Sahnede söz kadınların
Sahnede söz kadınların Binlerce yıl tiyatroda erkek gözüyle anlatılan kadın hikâyelerine bir süredir dikkat çekici bir “kadın eli” değiyor. Sayıları giderek çoğalan tek kişilik kadın oyunlarına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle baktık.
2.03.2024 Pazar
KANDIRA ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
KANDIRA ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN KANDIRA ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDENESAS NO : 2023/107 Esas Mahkememizde Kocaeli İli Kandıra İlçesi Çakırcaali Mahallesi 136 ada 354 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescili istemli olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından davalılarAlper Özhan, Ayfer Çetin, Ayfer Yaşar, Ayfer Yılmaz, Ayser Ergül, Aziz Özhan, Bahattin Zengin, Baki Çetin, Cemal Gürbüz, Cevdet Çetin, Davut Taban, Dilek Akbaş, Ebru Özhan, Eda Akbaş, Erdoğan Taban, Erol Zengin, Fahriye Turgun, Faruk Emre, Fatih Dursun, Fatma Çimşir, Fatma Gürbüz Yılmaz, Fatma Taban, Gökhan Taban, Gülbahar Tarcan, Gülümser Yaşar, Hakan Taban, Hamiyet Eydemir, Hamiyet Koyun, Harun Emre, Hatice Doğan, Hayrettin Taban, Hayriye Özkaya, İbrahim Aysu, İlker Yaşar, İsmail Aysu, İsmail Gürbüz, İsmail Türe, Kadir Dursun, Melek Gürbüz, Melek Onay, Murat Taban, Müjgan Tunç, Mürvet Akalın, Müşerref Can, Nazmiye Koç, Nazmiye Yüce, Necdet Dursun, Necla Şenol, Neşe Çakmak, Nursel Kuzu, Oya Akkaya, Özer Akbaş, Ragıp Özdemir, Ruhi Özhan, Samim Gürbüz, Sefanur Aydeniz, Serkan Taban, Serpil Zengin, Sevda Kurt, Sevim Arpaoğlu, Sibel Şenol, Soner Gürbüz, Şaziye Duysak, Şaziye Taban, Şener Gürbüz, Şükran Onur, Şükriye Türk, Yakup Yaşar, Zeynep Özhan, Özden Şen, Ayşe Yaman, Şenay Akbilgin'e'a karşı dava açıldığı, taşınmaz hakkında açılan kamulaştırma davasında Kamulaştırma kanunun 10...
12.12.2023 Resmi İlanlar
Demirören Medya Lisesi’nde öğretmenlere vefa töreni
Demirören Medya Lisesi’nde öğretmenlere vefa töreni Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla vefa töreni düzenlendi.
25.11.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi 24 Kasım'da şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi 24 Kasım'da şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı.
24.11.2023 Haberler
Demirören Medya Lisesi 24 Kasım'da şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi 24 Kasım'da şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı.
24.11.2023 Gündem
CHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Özgür Özel'den 3 belediye başkanı ile ilgili açıklama
CHP'nin yeni MYK'sı belli oldu! Özgür Özel'den 3 belediye başkanı ile ilgili açıklama CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilk toplantısını genel başkan Özgür Özel başkanlığında yaptı. Özel, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklama yaparak partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu açıkladı. Özgür Özel, yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı.
11.11.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu, neden 'devam' dedi? Özgür Özel kendisine gelen bilgiyi açıkladı
Kılıçdaroğlu, neden 'devam' dedi? Özgür Özel kendisine gelen bilgiyi açıkladı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili Genel Başkanlık seçiminin ilk turunun ardından ortaya çıkan görüntüler siyasetin gündemine damga vurmuştu. CHP'nin yeni lideri Özgür Özel'den tartışmalarla ilgili ilk açıklama geldi.
7.11.2023 Gündem
Parti Meclisi’nde İstanbul ağırlığı
Parti Meclisi’nde İstanbul ağırlığı CHP’nin PM listesine İstanbul ağırlığı damga vurdu, en yüksek oyları İstanbul adayları aldı. Özel’in 60 kişilik PM listesini, 9 kişi deldi. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Salıcı, PM’ye giremedi ancak Salıcı’nın hazırladığı anahtar listeden 8 isim PM’ye girmeyi başardı.
7.11.2023 Gündem
CHP'nin Parti Meclisi üyeleri netleşti
CHP'nin Parti Meclisi üyeleri netleşti CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlendi.
6.11.2023 Gündem
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.
13.09.2023 Milliyet Executive
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. Dönem İYİ Parti milletvekili adayları kimler?
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI LİSTESİ 2023: 28. Dönem İYİ Parti milletvekili adayları kimler? Partilerin milletvekili aday listeleri belli oldu. Son olarak İyi Parti'nin de milletvekili aday listesi kesinleşti. Şimdi seçmeler sıkça "İYİ Parti milletvekili adayları kimler?" sorusuna cevap arıyor. İşte açıklanan isimler...
9.04.2023 Bilgi Rehberi
İYİ Parti milletvekili aday listesi kesinleşti! İşte il il o isimler
İYİ Parti milletvekili aday listesi kesinleşti! İşte il il o isimler 14 Mayıs seçimlerine gidilirken İYİ Parti aday listesi kesinleşti. İdris Naim Şahin Ordu 1. sırada yer alırken, Gökhan Zan da listede yer buldu. İYİ Parti 9 ilde aday çıkarmadı.
