu çok açık bir şekilde söylüyoruz. Sizin stratejik vizyonsuzluğunuzun vebalini bölge ülkeleri olarak artık biz çekmeyeceğiz” dedi.
17.03.2024 Gündem
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak Birbirine “komşu” diye hitap eden Türkiye ve Bulgaristan, ticaret ve yatırımda işbirliği konusunu masaya yatırdı. Bulgaristan hükümet yetkilileri, bu ay sonu Schengen Bölgesi’ne dahil olacaklarını belirterek Türk iş dünyasını yatırıma davet etti.
15.03.2024 Ekonomi
Karadağ-Bosna Hersek sınırında 5.4 büyüklüğünde deprem! Balkanlar sallandı
Karadağ-Bosna Hersek sınırında 5.4 büyüklüğünde deprem! Balkanlar sallandı Merkez üssü Karadağ'ın Niksic kentine yaklaşık 30 kilometre olan sarsıntı, Arnavutluk, Sırbistan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya ve Adriyatik'in karşı kıyısındaki İtalya'da bile hissedildi.
14.03.2024 Dünya
Yeşil çelikle hızlı büyüme
Yeşil çelikle hızlı büyüme 40 yaş altındaki genç liderler, artık iş dünyasında fark yaratan kararlar alıyor, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine liderlik ediyor. Bu liderlerden sanayi devi Tosçelik'in İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı Avrupa'nın en düşük karbon emisyonlarına sahip boru üreticisi olduklarını anlatıyor
11.03.2024 Milliyet Executive
Bursa’da Balkan rüzgârı esecek
Bursa’da Balkan rüzgârı esecek 11.Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, 1-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.
23.02.2024 Kültür Sanat
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladık İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla bireylerin nadir ve tanısız hastalıklardan kaynaklanan sosyal ve fiziksel dezavantajlı durumlarının etkilerini azaltıyoruz. Nadir hastalıklarda yeni tanı ve tedavi yöntemlerine ışık tutacak veri tabanı oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.
17.02.2024 Gündem
AB, Batı Balkan ülkeleriyle daha fazla iş birliği hedefliyor
AB, Batı Balkan ülkeleriyle daha fazla iş birliği hedefliyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB’nin Batı Balkan ülkeleriyle iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını açıkladı.
14.12.2023 Dünya
AB, Batı Balkan ülkeleriyle daha fazla iş birliği yapmayı hedefliyor
AB, Batı Balkan ülkeleriyle daha fazla iş birliği yapmayı hedefliyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB’nin Batı Balkan ülkeleriyle iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.
14.12.2023 Dünya
Kurtulmuş'tan Gazze mesajı: Katliamının sorumluları bu yaptıklarının bedelini ödeyecek
Kurtulmuş'tan Gazze mesajı: Katliamının sorumluları bu yaptıklarının bedelini ödeyecek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Gazze'deki katliamın sorumluları mutlaka ama mutlaka uluslararası ceza mahkemesine çıkacak, bu yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir. Bu katliama sesini çıkarmayanlar da, göz yumanlar da hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı.
2.11.2023 Gündem
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Gazze’ye insani hava koridoru açılacak
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Gazze’ye insani hava koridoru açılacak Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne insani hava koridoru açacağını ve ilk uçuşların bu hafta yapılmasının beklendiğini duyurdu.
16.10.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan Karabağ mesajı: Bazılarının kasıtlı endişeleri vardı
Bakan Fidan'dan Karabağ mesajı: Bazılarının kasıtlı endişeleri vardı Dişişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'taki görüşmede Azerbaycan'ın kendi egemenliğini sağlama konusunda attığı adımları anlattıklarını belirterek, "New York'taki görüşmelerimize denk gelen Karabağ'da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yürüttüğü kendi egemenliklerini alma yönünde atılan büyük bir adım olan antiterör operasyonuydu. Operasyonun ilk günü olduğu için uluslararası toplum nezdinde ne kadar büyük bir alanı kapsadığı, ne kadar süreceği, hedefinin ne olduğu konularında çok ciddi soru işaretleri vardı. Bazılarının kasıtlı endişeleri vardı. Bazıları kasıtlı Azerbaycan düşmanlığı yapıyordu" dedi.
29.09.2023 Gündem
Balkan turizmine fuar dopingi geldi
Balkan turizmine fuar dopingi geldi Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı (IBTB), İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Mekezi ve Sergi Sarayında kapılarını açtı.
21.09.2023 Ekonomi
Tarım ‘hobi’yi aşıyor, şarj istasyonu radarda
Tarım ‘hobi’yi aşıyor, şarj istasyonu radarda Ağaoğlu Enerji Grubu toplam kurulu gücünü 5 yıldan az bir süre içinde 1000 MW’a çıkarmayı hedefliyor.
