Bel Kayması

Bel Kayması

Son dakika bel kayması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bel kayması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bel kayması haber sayfamızda...

Bel Kayması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 109 bel kayması haberi bulunmuştur.
Eşine 17 yıldır bakıyor! Mutlu olsun diye ıslık bile çalıyor
Eşine 17 yıldır bakıyor! Mutlu olsun diye ıslık bile çalıyor Kahramanmaraş'ta 76 yaşındaki Elife Yağdıgül, şeker ve alzheimer hastası olup yatağa mahkum olan 50 yıllık kocasına 17 yıldır bebek gibi bakarken, mutlu olsun diye ıslık bile çalıyor.
8.08.2023 Gündem
2 yıldır yürüyemeyen Iraklı kadın, Eskişehir'de sağlığına kavuştu
2 yıldır yürüyemeyen Iraklı kadın, Eskişehir'de sağlığına kavuştu Irak'ta evinde düşüp, bel kayması teşhisiyle ameliyat olduktan sonra 2 yıldır yürüyemeyen Kıtba Ahmed Hüseyin (63), Eskişehir’de yapılan operasyonla yeniden yürümeye başladı.
8.09.2022 Gündem
Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir?
Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir? Bel ağrısı yürürken ve koşarken kişiyi olumsuz olarak etkileyen ve hareketlerini kısıtlayan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bel ağrısının nedenlerini belirleyerek tedavisini yapmak ve bel ağrısının kronik olarak farklı hastalıklara neden olmasına engel olmak gerekmektedir. Yürürken ve koşarken belde ağrı olmasının nedenleri nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
5.07.2022 Sağlık
Erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soru ve cevabı
Erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soru ve cevabı Fazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soruyu yanıtladı.
30.06.2022 Genel Sağlık
Manuel terapi nedir? Nasıl uygulanır?
Manuel terapi nedir? Nasıl uygulanır? Manuel terapi vücudun tüm , omurga ,eklem ,kas  ve yumuşak doku sorunlarında çok uzun süredir kullanılan ve çok başarılı sonuçlar alınan bir yöntemdir. Manuel terapi dünyada çok fazla kullanılmaktadır,  ülkemizde de   son yıllarda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Fizyoterapist Vedat Ülker konu hakkında bilgiler verdi.
23.11.2021 Genel Sağlık
Fizik tedavi pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor
Fizik tedavi pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor Sağlığına yeniden kavuşmak isteyen hastalar için ilaçlar ve cerrahi girişimler kadar fizik tedavinin de önemli olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, "Artık pek çok farklı hastalığın iyileştirilmesinde fizik tedavi yöntemleri oldukça önemli bir destekleyici tedavi türü olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
8.10.2021 Genel Sağlık
Uzun süre oturmanın sağlığa zararları
Uzun süre oturmanın sağlığa zararları İnsanların çoğu hayatının herhangi bir döneminde mutlak surette bir defa da olsa bel ağrısı yaşar. Bel ağrısının birçok sebebi olabilir. Bu nedenle bel ağrıları göz ardı edilmemelidir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
7.10.2021 Genel Sağlık
Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir?
Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir? Bel ağrısı yürürken ve koşarken kişiyi olumsuz olarak etkileyen ve hareketlerini kısıtlayan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bel ağrısının nedenlerini belirleyerek tedavisini yapmak ve bel ağrısının kronik olarak farklı hastalıklara neden olmasına engel olmak gerekmektedir. Yürürken ve koşarken belde ağrı olmasının nedenleri nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
12.09.2021 Sağlık
Dar kanal hastalığına dikkat!
Dar kanal hastalığına dikkat! Genellikle bel fıtığı ve belde oluşacak diğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin yapılması hayli önem taşıyor. Sıklıkla yürümekle, ayakta durmakla ve beli geri eğmekle ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp veya bu hastalığın belirtileri arasında yer alıyor.
