Barok

Barok

Son dakika barok haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan barok gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan barok haber sayfamızda...

Barok

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 894 barok haberi bulunmuştur.
Ankara’nın baharı sanatla daha güzel
Ankara’nın baharı sanatla daha güzel 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Başlıyor! “Ankara Baharı Müzikle Daha Güzel” sloganıyla 4-30 Nisan arasında gerçekleşecek olan 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, başkentte müzikseverleri bir araya getirecek.
29.03.2024 Kültür Sanat
Fetih günlerinde aşk
Fetih günlerinde aşk Rossini’nin “II. Mehmet” operası Fatih Sultan Mehmet’i sadece bir kahraman olarak değil, derinlemesine incelerken vatanseverlik ve aşk üzerinden geçmişten bugüne mesaj yolluyor.
17.03.2024 Kültür Sanat
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginler kullanıyordu
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginler kullanıyordu İstiklal Caddesi üzerine 1894 yılında inşa ettirilen Rumeli Han’ın restore edilmesiyle altındaki gizli tünel gün yüzüne çıkmıştı. Yakın tarihte keşfedilen gizemli tünel, ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri haline geldi.
14.03.2024 Haberler
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginlerin geçiş rotası
İstiklal Caddesi’nde kimsenin bilmediği gizemli tünel! Zenginlerin geçiş rotası İstiklal Caddesi üzerine 1894 yılında inşa ettirilen Rumeli Han’ın restore edilmesiyle altındaki gizli tünel gün yüzüne çıkmıştı. Yakın tarihte keşfedilen gizemli tünel, ziyaretçilerin uğrak adreslerinden biri haline geldi.
14.03.2024 Gündem
Ankara’da Barok esintiler
Ankara’da Barok esintiler Barok müziğinin ünlü grubu Accademia Bizantina 40 yıllık müzik tarihlerinde ilk defa Ankara’ya geliyor.
13.03.2024 Kültür Sanat
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı Denizli'de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Beyaz travertenler, antik tiyatro ve cehennem kapısının renkli ışıklarla donatılması antik kentte doyumsuz manzara oluştururken, gece müzeciliğinin tanıtımı da yapıldı. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.
8.03.2024 Gündem
Türk sazlarıyla Barok aryalar
Türk sazlarıyla Barok aryalar Soprano Günay Acar, Batı’nın sözü ile Doğu’nun sesini buluşturdu.
12.02.2024 Kültür Sanat
Özgür Bella, Frankenstein’a karşı
Özgür Bella, Frankenstein’a karşı 11 dalda Oscar adayı “Poor Things/Zavallılar” Frankenstein mitini feministleştirirken Emma Stone, rolünün fiziksel ve duygusal zorluklarının üstesinden başarıyla geliyor.
11.02.2024 Kültür Sanat
Kütüphanelerin Evrimi
Kütüphanelerin Evrimi Kitaplar ve onlar için tasarlanan yapılar tarih süresince birbirlerine çok yakın bir gelişim sergiledi. Kitapların üretimi, korunması, saklanması ve okurla buluşması teknolojinin olanaklarıyla birlikte sürekli biçim değiştirirken, kütüphane yapıları da bu gelişime ayak uydurarak evrimini sürdürdü. Günümüzde kütüphane yapıları insanları bir araya getiren kamusal bir mekan ve kültürel bir simge olarak eskisinden çok daha büyük bir önem taşıyor.
1.01.2024 Mimarlık
'Eşime mesaj atan, hatta fotoğraflarını yollayan kadınlar olduğunu öğrendim!'
'Eşime mesaj atan, hatta fotoğraflarını yollayan kadınlar olduğunu öğrendim!' Beş yıl önce nikah keman sanatçısı Utku Barış Andaç ile nikah masasına oturan ünlü şarkıcı Aydilge, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda eşine mesaj ve fotoğraf atan kadınlar olduğunu dile getirdi. Aydilge, "Birkaç şey söylemek istiyorum" diyerek konuyla ilgili açıklama yaptı.
1.12.2023 Magazin
'Eşime mesaj atan, hatta fotoğraflarını yollayan kadınlar olduğunu öğrendim!'
'Eşime mesaj atan, hatta fotoğraflarını yollayan kadınlar olduğunu öğrendim!' Beş yıl önce keman sanatçısı Utku Barış Andaç ile nikâh masasına oturan Aydilge, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda eşine mesaj ve fotoğraf atan kadınlar olduğunu dile getirdi. Ünlü şarkıcı, "Birkaç şey söylemek istiyorum" diyerek konuyla ilgili açıklama yaptı.
2.12.2023 Cadde