29.08.2023 Ekonomi
Türk-Yunan ilişkilerinde şafak vakti! 'Ankara geri adım atmıyor'
Türk-Yunan ilişkilerinde şafak vakti! 'Ankara geri adım atmıyor' Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 5 Eylül'deki Yorgo Gerapetritis görüşmesini manşetlere taşıyan Yunan basını, iki ülke arasındaki normalleşen ilişkilere dikkat çekerek görüşmenin detaylarını aktardı.
28.08.2023 Dünya
Kurtulmuş: Hedefimiz bölgesel barışı sağlamak
Kurtulmuş: Hedefimiz bölgesel barışı sağlamak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bir tarafta Balkanlar, bir tarafta Karadeniz, bir tarafta Kafkaslar, bir tarafta Orta Doğu, bir tarafta Doğu Akdeniz, tüm bu türbülansın olduğu bu coğrafyada bizim temel hedefimiz; önce bölgesel barışı, istikrarı ve güveni oluşturmaktır." dedi.
24.08.2023 Gündem
Avrupa ülkeleri Türkiye’den giyiniyor
Avrupa ülkeleri Türkiye’den giyiniyor Türk hazır giyim ürünlerine günden güne ilgi artıyor. Beş kıtadan 30 bin alıcı hazır giyim fuarı için Türkiye’ye geldi. Her geçen yıl Türk giyim sektörüne ilginin arttığı belirtilirken, Avrupa’nın artık Türkiye’den giyindiği vurgulandı.
10.08.2023 Ekonomi
Voleybolcu gençler ABD’nin radarında
Voleybolcu gençler ABD’nin radarında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın zirveye varan yükselişi, Türkiye’deki altyapı kulüplerinde yetişen yetenekli sporculara ilgiyi de artırıyor. ABD’li antrenörler, bizzat maçları izlemek üzere Türkiye’ye geliyor, danışmanlık şirketlerinin portföylerini inceliyor, yetenek avcılığı yapıyor.
22.07.2023 Pazar
51'inci Postacı Yürüyüş Yarışması şampiyonları belirlendi! 'Kemal Sunal filmi ile bu spor meşhur oldu'
51'inci Postacı Yürüyüş Yarışması şampiyonları belirlendi! 'Kemal Sunal filmi ile bu spor meşhur oldu' Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 51'incisi düzenlenen 'Postacı Yürüyüş Yarışması' Türkiye finalinde kadınlarda İzmir PTT Başmüdürlüğü personeli Gülşen Çerçi, erkeklerde ise Aksaray PTT Başmüdürlüğü çalışanı Kadir Çolak birinci oldu. Yarışmada dereceye girenler Türkiye'yi, Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'nda temsil edecek.
11.06.2023 Gündem
Edirne Maratonu, LGS nedeniyle ertelendi
Edirne Maratonu, LGS nedeniyle ertelendi Edirne'de bu yıl 4 Haziran pazar günü düzenlenmesi planlanan 8'inci Uluslararası Edirne Maratonu, Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) denk geldiği gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
30.05.2023 Diğer
Temiz enerjide Türkiye’nin önü açık
Temiz enerjide Türkiye’nin önü açık Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında Türkiye’nin önünün çok açık olduğunu ve pazara girerek büyük atılımlar gerçekleştirebileceğini kaydetti.
23.05.2023 Gündem
Bosna Hersek’teki Türk seçmenler 2. tur için sandık başında
Bosna Hersek’teki Türk seçmenler 2. tur için sandık başında Bosna Hersek’te yaşayan Türk seçmenler, bu sabah itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için oy kullanmaya başladı.
20.05.2023 Dünya
Türkiye’nin sandıkları
Türkiye’nin sandıkları Osmanlı’da bugün ‘kanun hükmünde kararname’ olarak niteleyebileceğimiz ‘Talimat-ı Muvakkate’ye göre yapılan ilk seçim sonucuna göre, 69’u Müslüman, 46’sı gayrimüslim mebustan oluşan Meclisi Umumi 19 Mart 1877’de ilk oturumunu gerçekleştirir...
14.05.2023 Gündem
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazıyla ilgili açıklama: 35 yıllık ihtiyacı karşılayacak
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazıyla ilgili açıklama: 35 yıllık ihtiyacı karşılayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.
8.04.2023 Haberler
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazıyla ilgili açıklama: 35 yıllık ihtiyacı karşılayacak
Bakan Dönmez'den Karadeniz gazıyla ilgili açıklama: 35 yıllık ihtiyacı karşılayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.
8.04.2023 Ekonomi
Balkanlara kış geri döndü
Balkanlara kış geri döndü Balkanlarda etkili olan kar yağışının ardından Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Kosova’da birçok kent beyaza büründü.
4.04.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Balkan Ülkeleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.