Bakan Kasapoğlu, Kapadokya'da gençlerle balon turuna katıldı
Bakan Kasapoğlu, Kapadokya'da gençlerle balon turuna katıldı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında bir araya geldiği gençlerle Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonu turuna katıldı.
21.05.2022 Gündem
Kapadokya'da 7 ayda balon turuna 138 bin 225 turist katıldı
Kapadokya'da 7 ayda balon turuna 138 bin 225 turist katıldı Anadolu Sıcak Hava Balon İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Dinler: "2020 tüm dünyada olduğu gibi pandeminin gölgesinde geçti. 2021, aşı çalışmalarının da başlamasıyla toparlanma yılı oldu. Özellikle yaz döneminde ABD ve Meksikalı turistlerin artan etkisiyle daha yoğun uçuşlar yapmaya başladık. Kurban Bayramı tatiliyle de temmuz ayındaki yoğunluk beklentimizin üstünde gerçekleşti" dedi.
12.08.2021 Tatil
Kapadokya'yı 9 ayda 700 bin turist gezdi
Kapadokya'yı 9 ayda 700 bin turist gezdi Doğa, kültür ve tarihin buluştuğu Kapadokya'daki müze ve ören yerleri, yılın 9 aylık diliminde 698 bin 812 ziyaretçiyi ağırladı.
7.10.2020 Tatil
Ürgüp'te, Üç Güzeller'e yoğun ilgi
Ürgüp'te, Üç Güzeller'e yoğun ilgi Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden Ürgüp ilçesi, hafta sonu yoğun ilgi gördü.
3.10.2020 Tatil
Kapadokya'yı "yeni normal"de 255 bin turist gezdi
Kapadokya'yı "yeni normal"de 255 bin turist gezdi Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanınan Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini yeni normalde 255 bin 811 turist ziyaret etti.
10.09.2020 Tatil
Kapadokya'daki balonlar pandemi kurallarına uygun havalanıyor
Kapadokya'daki balonlar pandemi kurallarına uygun havalanıyor Kapadokya'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak durdurulan ve yaklaşık 5 ay sonra yeniden başlayan sıcak hava balon turları tedbirlere uyularak düzenleniyor. Sıcak hava balon pilotu Buket Aydınlık: "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce belirlenen tedbirler çerçevesinde, müşterilerimizin ateş ölçümü yapılıyor. Maskelerini etkinlik boyunca sürekli kullanıyorlar. Tura katılacak turistlerden, etkinlikten bir gün önce koronavirüs geçirip geçirmedikleriyle ilgili sağlık raporu isteniyor. Balon turu, hayatta yapılması gereken en önemli aktivitelerden biri" Rus turist Asiyat Dalgatova: "Aslında yükseklik korkum var ama balon turuna katılmayı çok istiyordum. Bence balon turu çok güvenli. Gökyüzüne yükseldikçe çevredeki manzara daha da güzel oldu. Tekrar Kapadokya'ya gelmek ve yine balon turuna katılmak istiyorum" dedi.
8.09.2020 Tatil
Kapadokya'da balonlarla 3 günde 1500 kişi uçtu
Kapadokya'da balonlarla 3 günde 1500 kişi uçtu Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uçuş yasağının kalkması ardından yeniden havalanan sıcak hava balonları, 3 günde yaklaşık 1500 kişiyi taşıdı.
25.08.2020 Tatil
Kapadokya'da "sanal balon turu"
Kapadokya'da "sanal balon turu" Kovid-19 nedeniyle balon turunun yapılamadığı Kapadokya'da, bölgenin güzelliklerini kuş bakışı keşfetmek isteyenler için "sanal balon turu" hizmeti veriliyor. Girişimci Halit Donmaz: "Balon turu olmadığı için bölgeye gelen insanlara alternatif bir balon heyecanı yaşatıyoruz. Geçen yıl da balon turuna talep çok fazlaydı ve yer bulamayanlara hizmet etmiştik. Bu yıl da pandemi döneminde aynı hizmeti sunuyoruz" dedi.
1.08.2020 Tatil
Balonlar "beyaz cennetin" üzerinde uçmak için gün sayıyor
Balonlar "beyaz cennetin" üzerinde uçmak için gün sayıyor Kapadokya'dan sonra en fazla sıcak hava balon turunun gerçekleştirildiği Pamukkale'de bu yılın ilk 3 aylık döneminde 12 bin turist, güneşin doğuşunu gökyüzünden izleme fırsatı buldu.
3.06.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri