Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.
31.01.2024 Yemek
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin... Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
5.08.2023 Sağlık
Günün iftar menüsü: 30. gün
Günün iftar menüsü: 30. gün 2021 ramazan ayının son iftar menüsünü sizinle paylaşıyoruz. 30. gün iftar menüsünde; topalak çorbası, pastırmalı humus, çökertme kebabı ve haşhaşlı revani tarifleri bulunuyor. İşte 30. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 29. gün
Günün iftar menüsü: 29. gün 29. gün iftar menüsünde; yüksük çorba, patates salatası, fırın poşetinde tavuk ve un helvası tarifleri bulunuyor. İşte 29. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Sofralarınız şenlenecek
Sofralarınız şenlenecek Koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan tam kapanmada, sofralarınız şenlenecek. YouTube’da ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi olarak tanınan Michele, Gabriella, Daniela ve Elia Cedolin Kardeşler, her gün verdikleri pratik tariflerle, yemek yapmayı sevenleri büyüleyecek.
5.05.2021 Cadde
Günün iftar menüsü: 19. gün
Günün iftar menüsü: 19. gün İftar menüsünün 19. gününde de birbirinden lezzetli ve klişe yemekleri aratmayacak tarifler ile karşınızdayız. Mükemmel lezzete sahip sultan kebabı ve kıymalı tepsi böreği ile günü kurtarabilirsiniz. İşte 19. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin”
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin” Dr. Ümit Aktaş: “Moralimizi bozmayacağız, paniğe kapılmayacağız. Evimizin kıymetini bileceğiz. Sağlıklı yaşamak için ihtiyacınız olan ilk şey yaşam sevincidir. Beslenmeyle, doğru yaşam tarzıyla, egzersizle birlikte yaşam sevinciniz yüksek olur”
22.03.2020 Pazar
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler Uykusuz kalındığında tatlı ihtiyacımızın arttığını ve bu ihtiyacı en kolay yoldan gidermeye çalıştığımızı inceleyen Dr.Micheal Mosley, gözlem yöntemiyle bir çalışma yaptı ve uyku düzeninin iştah seviyesini nasıl etkilediğini araştırıp kilo vermeye yardımcı olacak hızlı ve etkili diyet listesini sundu.
6.07.2021 Diyet Yemekleri
Günün iftar menüsü: 19. gün
Günün iftar menüsü: 19. gün İftar menüsünün 19. gününde de birbirinden lezzetli ve klişe yemekleri aratmayacak tarifler ile karşınızdayız. Mükemmel lezzete sahip perde pilavı ve zeytinyağlı yaprak sarması ile günü kurtarabilirsiniz. İşte 19. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 17. gün
Günün iftar menüsü: 17. gün Günün iftar menüsünün 17. gününde; pirinçli yoğurt çorbası, çok sevilen zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, mantarlı et sote ve fincanda kadayıf tatlısı tarifini paylaştık. İşte 17. günün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 8. gün
Günün iftar menüsü: 8. gün Günün iftar menüsünün 8. gününde sofranızı canlandıracak lezzetlere yer verdik. Arabaşı çorbası, fırında kaşarlı mantar, piliç topkapı ve bayat pide tatlısı tarifini sizinle paylaştık. İşte 8. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Gıdada israfa karşı en taze hareket
Gıdada israfa karşı en taze hareket Beyaz eşya markası Hotpoint, gıda israfına karşı yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi. Ünlü Şef Jamie Oliver, Hotpoint’in Londra’daki ‘kafe’sinde artan gıdalardan sofra donattı.
12.10.2018 Ekonomi
Şiştikçe şişiyoruz!
Şiştikçe şişiyoruz! DSÖ araştırmasına göre Avrupa ve Orta Asya’da obezite şampiyonu olan Türkiye’de vatandaşlar hamur işini aşırı tüketip hareket etmeyince diyabet hipertansiyon, kolesterol bozukluğu, kalp-damar hastalıklarına da davetiye çıkartıyor.
