Norveç'te ipe dolanan balina kurtarıldı
Norveç'te ipe dolanan balina kurtarıldı Barents Denizi açıklarında ipe ve şamandıraya dolanarak mahsur kalan balinayı kurtarmak için büyük bir çaba sergilendi.
2.07.2022 Dünya
Hamburger sandılar balık çıktı! Sosyal medya bu görüntüyle çalkalanıyor...
Hamburger sandılar balık çıktı! Sosyal medya bu görüntüyle çalkalanıyor... Rus balıkçı aslında morina, mezgit balığı ve uskumru arıyor olsa da bazen yüzeyin metrelerde altında da balık avlıyor. İşte o zaman yakaladıkları arasında tuhaf görünümlü deniz canlıları da oluyor. Onlardan biri var ki, bu günlerde sosyal medyayı bir hayli meşgul ediyor...
4.12.2021 Dünya
Son dakika: Rus balıkçı teknesi battı: 16 kayıp, bir ölü
Son dakika: Rus balıkçı teknesi battı: 16 kayıp, bir ölü Uluslararası haber ajanslarının duyurduğu son dakika haberine göre, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 19 mürettebatlı bir Rus balıkçı teknesinin Barents Denizi'nde batması sonucunda 16 kişinin kayıp olduğunu ve iki kişinin kurtarıldığını duyurdu. Bir balıkçının ise cesedine ulaşıldı.
28.12.2020 Dünya
Rusya'dan gözdağı
Rusya'dan gözdağı Rusya Savunma Bakanlığı, Büyük Petro ve Büyük Peter isimli nükleer gemileriyle Barents Denizi’nde tatbikat yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı, kuzey filosuna bağlı Büyük Petro ve Büyük Peter isimli nükleer gemileriyle Norveç ve Rusya arasında bulunan Barents Denizi’nde tatbikat gerçekleştirdi. Denizaltı savar, nükleer denizaltı, kruvazör gemileri ve nükleer gemiler Büyük Petro ve Büyük Peter isimli gemilerle yapılan tatbikatta senaryoya göre test edildi. Tatbikatta gerçek torpido füze savunma sistemleri kullanılırken, çok sayıda Rus askeri de tatbikatta görev aldı.  Rusya’nın Kuzey filosunun bölgede yaptığı tatbikatlar İskandinav ülkeleri tarafından tepkiyle karşılanıyor. Rusya’nın Kuzey filosu ise bu bölgedeki tatbikatlarını tepkilere aldırış etmeden sürdürüyor.
11.09.2019 Haberler