Bankacılık Sektörü

Bankacılık Sektörü

Son dakika Bankacılık sektörü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bankacılık sektörü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bankacılık sektörü haber sayfamızda...

Bankacılık Sektörü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.689 bankacılık sektörü haberi bulunmuştur.
Piyasalar için erken bayram
Piyasalar için erken bayram BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı
Ne altın, ne dolar, ne mevduat! Hiçbiri bu kadar kazandırmadı! Dünyada zirveye ulaştı Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması ve mevduat faizlerinde getirilerin azalması ile birlikte yatırımcı tercihleri değişti. Yeni yıl itibarıyla borsada getiriler dikkat çekiyor. Piyasada şu anda ‘teknoloji coşkusu’ yaşanıyor. Peki rallinin sebebi ne, borsa için yeni tahmin ne? Konuyla ilgili merak edilenleri uzman isim milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları kapsamında Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı toplumların temsilcileriyle bir araya geldi.
28.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı Türk toplum temsilcileriyle buluştu.
27.02.2024 Gündem
Piyasanın gözü Merkez Bankası’nın faiz kararında! Altın, borsa ve mevduatta yön ne olur? İşte beklentiler
Piyasanın gözü Merkez Bankası’nın faiz kararında! Altın, borsa ve mevduatta yön ne olur? İşte beklentiler Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki kritik gelişme sonrasında altın, borsa ve mevduat faizlerinde yön ne olur? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
"2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar"
"2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu sene için yeni ve daha büyük hedefler belirledik. 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar. Bunun için yeni hedef pazarlar üzerinde çalışıyoruz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
DASK’tan hasar için 35 milyar TL
DASK’tan hasar için 35 milyar TL 6 Şubat depremlerinden bu yana yaklaşık 600 bin adet hasar ihbarı alındığını açıklayan DASK 35 milyar lira tazminat ödendiği bilgisini paylaştı. TBB ise bölgeye sürekli finansman desteği sağlandığını, ticari ve bireysel kredilerin Türkiye ortalaması üzerinde arttığını kaydetti.
6.02.2024 Ekonomi
Borsada rüzgar tersine döndü: Ekonomist Belgin Maviş çarşamba günü için uyardı
Borsada rüzgar tersine döndü: Ekonomist Belgin Maviş çarşamba günü için uyardı Geçtiğimiz yılın son aylarında sert düşüş gösteren borsada yeni yıl itibarıyla rüzgar tersine döndü. BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana yüzde 14 getiri sağladı. Endeks cuma günü 8347 puan seviyesine kadar yükselerek 3.5 ayın zirvesini test etti. Borsadaki yükselişin nedenleri neler? Piyasada bundan sonra yön yukarı mı?
29.01.2024 Ekonomi
Altın ve Borsada yatırımı olanlara çok önemli uyarı! 'Hisse seçiminde dikkatli olun'
Altın ve Borsada yatırımı olanlara çok önemli uyarı! 'Hisse seçiminde dikkatli olun' Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi uzun bir aranın ardından 8 bin puan seviyesini aştı. Borsada yön yukarı mı döndü? Gram altın için yeni hedef seviyeler ne? Ekonomistler milliyet.com.tr için cevapladı.
19.01.2024 Ekonomi
TL cinsinden ilk yeşil borçlanma
TL cinsinden ilk yeşil borçlanma İş Bankası 500 milyon TL tutarında, iki yıl vadeli yeşil tahvil ihraç etti. İşlem, bankacılık sektörü tarafından yurtiçinde TL cinsinden gerçekleştirilen ilk yeşil borçlanma aracı ihracı oldu.
26.12.2023 Ekonomi
Bankacılık sektörü güçlü yapısını korudu
Bankacılık sektörü güçlü yapısını korudu Bu dönemde olduğu gibi, 2024'te de istikrar kazandırıcı adımların devamını beklediklerini ifade eden Akbank Genel Müdürü Kaan Gür "Politika faizinde beklenen ilave artışların yanı sıra artan borçlanma maliyetlerinin iç talebi törpülediğini, dolarizasyonu azalttığını, cari dengeyi iyileştirdiğini ve hedeflenen dezenflasyon patikasını desteklediğini görebiliriz." dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Çalışma Bakanlığı harekete geçti! Türkiye’de mesai saatleri kısalacak mı? 3 farklı model masada!
Çalışma Bakanlığı harekete geçti! Türkiye’de mesai saatleri kısalacak mı? 3 farklı model masada! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma süresini kısaltacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Özellikle son dönemde İsveç vb Avrupa ülkelerinde çalışma süreleri kısaltılmış ve haftalık çalışma süresi 4 güne çekilmişti.
14.12.2023 Ekonomi
'Toplumsal cinsiyet eşitliği için yol haritamız hazır'