21.09.2018 Gündem
Değişik iftar menüleri
Değişik iftar menüleri Değişik iftar menüleri ile iftarda ne pişirsem sorununuz ortadan kalkıyor. Birbirinden farklı ve değişik iftar menüleri ile sevdiklerinizi iftarda en güzel biçimde ağırlayabileceksiniz. Peki, bu menüde neler var? Değişik iftar menüleri için ana yemek, tatlı ve çorbadan oluşan menümüze göz atabilir, bugünü kurtarabilirsiniz.
6.07.2021 Bilgi
Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir?
Hiçbir Yemeği Ziyan Etmeden Buzdolabı Nasıl Temizlenir? Buzdolabı temizliği yapmaya karar verdiniz...
16.10.2017 Püf Noktaları
Ömre ömür katan Pioppi Diyeti
Ömre ömür katan Pioppi Diyeti İtalya’da bulunan Pioppi, tüm dünyanın en sağlıklı köyü olarak biliniyor. Çünkü o bölgede yaşayan herkes neredeyse 100 yaşına kadar yaşıyor. Tabii ki bunun bir sırrı var. İşte ömrü 10 yıl uzatan Pioppi Diyeti
11.10.2017 Diyetler
Alzheimer’in 12 belirtisi
Alzheimer’in 12 belirtisi Son günlerde 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e konulan tanıyla tekrar gündeme gelen, adını Alman Doktor Alois Alzheimer’den alan ve halk arasında “bunama” olarak bilinen Alzheimer’i çeşitli belirtileri ile tespit etmek mümkün.
5.02.2015 Genel Sağlık
İftar ve sahurda kimler, nasıl beslenmeli?
İftar ve sahurda kimler, nasıl beslenmeli? Kalp-damar hastaları ve kalp yetersizliği olanlar, inme geçirmiş hastalar nasıl beslenecekler?
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Yaz aylarında beslenmeye dikkat
Yaz aylarında beslenmeye dikkat "Yaz mevsiminde sağlıklı beslenmek için tüketilmesi gerekenlerin başında yulaf ezmesi, karpuz, salatalık, domates, enginar, kabak, su, soda, limonata, yoğurt, ayran ve cacık geliyor"
6.07.2021 Bilgi
1 – 2 yaş çocuğunun beslenmesi nasıl olmalı?
1 – 2 yaş çocuğunun beslenmesi nasıl olmalı? Bir çocuğun sağlıklı yetişmesi için dengeli beslenmesi oldukça önemlidir. Hangi gıda grubunun ne kadar tüketilmesi gerektiği çoğu anne için bir soru işaretidir.
13.12.2014 Bebek
BiR iSTANBUL KLASiĞi: LACiVERT
BiR iSTANBUL KLASiĞi: LACiVERT 14 yıldır eşsiz konumunda, aynı şefle ve aynı şevkle hizmet veriyor Lacivert.
31.08.2012 Cadde
‘Yoğurtlu yemekler Antep mutfağının gizli gücüdür’
‘Yoğurtlu yemekler Antep mutfağının gizli gücüdür’ "Gaziantep’te bütün kent yemek sürecine dahildir. ... Ev, çarşı, pazar, manav, kasap, mahalle fırını arasında kendiliğinden tıkır tıkır işleyen bir düzen vardır. Sanki sihirli bir el tüm kenti mükellef bir sofra kurmak için yönetmektedir.” Aylin Öney Tan editörlüğünü yaptığı “Güneşin ve Ateşin Tadı” isimli kitabın girişinde böyle anlatıyor Gaziantep lezzetlerinin sofraya geliş hikayesini.
4.08.2012 Pazar
Sıvı desteği hayati önem taşıyor
Sıvı desteği hayati önem taşıyor Bu seneki Ramazan önerilerimizde en kritik nokta, günlerin uzun ve sıcak olması sebebiyle sıvı desteğini yeterince sağlamak.
6.07.2021 Bilgi
Hünkar sofrasının özel lezzetleri
Hünkar sofrasının özel lezzetleri İBB Kültür A.Ş.’nin hazırladığı ‘İstanbul’un 100 Lezzeti’ adlı kitapta, saray mutfağından alınan 100 farklı yemek tarifi bulunuyor. Hünkar sofralarının baştacı çorbalar, ana yemekler ve tatlılar arasından en lezzetli tarifleri seçtik
19.06.2012 Cadde