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Dört kadından ünlü komedyen Russell Brand hakkında cinsel istismar iddiası!
Dört kadından ünlü komedyen Russell Brand hakkında cinsel istismar iddiası! Ünlü komedyen Russell Brand'in çok sayıda kadına uzun yıllar boyunca cinsel istismar ve taciz de dahil olmak üzere cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. 48 yaşındaki komedyenin 16 yaşındaki bir kıza da istismarda bulunduğu öne sürüldü.
18.09.2023 Cadde
'Tatlı' çekim mesafe tanımadı! 1 doların üzerine bu cümleyi yazdı, aşkını buldu
'Tatlı' çekim mesafe tanımadı! 1 doların üzerine bu cümleyi yazdı, aşkını buldu Bir çikolata dükkanında çalışıyordu. O an içeri giren müşteriye gözü takıldı, üstelik genç adam da ona kayıtsız değildi. Sohbet etmeye başlayınca iş boyut değiştirmeye başladı. Ancak aralarında mesafe engeli vardı. Son görüşmelerinde cebinden çıkardığı 1 dolara yazdığı şey ise filmlere konu olacak cinsten olayları peş peşe getirdi.
22.07.2023 Dünya
Emine Erdoğan'dan Litvanya'da tarihi simgeye ziyaret!
Emine Erdoğan'dan Litvanya'da tarihi simgeye ziyaret! Emine Erdoğan, Litvanya’nın tarihi simgelerinden biri olan Büyük Dükler Sarayı’nı Resmi Eş Programı kapsamında ziyaret etti.
12.07.2023 Gündem
İş Sanat’ta sezon bitiyor, etkinlikler bitmiyor
İş Sanat’ta sezon bitiyor, etkinlikler bitmiyor İş Sanat Sahne Sanatları 23. sezonunda yine en sevilenleri sanatseverlerle buluşturdu. Dolu dolu geçen sezonu İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç’la konuştuk.
15.06.2023 Advertorial
Müzik
Müzik Nova’ya davetlisiniz 17 Haziran Cumartesi akşamı müziğimizin genç sesi Nova Norda sevenleriyle buluşuyor...
4.06.2023 Kültür Sanat
Sinemanın ressamlarla buluşması
Sinemanın ressamlarla buluşması Bu hafta vizyona giren “Daliland/Dali Diyarı” vesilesiyle sinemanın ressam portrelerine bakıyoruz.
3.06.2023 Pazar
Can alan yağışlara aktivistlerden protesto
Can alan yağışlara aktivistlerden protesto Eserlere attıklarıyla boyalarla Avrupa’da pek çok müzenin korkulu rüyası hâline gelen iklim aktivistleri bu defa İtalya’daki Aşk Çeşmesi’ni siyaha boyadı.
24.05.2023 Kültür Sanat
Ressamın isyanı var!
Ressamın isyanı var! Gündüz Vassaf’ın yedi yıl boyu üzerinde çalıştığı, kendi içinde dört kitabı buluşturduğu ilk romanı “Ressamın İsyanı”, Barok resminin gizemli dehası Caravaggio üzerinden hayata, sanata ve hakikate bakışımızı dönüştüren zengin bir yolculuk vadediyor
21.05.2023 Kültür Sanat
Hazine soyan Remmo Clan'ın beş üyesi için karar verildi
Hazine soyan Remmo Clan'ın beş üyesi için karar verildi Almanya'daki Yeşil Kasa Müzesi'nden paha biçilemeyen üç elmas seti çalan hırsızlar mahkemede suçlu bulundu, hazinenin bazı parçaları müzeye geri döndü ancak çok değerli elmasların bir kısmı hiç bulunamayabilir.
16.05.2023 Dünya
Pera’da beden ile ruhun buluşması
Pera’da beden ile ruhun buluşması “Dünya Dans Günü”nde ses ve bedenin ahengine şahit olacaksınız. Dünya dans günü için tasarlanan “Pera’nın Sesleri’nden Adımlara” projesi bu akşam saat 19.00’da “Cercle d’Orient”ın (Grand Pera), 100 kişilik salonunda sahnelenecek.
29.04.2023 Kültür Sanat
İş Sanat’ta baharın keyfini yaşayın
İş Sanat’ta baharın keyfini yaşayın İş Sanat, nisan ve mayıs ayında klasik müzikten caza, çocuk oyunlarından özel dinletilere uzanan zengin programıyla baharı müjdeliyor. Ödüllü müzisyenler İstanbul seyircisiyle buluşuruyor.
27.04.2023 Kültür Sanat
Müzik sınırları ortadan kaldırıyor
Müzik sınırları ortadan kaldırıyor Renaud Garcia-Fons’un ‘Tellerin Nefesi’ adlı projesi kültürler arası köprü kurarak Doğu ile Batı’yı tam birleştikleri yerde İstanbul’da bir araya getiriyor. Konser keyifli bir yolculuk sunuyor.
19.04.2023 Kültür Sanat
“Tellerin Nefesi, Renaud Garcia-Fons’un müzikal yaşantısının özeti niteliğinde”
“Tellerin Nefesi, Renaud Garcia-Fons’un müzikal yaşantısının özeti niteliğinde” Caz ve gelenekselin buluştuğu, ünlü caz kontrbasçı “Renaud Garcia-Fons’”un son projelerinden “Le Souffle Des Cordes” (Tellerin Nefesi), 5 Mayıs Cuma, 20.30’da seyircisiyle ilk defa İş Kuleleri Salonu’nda buluşuyor.
19.04.2023 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Barok ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.