11.04.2023 Gündem
32 veteriner yaşamını yitirdi
32 veteriner yaşamını yitirdi Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde Türk Veteriner Hekimleri Birliği verilerine göre, 26 veteriner hekim ve 7 veterinerlik fakültesi öğrencisi de yaşamını yitirdi. En çok kayıp ise yine Hatay’da yaşandı.
23.02.2023 Gündem
‘İyi ki varsınız’
‘İyi ki varsınız’ Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Özkardeş Ailesi’nin gelini avukat Biriçim Didem Özkardeş, yeni yaşını dostları ve ailesiyle kutladı.
1.02.2023 Ege
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde ‘Yeni bir başlangıç’ Doutzen Kroes, sosyal medya hesabından insanlığın yeni bir başlangıç içinde olduğunu söyledi...
17.12.2022 Cadde
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Yazdı, yönetti, oynadı Okan Bayülgen, Shakespeare’in III...
2.11.2022 Cadde
Merve Boluğur şarkı çıkardı! Sosyal medyada yorum yağdı
Merve Boluğur şarkı çıkardı! Sosyal medyada yorum yağdı 'İçimdeki Fırtına' (2017) dizisinin ardından ekranlardan uzak olan Merve Boluğur, sürpriz bir kararla müziğe yöneldiğini açıklamıştı. Oyuncu, bir süredir üzerinde çalıştığı şarkısını müzikseverlerle paylaştı. Sosyal medya kullanıcıları, Boluğur'un 'Şşşşttt' adını verdiği parçayı eleştiri yağmuruna tuttu. İşte detaylar...
10.06.2022 Cadde
Serginin geliri eğitime gidecek
Serginin geliri eğitime gidecek Torbalı’da yaşayan ressamlar Şenay Karasu ve Havva Karasu’nun ilk duo resim sergisi ‘Doğa ve Kadın’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
23.05.2022 Ege
İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU
İşte Türki̇ye’nin EN ETKİN 50 CHRO’SU DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırması kapsamında, Türkiye’de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500’ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000’in üzerinde organizasyonun en üst düzey İnsan Kaynakları yöneticisine ulaşıldı. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CHRO’lar kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; pandemi döneminde üstlendikleri sorumluluklar ve geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, danışma kurulu tarafından analiz edildi. Danışma kurulunun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 İK Yöneticisi belirlendi.
5.05.2022 Milliyet Executive
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor Milliyet Sanat’ın mayıs sayısının kapağını David Hockney’nin iPad’iyle yaptığı resimlerden oluşan “Baharın Gelişi” sergisinden bir eser süslüyor.
3.05.2022 Kültür Sanat
Murat Özer son yolculuğuna uğurlandı
Murat Özer son yolculuğuna uğurlandı Bir süredir kanser tedavisi gören sinema yazarı Murat Özer, önceki gün rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir çocuk babası Özer'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.
10.03.2022 Cadde
O Ses Türkiye finalistleri 2021 kimler? O Ses Türkiye finali ne zaman?
O Ses Türkiye finalistleri 2021 kimler? O Ses Türkiye finali ne zaman? O Ses Türkiye yarışmasında sona gelindi! Ebru Gündeş, Beyazıt Öztürk, Murat Boz ve Oğuzhan Koç'un jüri koltuğunda oturduğu yarışmada finalistler 20 Ocak Perşembe günü belli oldu. Peki, O Ses Türkiye finalistleri kim oldu?
20.01.2022 Cadde
Senay Melek Kaya kimdir kaç yaşında? O Ses Türkiye Senay Melek Kaya hangi jürinin takımında?
Senay Melek Kaya kimdir kaç yaşında? O Ses Türkiye Senay Melek Kaya hangi jürinin takımında? Senay Melek Kaya kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelecek olan O Ses Türkiye yarı finalde yarışmacılar üçlü ve ikili düelloların ardından adlarını finale yazdırmak için mücadele edecek. Peki Senay Melek Kaya kimdir kaç yaşında hangi jürinin takımında yer alıyor?
20.01.2022 Cadde
4 aylık hamile ve bebekli kadına dehşeti yaşattılar! 'Çığlık atıp, ağladı'
4 aylık hamile ve bebekli kadına dehşeti yaşattılar! 'Çığlık atıp, ağladı' İstanbul Kağıthane’de bebek arabasındaki 3 yaşında çocuğuyla sokakta yürüyen 4 aylık hamile kadın, kapkaça uğradı. Dehşet anları kameralara yansırken, 15 bin lira değerindeki telefonu çalınan kadın, hamile halde kapkaççıların peşinden koştu. Toplamda 9 ayrı suça karışan 2 şahsı, yüzlerce saatlik görüntü izleyerek suçüstü yakaladı. 71 adet suç kayıtları olan, 36 ayrı suçtan aranan ve 1.5 yıl kesilmiş hapis cezası olan şahıslar, tutuklandı.
16.01.2022 Haberler
4 aylık hamile ve bebekli kadına dehşeti yaşattılar! 'Çığlık atıp, ağladı'
4 aylık hamile ve bebekli kadına dehşeti yaşattılar! 'Çığlık atıp, ağladı' İstanbul Kağıthane’de bebek arabasındaki 3 yaşında çocuğuyla sokakta yürüyen 4 aylık hamile kadın, kapkaça uğradı. Dehşet anları kameralara yansırken, 15 bin lira değerindeki telefonu çalınan kadın, hamile halde kapkaççıların peşinden koştu. Toplamda 9 ayrı suça karışan 2 şahsı, yüzlerce saatlik görüntü izleyerek suçüstü yakaladı. 71 adet suç kayıtları olan, 36 ayrı suçtan aranan ve 1.5 yıl kesilmiş hapis cezası olan şahıslar, tutuklandı.
16.01.2022 Gündem