10.09.2021 Genel Sağlık
Disk Kayması Nedir? Bel Kayması Neden Olur, Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
Disk Kayması Nedir? Bel Kayması Neden Olur, Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir? Bel kayması herkesin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Bel bölgesinde yaşanan bu sorunun neden oluştuğu hakkında birçok kişi araştırma yapıyor. Bel kaymasının neden olduğu da araştırılan konular arasında yer alıyor. Disk kayması nedir? Bel kayması neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.09.2021 Sağlık
15 dakikada birçok omurga problemi giderilebiliyor
15 dakikada birçok omurga problemi giderilebiliyor Teknik ve tecrübelerin ilerlemesiyle daha önceki yıllarda daha zor tedavi edilen, ameliyat gerektiren hastalıklar daha kolay, ameliyatsız tekniklerle tedavi edilebiliyor. Bel fıtığı, skolyoz, boyun fıtığı, kanal daralması, omurga kaymaları gibi problemlerin de bu şekilde ortadan kaldırılabildiğini söyleyen Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Fatih Kırar konu hakkında bilgi verdi.
14.08.2021 Genel Sağlık
Sekiz yıllık çilesi bitti
Sekiz yıllık çilesi bitti Halk arasında “çikolata kisti” olarak da adlandırılan derin endometriozis hastalığı nedeniyle dayanılmaz ağrılar çekmeye başlayan 38 yaşındaki Özlem Türe, sekiz yıl boyunca her branştan doktora giderek hastalığına çare aradı. Tam nedeni anlaşılamadığı için farklı tedaviler uygulanan hatta bel kayması teşhisi nedeniyle beline 4 tane vida yerleştirilen Türe’nin ağrıları bir türlü sona ermedi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Taner Usta’nın “endometriozisti” teşhisi sonrası Türe, ameliyatla sağlığına kavuştu.
29.03.2021 Gündem
Belde Sinir Sıkışması Neden Olur? Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Belde Sinir Sıkışması Neden Olur? Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bel bölgesinde oluşan bazı ağrılar ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Bazı kişiler bel sinir sıkışması yaşayarak şiddeti ağrılar yaşayabiliyor. Belde sinir sıkışmasının neden olduğu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Belde sinir sıkışması neden olur? Belde sinir sıkışmasının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Soruları için sizlere bazı bilgiler derledik.
25.03.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyor
Uzmanı uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyor Daha çok erkeklerde görülen Ankilozan spondilit, toplumda bel ya da omurga romatizması olarak biliniyor. Ankilozan spondilite bağlı ağrılar özellikle gece ve istirahat halindeyken oluşuyor. Çok ilerleyen vakalarda ise omurganın öne eğilmesi ve kamburluk görülebiliyor. Günümüzde ankilozan spondilit, ilaç tedavileri ve düzenli egzersizlerle çok fazla ilerlemeden kontrol altına alınabiliyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer, ankilozan spondilit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
22.03.2021 Genel Sağlık
Bel Kayması Ameliyatı Nasıl Yapılır? Listezis Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler...
Bel Kayması Ameliyatı Nasıl Yapılır? Listezis Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler... Birçok insan bel bölgesi ile ilgili şikayetlerde bulunabilir. Bu şikayetler ile doktorlara başvurabilir. Bel kayması da bel ile ilgili meydana gelen sağlık sorunudur. Genelde bireylerde bel kayması olduğunda bel ağrısı ile şikayette bulunurlar. Bel kayması ciddi bir hastalıktır. Bazı durumlarda ameliyat gerektirebilir. Bu amaçla insanlar bilgi sahibi olmalıdır. Detaylı olarak bel kayması ameliyatının nasıl yapıldığı ve listezis ameliyatı hakkında bilgiler derledik.
9.03.2021 Sağlık
Omurilik Ağrısı Neden Olur? Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Omurilik Ağrısı Neden Olur? Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? İnsanların hayatlarının içerisinde ara ara olacak şekilde bazen ise sürekli bir şekilde ağrı olabilmektedir. Bu ağrı vücudun herhangi bir yeri içerisinde oluşum gösterebilmektedir. Ağrı bazen bir hastalıktan, bazen bir darbeden, bazen ise psikolojik nedenler ile oluşmaktadır. Omurilik ağrısı da bunlardan birisidir. Omurilik ağrısı neden olur? Omurilik ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
4.03.2021 Sağlık
Belden Kalçaya Vuran Ağrı Fıtık Belirtisi Olabilir Mi? Bel Ve Kalça Ağrıları Neden Olur?