'Toplumsal cinsiyet eşitliği için yol haritamız hazır' QNB Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar, Milliyet’e toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda banka bünyesindeki çalışmaları, yol haritasını ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi”ni anlattı.
11.12.2023 Ekonomi
Erkan: İstikrardan taviz yok
Erkan: İstikrardan taviz yok Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TCMB’nin fiyat istikrarı çabasındaki en önemli çıpanın, kamusal ve toplumsal mutabakat olduğunu bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Finansal İstikrar Raporu yayımlandı
Finansal İstikrar Raporu yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılına ilişkin ikinci Finansal İstikrar Raporu’nu yayımladı. Raporun önsözünde açıklamaları bulunan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, sağlam bilanço yapısına sahip olan bankacılık sektörünün, parasal sıkılaştırma sürecinde faiz riskini başarıyla yönettiğini ifade etti.
16.11.2023 Uzmanpara
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı! Erkan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı! Erkan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı. Haziran ayında başlatılan güçlü parasal sıkılaşmanın sürdürüldüğünü söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyonla mücadelenin her zamankinden daha elzem hale geldiğine dikkat çekti.
16.11.2023 Haberler
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı! Erkan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı
Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu yayımlandı! Erkan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Finansal İstikrar Raporu'nu yayımladı. Haziran ayında başlatılan güçlü parasal sıkılaşmanın sürdürüldüğünü söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyonla mücadelenin her zamankinden daha elzem hale geldiğine dikkat çekti.
16.11.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD bankacılık sektörüne uyarı
Fitch'ten ABD bankacılık sektörüne uyarı Moody's'in ardından Fitch de ABD'de bölgesel bankacılık sektörü için uyarıda bulundu.
16.11.2023 Uzmanpara
Takipteki kredi oranı düşüyor
Takipteki kredi oranı düşüyor Bankacılık sektöründe kullandırılan kredilerde, takibe düşme oranının azalması dikkat çekti. 2022’de kredilerin yüzde 2,10’u takibe düşerken, 2023 yılı sonunda bu oranın yüzde 1,6’ya ineceği öngörülüyor.
10.11.2023 Ekonomi
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması Ebru Şevli, Mimar- Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, politik, ekonomik, kültürel ve toplumsal dönüşümler doğrultusunda gelişen mimarlık ortamımızın önemli kırılma noktalarını ve sürece etki sağlamış mihenk taşı niteliğindeki üretimleri, günümüz mimarlarına ve akademisyenlere sorduk...
30.10.2023 Mimarlık
Kiralık konutta uzun süre sonra bir ilk! Ev sahipleri fiyat politikasını değiştirdi
Kiralık konutta uzun süre sonra bir ilk! Ev sahipleri fiyat politikasını değiştirdi Satılık ve kiralık konut fiyatındaki artış alınan önlemlerin ardından durdu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı bazı satılık konutlarda indirim yapılırken kiralık konutlarda da fiyat artışları durdu.
17.10.2023 Ekonomi
Kâr marjını artıran şirket kazandırıyor
Kâr marjını artıran şirket kazandırıyor Son üç yılda kâr marjını her yıl artırmayı başaran şirketler, yılbaşından bu yana yatırımcılarına kazandırdı. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 Endeksine dahil 23 şirket son üç yılda kâr marjını artırdı. Bu şirketlerden üçü dışındakilerin tümü yılbaşından bu yana yatırımcısına kazandırdı.
14.09.2023 Milliyet Executive
İşte rekabetin yeni şifresi: Yapay Zeka
İşte rekabetin yeni şifresi: Yapay Zeka "CEO'ların yüzde 75'i rekabette Generative AI (üretimsel yapay zeka) konusunun etkin olacağı görüşünde" diyen IBM Türkiye Genel Müdürü Işıl Kılınç Gürtuna, yeni veri ve yapay zeka çözümlerini anlatıyor.
14.09.2023 Milliyet Executive
Halka arz hissesi alanlar dikkat! Borsada yeni tahmin
Halka arz hissesi alanlar dikkat! Borsada yeni tahmin Yatırımcılar borsadaki değişimleri merakla takip ederken, endeks soluksuz yükseliş gösteriyor. Öte yandan halka arz hisselerine de ilgi büyük, halka arz hisselerinde yüksek getiri devam ediyor. Peki borsada yeni tahminler neler? Ekonomist Hikmet Baydar, halka arz hissesi alanlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...
6.09.2023 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Bankacılık Sektörü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.