Belden Kalçaya Vuran Ağrı Fıtık Belirtisi Olabilir Mi? Bel Ve Kalça Ağrıları Neden Olur? Ağrı her insanın hayatında sürekli olabilen rahatsızlıklardan birisidir. Ağrı insan vücudunun her yerinde olabilen bir olgudur. Ağrılar bazen bir hastalıktan kaynaklı olabilmektedir. Bazen ise bir hastalık kaynaklı olmayıp, stres, çarpma gibi durumlar sebeplerinden kaynaklanabilir. Genel olarak her insanın hayatında 1 kez bile olsa yaşadığı bir durum olmaktadır. Belden kalçaya vuran ağrı fıtık belirtisi olabilir mi? Bel ve kalça ağrıları neden olur? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
17.02.2021 Sağlık
Bel kayması belirtileri nelerdir? Bel kaymasının tedavi yöntemleri ve ameliyatı
Bel kayması belirtileri nelerdir? Bel kaymasının tedavi yöntemleri ve ameliyatı Hayatımız boyunca başımıza belirli hastalıklar gelir. Pek çok hastalık başımıza gelmese de bir şekilde çevremizden duyarız. Bu hastalıklar bazen önemsiz olmakla birlikte, bazen de oldukça ciddi olabilmektedir. İşte bu hastalıklardan biri de bel kaymasıdır. Peki, bel kayması belirtileri nelerdir? Bel kaymasının tedavi yöntemleri ve ameliyatı ne şekilde gerçekleştirilir? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
20.01.2021 Sağlık
Bel fıtığı olan kişilerin yürüyüş yapması sağlıklı mı?
Bel fıtığı olan kişilerin yürüyüş yapması sağlıklı mı? Günümüzde bel ağrılarından yakınan kişi sayısı gitgide artmaya başlamıştır. Peki, en sık görülen fıtık sorunları nelerdir? Kimler daha çok bu probleme maruz kalırlar? Fıtık konusunda dikkat edilecek noktalar nelerdir? Bel fıtığı olan kişi yürüyüş yapsa iyi gelir mi? Tedavi seçenekleri nelerdir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
20.01.2021 Genel Sağlık
Dar kanal hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir?
Dar kanal hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Sıklıkla yürümekle, ayakta durmakla ve beli geri eğmekle ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp veya bu hastalığın belirtileri arasında yer alıyor. Peki, Dar kanal hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
3.10.2020 Genel Sağlık
Beldeki bu ağrı çok karıştırılıyor! Ağrı bacağa doğru...
Beldeki bu ağrı çok karıştırılıyor! Ağrı bacağa doğru... Her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bu kadar yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Bel ağrılarının kimi zaman omurgadaki sıkıntıları işaret ettiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Çağatay Öztürk omurga daralmaları sonucu oluşan ağrıları ve tedavi yöntemlerini anlattı
8.08.2020 Genel Sağlık
Bel kayması nasıl teşhis edilir?
Bel kayması nasıl teşhis edilir? Hareket etmek, en basit hareketleri yapmak kimi zaman işkenceye dönüşür. Şiddetli krem ve ağrılarla ortaya çıkan bel kayması hareket etmeyi zorlaştırır. Yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyen bel kayması problemini, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Şıldır anlattı.
16.07.2020 Genel Sağlık
Hastanın sorusuna kızan doktor hakaret yağdırdı, soruşturma başlatıldı
Hastanın sorusuna kızan doktor hakaret yağdırdı, soruşturma başlatıldı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olan hastasının soru sormasına sinirlenen doktor, hasta ve yakınıyla tartışmaya başladı. Doktorun hastane odasında bağırarak hakaret yağdırdığı anlar, odada bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, ''Sosyal medyada yer alan görüntüler kamuoyu vicdanında olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. İlgili kişi hakkında ivedilikle hukuki süreç başlatılmıştır'' dedi.
12.06.2020 Gündem
Hastayı uyutmadan bel fıtığı ameliyatı
Hastayı uyutmadan bel fıtığı ameliyatı Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı veya dar kanal ameliyatına karar verilmiş ise bunu geciktirmemek gerektiğini söyledi.
10.07.2019 PembeNar
Bel fıtığına ameliyatsız çözüm
Bel fıtığına ameliyatsız çözüm Bel ağrısı pek çok kişinin şikayet ettiği bir problem. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç Dr. Kerem Alptekin, bel ağrıları hakkında merak edilenleri anlattı.
30.03.2018 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bel Kayması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.